Г-7: Асад не е част от решението в Сирия

Изолирането на Русия или притискането й в ъгъла би било погрешно!
11 апр 2017 15:07, Елка Василева
111
 Г-7: Асад не е част от решението в Сирия
Башар Асад. Снимка: архив, БТА

Външните министри на страните от Г-7 са единодушни, че не може да се намери решение на конфликта в Сирия, докато президентът Башар Асад е на власт, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро на срещата на високо равнище в италианския град Лука, предаде Франс прес.

Всички участници на срещата на външните министри на страните от Г-7 и на срещата в по-широк формат, в която участваха също Турция и няколко арабски страни (Катар, Йордания, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия), подчертаха, че "няма възможно бъдеще за Сирия с Башар Асад", заяви Еро пред медиите.

"Това не е агресивна позиция срещу Русия, а по-скоро протегната ръка при ясна позиция", добави той. "Стига вече. Трябва да прекратим лицемерието и да се върнем към политическия процес", подчерта външният министър.

"Казваме на руснаците: възползвайте се от тази възможност да се дистанцирате от ужаса на режима на Башар Асад и най-накрая да покажете искрено, че искате мир", заяви още френският първи дипломат, цитиран от Ройтерс.

Ракетният удар на САЩ срещу сирийска военновъздушна база създаде кратковременна възможност за прекратяване на конфликта, добави Еро. Той заяви, че въпросът за допълнителни санкции почти не е бил обсъждан на срещата. Вчера британският външен министър Борис Джонсън заяви, че Лондон би обсъдил възможността за допълнителни санкции срещу високопоставени сирийски и руски военни, припомня Ройтерс.

Между страните от Г-7 няма консенсус за налагане на нови санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент, заяви италианският външен министър Анджелино Алфано, цитиран от Асошиейтед прес. Той добави, че Джонсън е повдигнал въпроса на срещата на външните министри.

Изолирането на Русия или притискането й в ъгъла "би било погрешно", заяви Алфано. "Позицията на Г-7 е много ясна - запазване на съществуващите санкции" срещу Русия заради военната й дейност в Украйна, добави той.

Външните министри на страните от Г-7 (САЩ, Япония, Германия, Великобритания, Канада, Франция и Италия) се събраха вчера в Италия на двудневна среща, за да обсъдят Сирия и да покажат единство преди посещението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва, отбелязва АФП.

"Искаме да убедим Русия да подкрепи политическия процес с цел мирно разрешаване на сирийския конфликт", заяви от своя страна германският външен министър Зигмар Габриел. Той уточни, че това е и позицията на държавния секретар на САЩ. "Той има цялата ни подкрепа за утрешните преговори в Москва", увери Габриел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: г-7РусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е Русия да се използва за да предаде Асад и падне Сирия,за да се пристъпи към Иран,за "десерт" е оставено православното руско население,а оттам под гилотината всички истински християни,нали имате Новия завет,нали е описан звярът в Откровение 13.Русия трябва да бъде прелъстена и измамена,досега трябва да е разбрала,че антихриста стои зад всичко.Доказателство:лъжите,нечувани в човешката история лъжи и преследване на хората,които говорят истината,днес нациите,утре индивидуално.Но един е ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС,който ще хвърли слугите на лъжата в езерото от огън,амин!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента на суверенна Сирия питал ли е за мнението на тези слуги на антихриста?Всички ние които сме за истината сме свидетели пред Бог на всичките лъжи,наемните терористи,двойните стандарти и плановете за третата световна,която започна на 6 април за излизане на антихриста-избранника на сатаната,който да управлява под световно сатанистко правителство от Йерусалим,премахне парите,наложи знака си за който Бог предупреждава в Откровението,че който го приеме ще свърши в огненото езеро за вечността със сатаната,антихриста,фалшивия пророк и слугите им,бдете да не ви измамят!
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги се вижда едно и също. Разумните държави и политици събрани на едно място и Русия на опаки. Мястото на Русия е при разумните християни и работата и в съюза им. Русия можеше да тъне в богатство и добри отношения с целия свят, ако не беше тази червена хунта вече 70 години.Дано скоро се събудят руснаците !
56
7
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 7 години
Прав си много.България все още под мафиотския крак на злобното джудже от Кремал.Ограбва държавата чрез високи цени на газа,не плаща данъци,агента им Цветан Василев заграби няколко милиарда и се скри в Сърбия,за АЕЦ и там колко пари ни взеха.Само смучат от България като пиявица,а не инвестирали нищо в икономиката ни.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България няма шанс, до като са живи предатели като русофилите и комунистите!
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз да ви кажа, докато Путин е на власт Сирия няма да падне
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да подразня повечето от хората, но въпреки всичко, арабите са достойна част от Средиземноморската и човешка цивилизация и култура.Не съм им фен поради 100 причини, но ги уважавам заради цифрите, Авицена и вероятно още 100 причини.На фона на евроатлантическата безочливост наистина ги съжалявам.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че на въпросните общества им харесва да живеят охолно, ако и лъжовно.
51
5
 
9
 
! Отговори
ст.лейтенант Иванов преди 7 години
До 65 АнонименРусия такъв е решение единствено на Сирия а америка ще е победена
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След време, ако цивилизацията ни оцелее, вероятно този исторически период ще се нарича-период на големите фалшификации.Живеем с фалшиви ценности, новини, лидери, фалшиви науки, фалшиви истини.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен световната политика днес показа,че няма разлика между половете на лидерите, когато са в позиция на силата те са агресивни;има сходни психотични черти у всички лидери; световните лидери рушат мира между народите; политиците и политическите структури извън ресорните министерства и над правителствено ниво са излишни и вредни.Появи се нова паразитна класа-политическа администрация.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроснитв не са крали до дупка, а продъжават да крадат.Най-интересно е, че въпрвки техническите достижения "хищническото" у човека си остава.
47
3
 
18
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
Ехеее,Либия никога не е била държава.Ти на колко години си бе поплювко.Знаеш ли ,че *** и баща ти даваха рушвети за да се уредят да отидат на гурбет в Либия.А какво беше там при Кадафи няма да ти обяснявам защото аз съм бил там ,а ти разказваш за нещо което не си видял.
46
3
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Жалки и смешни човечета наричащи се G7,пародия на лидери.
45
0
 
0
 
! Отговори
82 преди 7 години
Очевидно не съм аз. Jesus
44
2
 
15
 
! Отговори
Ами сега преди 7 години
Асад пък и отговори че те не са решението на света и трябва да си ходят.
43
0
 
7
 
! Отговори
Do 73 преди 7 години
Ако щат, рано или късно и те ще си намерят майстора
42
1
 
12
 
! Отговори
Я тихо преди 7 години
Тези пък пудели кой ги пита,само Сирийския народ има право да решава....
41
0
 
10
 
! Отговори
До 76 преди 7 години
Дай сега и колко трилиона са им дълговете и готово.Това с брутния продукт е измишльотина .Примерно едно кафе тук струва 50 ст ,а в САЩ три долара.Ето ти как се прави голям брутен продукт.Един изтребител в Русия е около 30 милиона ,а същия клас истребител произведен в САЩ е 120 милиона.Опааа,голем брутен продукт
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то се вижда какви ги насътвориха САЩ и тези умници в Ирак ,Либия ,Афганистан .Сега тези и още доста Демократизирани държави от САЩ са разнебитени ,а бежанците от там напълниха Европа.Ако Русия се оттегли ,Сирия я чака същата съдба-разрушена държава и трупащи милиарди чичковци отвъд океана