Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен

Официално жертвите на Русия в конфликта вече са 29
11 апр 2017 16:07, Елка Василева
108
Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен
Снимка: архив, Reuters

Двама руски войници са загинали в Сирия при минометен обстрел, а трети е тежко ранен, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС.

Руските военни на служба по договор, намиращи се в едно от подразделенията на сирийската армия като инструктори по стрелкова подготовка заедно с офицер - руски военен съветник, са били подложени на минометен обстрел от група екстремисти.

В резултат на взрив на мина двамата руски военнослужещи са загинали, а за живота на третия се борят военните медици.

Комюникето не уточнява къде и кога са били убити войниците, отбелязва Франс прес, но руското издание ПБК тази сутрин съобщи, като се позова на близките на единия от тях, че това е станало на 9 април.

С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Русия в страната през септември 2015 г. стана 29 души. Освен това един войник се е самоубил в самото начало на военните операции по данни на министерството на отбраната. Най-тежката загуба Русия понесе на 1 август 2016 г., когато петима военни загинаха, след като хеликоптерът им бе свален.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До ст.лейтенант Иванов 43 Битката срещу ИД не е като да биеш жени и деца в Ивайловград! Абсолютно съм уверен, че торба като Вас няма да си покаже даже носа в Сирия, защото там е жестоко и ке те свитнат в първите часове от пристигането ти на фронтовата линия, където противника ще те намери вече умрял...от страх! ***!
58
5
 
12
 
! Отговори
За незнаещите преди 7 години
-Химическото оръжие в Сирия преди години бе като паритет между ядреното орръжие в Израел. Химическо оръжие се употребява за масово унищожение на противника, а не за 10 човека. -Четох преди 2 дена коментарите във форума на Яху. 90% от американците пишат, че Тръмп прави неща, коренно противоположни на предизборната му програма. Американците не искат САЩ да се намесва в Сирия-Ако е ползвано химическо оръжие, кой мислите, че го ползва - главорезите на ИДИЛ или редовната армия на Сирия
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беля си взеха ушанките с интервенцията, т.е. с "помощта за братския сирийски народ".Само дето доста сирийци - и не само идиловците, недолюбват семейство Асад.Бащата взе властта с военен преврат и подобна мярка срещу сина е оправдана.Рано или късно ще му видят сметката. Тогава идва интересното.
56
3
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До ст.лейтенант Иванов 43 Другарю лейтенант Иванов, бих искал да Ви кажа следното: Позицията на Русия в Сирия, по мое мнение, е правилна и справедлива. Считам също, че Турция, САЩ, СА, Израел, носят изключителна вина за кръвопролитието в тази държава. Но...на Русия, нито пък на нас, са ни нужни комплексирани типове, като Вас. Това, че сте "потушавал" "възродителен процес" не е повод за гордост, нито е военен успех, защото сте били хора без оръжие. Некадърник като вас ще загине бързо в Сирия...
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби------------Тая Група на Вагнер е нещо много вездесъща бре!!!--------------Консултирай се със ст.лейтенант Иванов, човека явно разбира от военно дело, той ще ти обясни. А ти за пореден път се излагаш като русофил-илитерат!
54
5
 
5
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До Анонимен освен за трологенератор за друго не ставаш. Ни разбираш от военно дело ни си някога видял нещо военно освен в газовете които си изпускал някъде по трасето докато старшината те е наказвал.Такива най обичах да ги наказвам. За това командира на Батальона в който бях офицер полковник Ванев казваше Иванов винаги е готов.Русия и БНА сме заедно като голям и малък брат а за американските предатели Белене. Имаме редовна сбирка ние офицерите и с действащи офицери и знаем няма да е далече
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..от началото на интервенцията на Русия в страната през септември 2015 г."Ако това не е вземане на отношение към конфликта, какво е? Това е информационен сайт. Журналистите, които могат да изразяват мнение, ПИШАТ другаде. Те знаят терминологията. Знаят значението на думата "интервенция".Законното правителство на САР покани РФ да се намеси в конфликта. Успешното представяне на силите на РФ вбеси създателите на ИД. Пропадна им скъпия проект.Сега ИД ще бъде изличена. На снимката са руски сапьори
52
8
 
5
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До анонимен абе като те гледам какво пишеш не ми зглеждаш да си бил там аз си познавам хората - в БНА всички знаем че социализма е дълг и чест . Но лейтенант излизахме а за заслуга при потушаването на котленските размирици с тупрчилята ме направиха старши лейтенант имам и орден за военна заслуга
51
7
 
4
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До Анонименза разлика от теб съм видял какво е военна служба за НРБ . Бях отличник и ме пратиха в Москва на курс 1986г след производстовто а от там ми дадоха атестация за офицер за свръзка с щаб на Варшавския договор
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванов, я кажи с какво звание завършват курсантите военното в Търново.Не е като да не съм бил там...
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванов, пий си хапчетата, че май вдигаш кръвно, а на твоята възраст може да е опасно.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе мойто момче завършил съм Народното военно училище в Търново глуповиден писачо и съм бил командир на танково разузнавателни единици в БНА -роти накрая войната в Югославия ме свари офицер командващ ПВО на танковата бригада със звание ст.лейтенант за жалост не ме произведе демокрацията макар Любен Петров да искаше
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шнорхел Иванов сигурно е член на БНС, или някакъв подобен войнски съюз в който членуват разни нереализирани бивши военни
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
29 са само официалните жертви, които руското МО с неохота и със закъснение признава. От башибозука от "Групата на Вагнер", които се бият в Сирий за малко повече пари от контрактниците досега около 600 са се завърнали като ГРУЗ 200.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като по-старши от теб ти казвам:Иванов, свободно бе, мишок!
44
7
 
2
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До 52 АнонименКакъв по старши си бе *** с *** .БНА казах ти е над всичко и ще ходите дето ви е мястото ни държим ножа -ние държим хляба и презадента е от наште а ти си некои запартак.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45,Защо коментираш тука като не знаеш?и още един път за тиквите Руските воени са в Сирия по молба на Сирииското правителство за борба с тероризма,ясно?....Ами да си стоят в териториите които контролира Асад. Чий го дирят там където не признават неговата власт?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванов, какъв народен съд те гони бе, фуражке изветряла? Достатъчно сенилен си вече на тая възраст, че да стреснеш някой.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ст.лейтенянт Ивановбил си фазан, никакъв офицер не си бил. А сега се изхвърляш като ч... на мокър пясък. В нашата махала такива като теб дори не ги бием, защото се гнусим да не се изцапаме. *** русофилски!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе *** Иванов, това, че си бил артелчик никого не го интересува. Ман само в редовната служба ме направиха мл.л-т и не в ШЗО, а в обикновено бойно поделение. Знаеш ли какво значи в това?