Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен

Официално жертвите на Русия в конфликта вече са 29
11 апр 2017 16:07, Елка Василева
108
Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен
Снимка: архив, Reuters

Двама руски войници са загинали в Сирия при минометен обстрел, а трети е тежко ранен, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС.

Руските военни на служба по договор, намиращи се в едно от подразделенията на сирийската армия като инструктори по стрелкова подготовка заедно с офицер - руски военен съветник, са били подложени на минометен обстрел от група екстремисти.

В резултат на взрив на мина двамата руски военнослужещи са загинали, а за живота на третия се борят военните медици.

Комюникето не уточнява къде и кога са били убити войниците, отбелязва Франс прес, но руското издание ПБК тази сутрин съобщи, като се позова на близките на единия от тях, че това е станало на 9 април.

С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Русия в страната през септември 2015 г. стана 29 души. Освен това един войник се е самоубил в самото начало на военните операции по данни на министерството на отбраната. Най-тежката загуба Русия понесе на 1 август 2016 г., когато петима военни загинаха, след като хеликоптерът им бе свален.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
Пак преди 7 години
До 45,Защо коментираш тука като не знаеш?и още един път за тиквите Руските воени са в Сирия по молба на Сирииското правителство за борба с тероризма,ясно?
38
6
 
2
 
! Отговори
ст.лейтенянт Иванов преди 7 години
До 48 АнонименСамо че с русофилите от 1887г стана защото княжеската войска бе нееднородна по убеждения а днес всички сме от БНА тъй че отиваш в Белене ако пречиш на България и Русия и Сирия. БНА е навсякъде безумен предателю слуга на американците съд ще има за вас - Народен съд
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47 Анонимен Воинско звание ако трябва да спазя устава на Въоръжените сили на НРБ и РБ . чинове не се нарича откак ги разкарахме царските запартаци 1944г а ти си един точно комплексар който освен за концлагер не ставаш. Започнах като началник на танков взод после станах на продоволствената служба началник и отидох на служба в кабинета на началник кадри в МНО а от там в танковата бригада и ме командироваха в Котел като лейтенант където ги подкарах онея тумби и станах април 1986г ст.лейтенант
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ст.лейтенат ИвановВ България отдавна няма БНА, а БА и България е член на НАТО. Набий си го добре в кухото канче. А преди да ни интернираш в Белене си спомни за съдбата на предателите русофили правили офицерските бунтове през 1887-а.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ст.лейтенант ИвановВиждал съм ги такива мишоци като теб, дето най-голямата гордост е да "мачкат" в казармата. Комплексът на малкото мъжко достойнство, нали? Ако въобще си офицер, щеше да знаеш, че не е производство в чин, а в звание. Ама ти откъде да знаеш..Много ли се гордееш с Възродителния процес?! Това е една от най-големите глупости в най-новата ни история. Имам приятел мюсюлманин. Замина за Турция тогава и после се върна. Каза: "Българин съм. Тук съм роден и тук ще умра!"
34
4
 
4
 
! Отговори
ст.лейтенат Иванов преди 7 години
До 44 АнонименЩе прати и още как ще видиш той е наш човек също офицер от БНА а това е нашата армия на американците им го сложихме не го разбра няма да е скоро България в НАТО Русия и ген Решетников и ген Радев са с нас а нашият войнски патриотичен и интернационален дълг е да помагаме на братските армии като руската и сирийската армии срещу империализма . Най много пак да ви интернираме в Белене да копаш камъни както едно време ви пращахме.
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво правят там руски войници ?
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ст.лейтенант ИвановЩе те прати Радев отвъд Сирия. Най-много да те прати да му копаеш нивите в Харманлийско. Аман от войнстващи русофилски гащници.
31
6
 
2
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До ШопАми млад съм не съм толкоз стар 68г съм сега през 1999г бях на 50 така че не съм никак стар. Пък и да ти кажа не са много по млади и действащите колеги ама такива вуни като тебе бая съм вкарвал в карцер . И възродителен процес съм потушавал в Котелско и Ивайловград така че опит имам пак може да го опитам ако ни прати ген Радев в Сирия
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чий са го дирили в Сирия? Ами намерили са го!
29
3
 
3
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До 37 Анонимен след идването на власт на Милошевич 1986г постепенно стана близък съюзник на Варшавския договор , макар и че Милошевич искаше пълноправно членство но неразберателството със словенските комунисти на Милан Кучан не решиха въпроса до 1992г когато СФРЮ се разпадна. Югославия и България са социалистически страни и югоармията имаше специална връзка с Варшавския договор от 1984г посредством кабел минаващ през София за Москва. Той бе изключен едва през 1999г след удара в Горна Баня .
28
8
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Руснаците изобщо не са никакви борци среу тероризма, т самите въоръжават ИД.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за руснаците, но тук има доста българи, потенциални колаборатори, които се чувстват братя с "Ал Кайда" и "Джаиш Ал Ислам".Жалко и предателско е да изпитвате съпричастност към една терористична кауза, радвайки се на смъртта на тези, които се борят срещу нея и плащат с кръвта си.Срам ме е, че имам такива сънародници, потенциални сепаратисти и съдружници на "Ислямска държава".
26
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До ст.лейтенант ИвановАко в 1986 си бил старши лейтенант, значи сега вече некролога ти се подава от джоба.Носи си торбичката с урина и не умувай много.
25
10
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Бедни и необразовани чеченски и бурятски наемници, голям праз. Реалната бройка на загинали руски наемници в Сирия е 20 пъти по-голяма.
24
7
 
10
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До31 АнонименРуските войници ги убиха сирийски терористи които ще ги хванат и ликвидират ето това . Има си закон и ред в Сирия и външни сили няма да диктуват политиката . А Руската армия победи вече в няколко сражения ако утре ген.Радев прати наша армия да подкрепим руснаците отново ще вляза в строя като командир защото съм биткаджия и ще бием американците. За Нато не ни пука на нас офицерите от БНА и на действащите колеги повярвай ми.
23
5
 
7
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
А Григор Лилов не ме интересува той написа това в книгата си а тока че не си е платил не е добре такива като теб са предатели защото нашата армия е с кадри които се школувахме при социализма и ще служим само на нашият създател НРБ а не на американците
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29 АнонименЗа разлика от теб съм в кухнята а престъпление няма извършено за да пиша на военния прокуро който и да е той. Веждаш ли колко си невеж. Уволнен бях през 2000г а съм офицер от ст.лейтеннт съм от 1986г времето на Варшавския договор но уви демокрацията не ме произведе в чин макар и да имам зад гърба си голяма служба при социализма .Бил съм и офицер за радиовръзка в съветски щаб а що се отнася до Югославия югоармията е съюзник на нашата армия защото ние сме 1999г БА -БНА а не НАТО .
21
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за войничетата, ама не наричайте руснаците наши "братя". Не са!
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЗадник, никога руски миг няма да мине за сърбия, ако ще да има и дипломатическа маркировка. Вие ли ще обявите война на НАТО, бе? Колко пъти ви нагъзиха и си затраяхте?