Може ли Путин да се откаже от Башар Асад?

Съюзът между Русия и Сирия не бил в интерес на Москва
11 апр 2017 08:30,
84
Може ли Путин да се откаже от Башар Асад?
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп са на мнение, че е възможно да убедят Москва да спре подкрепата си за режима на сирийския президент Башар Асад, става ясно след телефонен разговор между двамата западни лидери, предаде Франс прес.

"Министър-председателката и президентът са единодушни, че има възможност Русия да бъде убедена, че съюзът й с Асад не е в неин стратегически интерес", каза говорителка на Мей.

Мей и Тръмп са разговаряли по телефона след предполагаемата химическа атака, извършена от режима в местността Хан Шейхун, при която загинаха поне 87 цивилни.

Великобритания изрази "пълна подкрепа" за ракетния обстрел, на който САЩ подложиха в нощта срещу петък военната база "Шайрат" в провинция Хомс в отговор на химическата атака.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
26
 
! Отговори
474 преди 7 години
Путин не защитава Асад а себе си. Много добре знае, че падне ли Сирия, тя става плацдарм за удари срещу Русия. Ето защо заедно с Иран са съюзници, за да се обединят срещу агресията на запада, ламтящ за техните природни ресурси. Отделно от това всеки иска парче от Сирия, и то там, където са нефта и газа и територия за прокарване на газопровода. Всичко е не само бизнес и стратегически интереси, но и инстикт за самосъхранение.
12
2
 
28
 
! Отговори
УМЕН преди 7 години
"Може ли Путин да се откаже от Башар Асад?"Разбира се, че може. Но няма да го направи зашото е мъж и не предава приятелите си. Това не ви е сенатор Макейн, който за да си спаси гьза от виетнамски плен предаде всичките си бойни другари.
11
4
 
34
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Явно и след векове вражда,Англия не е разбрала че Русия не предава,отказва от свойте съюзници и затова Русия печели накрая.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Китай започва акция за лов на шпиони. Дават награда от 75000 долара за информация. Там шпионите ги разстрелват. Ще има много мъртви Сороски шпиони....
9
4
 
40
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
А, може ли САЩ и Великобритания да престанат да се месят и да определят кой, какво да прави? Видяхме гнилата им външна политика как наводни Европа с бежанци, как съсипа редица държави и колко жертви има в резултат от нея..
8
0
 
2
 
! Отговори
ii преди 7 години
До ПО кротко АМАН-Докторите какво ти казват??? Пиеш ли си редовно хопчетата???
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са в дълбока евроатлантическа заблуда. Русия не изоставя приятелите си.
6
32
 
4
 
! Отговори
възможно и преди 7 години
логично е Путин да се откаже, защото масово ислямоизповядващи от републиките на РФ преминават към ИД.Путин разбира, че ще бъде невъзможно да се излезе от това ТРЕСАВИЩЕ.ДОРИ и руските туристи ще станат НЕЖЕЛАНИ, защото и онези ЕТНОСИ имат руски паспорти.Жизнено важно е за света и за РФ да изоставят Асад, който ги "омотава"в безкрайни лъжи. Важното е да се унищожи ИД, а не да се подкрепя властта на Асад. С БЕЗМИЛОСТНОТО унищожение на ИД ще се разбере ИСТИНАТА и КОЙ.
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога уверено да твърдя дали Путин може да се откаже от Башар Асад, но съм абсолютно убеден, че се отказа от среща с ТиРекс. Днес Тилерсън ще пристигне в Москва и утре пред цял свят Лавров ще му издъпа ушите.
4
5
 
17
 
! Отговори
ТУка сме на гости преди 7 години
СПоред командващ охраната на Земята две бомби стигат за да с е ликвидират хората в Северна Америка поне за милион години..Да се знае че живеем в този охраняван резерват временно ..Хората се развъждат пробно НЕЗАКОННО след ноевия потоп с цел укрепване на биосферата.НАгли престъпници подават все по вредни технологии на хора наркомани вкл ядрени и термоядрени оръжия
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и съюза на САЩ и Обединенто Кралство с ИД не е в интерес на запада!
2
4
 
21
 
! Отговори
спрете конфронтации преди 7 години
Заради риска от продължаващи диверсии срещу ЕвроАзия от вчера Северна Америка нещо се бунтува
1
17
 
7
 
! Отговори
ПО кротко АМАН преди 7 години
Да се внимава много.. Тука питат как Путин ще накаже САЩ за наглите диверсии срещу Русия довели до окупацията на Украйна.НАд 40 000 000 важни преродени в СССР граждани там бяха подложени на психотропно психотронни и зомбиращи оръжия и пострадаха трайно..АКо наркоманите от САЩ бомбандират Крим какво ще стане..