Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен

Официално жертвите на Русия в конфликта вече са 29
11 апр 2017 16:07, Елка Василева
108
Двама руски военни са убити в Сирия, трети е ранен
Снимка: архив, Reuters

Двама руски войници са загинали в Сирия при минометен обстрел, а трети е тежко ранен, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС.

Руските военни на служба по договор, намиращи се в едно от подразделенията на сирийската армия като инструктори по стрелкова подготовка заедно с офицер - руски военен съветник, са били подложени на минометен обстрел от група екстремисти.

В резултат на взрив на мина двамата руски военнослужещи са загинали, а за живота на третия се борят военните медици.

Комюникето не уточнява къде и кога са били убити войниците, отбелязва Франс прес, но руското издание ПБК тази сутрин съобщи, като се позова на близките на единия от тях, че това е станало на 9 април.

С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Русия в страната през септември 2015 г. стана 29 души. Освен това един войник се е самоубил в самото начало на военните операции по данни на министерството на отбраната. Най-тежката загуба Русия понесе на 1 август 2016 г., когато петима военни загинаха, след като хеликоптерът им бе свален.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нож вади от нож умира.Сега Путин да обяснява на майките и децата им, че са защитавали изконните ценности.
78
1
 
4
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
До БЪЛГАРИН!!!Левски е бил патриот и идеалист, но ние не можем да си позволим лукса на неутралитет като Швейцария. Та тогава сме имали само 2 възможности: още 500 г. фесове или братушките, т.е. днес нямаше и да се знае, че България е съществувала.Не беше идеално, но погледни гладуващият ни народ днес при новите господари.Иначе лъщят магазините със стоки от други поробени.Живота не е черно-бял.
77
13
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН!!! преди 7 години
Не ми пука , колко руснаци за умрели у България!НЕ СМЕ ГИ ВИКАЛИ!ДОШЛИ СА --ЗА ДА НИ НАПРАВЯТ КРЕПОСТНИЦИ!"КОЙТО ВИ ОСВОБОДИ--ТОЙ ЩЕ ВИ ПОРОБИ ОТНОВО!----/ЛЕВСКИ/СТИГА ВИЦОВЕ И ......ТЪПИЗМИ!!!
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да напише, колко руснаци са загинали в руско-турската война! Със сигурност на загиналите в Сирия са имали прадеди, загинали и по нашите предели!
75
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Колкото до руските жертви-това са официалните.Освен редовната армия в Сирия действат и руски ЧВК(частни военни компании,подобни на американците),които са дали повече жертви-от порядъка на стотина,но въпреки това желаещи не липсват.Изобщо войната си има собствени правила и жертвите са неизбежни.Не вярвайте на който и да е,който обявява победа с единични жертви-очевидно не е така.
74
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Войната в Сирия е част от войната срещу Русия,а войната срещу Русия е част от похода за налагане на ТОТАЛЕН СВЕТОВЕН КОНТРОЛ от САЩ(разбирай Израел).При това положение нормално е да очакваме,че американците ще употребят всякакви средства,за да постигнат целта си-от откровена подкрепа за терористи(ИД,Ал Кайда,умерени главорези и т.н.),та до провокации и пряка употреба на сила.От друга страна,намесата на Русия там и дава безценен опит!Силна е армия,която често воюва!
73
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано оръжията са били произведени у нас.Поне малко ще си отмъстим за руското робство!
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ КЕРИ ТАКА И ТИЛЕРСОН Е НА КИЛИМЧЕТО В МОСКВА
71
7
 
5
 
! Отговори
Закономерно преди 7 години
Каквото са търсили- това са намерили...Нищо чудно няма
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
29! А американците са 2900
69
12
 
11
 
! Отговори
Войничетата преди 7 години
В Русия ги чака глад, беднотия, пиянство и мизерия.В Сирия ги чака смърт.Няма надежда за тези руски еойничета.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80Не си в час - Русия официално заяви, че е изпратила кадрови военни.Ано 81Отвратително! Точно това са хора! твоите любимци секат глави, изгарят живи хора! Мъчно ли ти е за тях? На мен няма да ми стане мъчно за теб! Никаква пощада!Ано 82Лъжи са това, специалисти по болниците са натовците. Помним Югославия 1999! Сватбии погребения в Афганистан и Пакистан! Интересното е, че немците се отказаха да разузнават за янките със своите "Торнадо"!А през 1999 точно немски пилот уцели влака
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости, Сурков каза че в Сирия няма нито един руски военен.
66
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са същинските окупатори в Сирия, а Асад им помага да избиват жени и деца!
65
7
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
"Чий са го дирили в Сирия? Ами намерили са го!"Само поdлец може да напише това! Хората са дали живота си за права кауза. Тези на снимката са сапьори - всеки ден са разминирали оставеното от твоите приятели. А там се дават жертви! Разминираха Палмира. Военните им медици лекуват ранени сирийци. Раздават на хората от освободените райони храна, закараха и полеви кухни. Кой от САЩ и Со направи нещо такова? Излагацията с фишеците "Томахок" беше покъртителна! От изстреляни 59 - 23 долетели. 4 убити, 2
64
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво правят руснаците там?Пазят си приятелчето Асад?Обстрелват болници пълни с жени и деца?
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, щом не са загинали хора...
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Двама руски военни са убити в Сирия,..."Как така руски военни...нали "отпускари" !?
61
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ст.лейтенант Иванов----------а за заслуга при потушаването на котленските размирици с тупрчилята-------------С танка срещу невъоръжени хора!!! Голям юнак, няма що. Те и руснаците мислеха, че отиват на екскурзия и ще трепят сирийски жени и деца от въздуха, ама "Дали прикурить"! И това е само началото.
60
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само двама ли, много малко. То само оня ден 9 руснака дадоха фира на летището в Хомс и вие забравихте да споменете за тях, а сега за две yшанки вдигат такава врява. Явно че е имало някакви чужди журналисти станали свидетели на сакатлъка та се е наложило руснака с голямо отвращение да признае за непрежалимата загуба.