НПО-та притеснени: Поне 1000 екзекуции за година в Китай

Изпълнените смъртни присъди там били колкото в целия останал свят
11 апр 2017 07:57,
23
НПО-та притеснени: Поне 1000 екзекуции за година в Китай
Снимка: Reuters, архив

Китай е екзекутирал миналата година повече осъдени на смърт, отколкото всички останали страни взети заедно, твърди "Амнести интернешънъл", цитирана от Франс прес.

В годишния си доклад за смъртната присъда, публикуван вчера, правозащитната организация казва, че миналата година по света са извършени най-малко 1032 екзекуции, което е с 37 процента по-малко от броя им през 2015 година. В тази статистика не се взема предвид Китай, който пази в тайна официалния брой на екзекутираните.

Този спад се дължи на драстично намаляване на изпълненията на смъртни присъди в Иран (с 42 процента) и в Пакистан (със 73 процента).

В САЩ през 2016 г. са извършени само 20 екзекуции, което е най-малкият брой в историята на страната. През 2015 г. те са били 28, а през 1999 г. - пет пъти повече.

Съединените щати се нареждат на седма позиция след Китай (няколко хиляди екзекуции), Иран (над 567), Саудитска Арабия (над 154), Ирак (над 88), Пакистан (87) и Египет (44). 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Китай е екзекутирал миналата година повече осъдени на смърт, отколкото всички останали страни взети заедно, твърди "Амнести интернешънъл", цитирана от Франс прес"----------------Естествено, НПО-тата (разбирай обръчите от платен антираж на сатаниста-глобалист Джордж Сopoc) не броят екзекуциите от мюсюлмани над "неверници", за да не обидят исляма и мирните му последователи!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НПГ-тата са в ужас. В Китай започва лов на шпиони а НПО спадат към тях те всички ще бъдат разстреляни. Между другото държавата е обявиланаграда от около 75 000 долара за информация или разкриване на шпиони.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безценната ви уйгурска пета колона май взе да оредява? Защо подвеждате горките хора и ги тъпчете с доларчета, та да ходят да стават курбан заради ненаситните ви краварски гърла?Престанете, и екзекуциите сигурно ще спаднат на 1/10.
14
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Европейския съюз и САЩ да им наложат санкции.Не може така ....
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо Нестерова моля изпийте едно силно кафе. Как така в света са извършени най-малко 1032 екзекуции, от които поне 1 000 в Китай. И за двете цифри няма точни данни, но въпреки това се обвинява Китай. Искате да кажете,че в Китай се извършват 98% от екзекуциите? Написаното е чиста манипулация или обикновена глупост.
12
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Преди години четох, че един "нормален средностатистически затворник" струва на немския данъкоплатец 320 DM на ден!Според мен - си е направо извра*щение с парите на гражданите пострадали от ислямските тарамбуки да се финансира спокоен живот на убийците на тяхни близки!Не е нормално масови убийци - да се издържат на обществена хранилка!Подигравка с жертвите е !
11
0
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Че то у нас и зенитните оръдия са на изчезване!
10
0
 
11
 
! Отговори
чи чо Мин преди 7 години
САЩ , страната на демокрацията и неограничените възможности с подходи от средновековието , която винаги ни я дават за пример. Ние сме по- демократична от нея.За Китай , че тази многомилиардна държава оправя ли се без строги закони ?
9
0
 
9
 
! Отговори
88 преди 7 години
Браво!!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
Фащ "само" 15...душички мили те хахахахах
7
0
 
8
 
! Отговори
Срочно преди 7 години
Да се растрелят кротко и виновните длъжностни лица за отравянето на милиони с химически оръжия добавяни в питейна вода.МОи познати бяха нагло отровени преди години.починаха .ВЪпреки писмени сигнали убииците вземат яки заплати и подкупи от доставчиците на химически хлор токсични и други препарати и не им пука на ..
6
0
 
7
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Само отбелязван вижте кои са държавите ;) сами си направете изводи.
5
0
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ И ДИКТАТУРА....И У НАС......И ЗА ЕДНА ГОДИНА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ......ГАРАНЦИЯ..
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тези 1000 екзекуции, поне 90% от тях са за корупция. Ако тук се въведе подобно наказание, няма да има жив политик или бизнемен. За какво тиквите не щат да чуят за Моника Маковей, кошмарът им!
3
2
 
31
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Разсъждавам. В някои държави, нецивилизовани, убиват престъпниците. В други, цивилизовани, престъпниците убиват невинни, а те остават живи. Кое ли е за предпочитане?
2
1
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не е лошо същото да последва и НПО-тата напълно вредни организации обслужващи винаги чужди интереси.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без екзекуции няма възход в държави с ниско съзнание.При нас 1/2 от политиците през прехода е за екзекуции.