Путин предупреждава за нова химическа атака в Сирия

От Турция потвърждават, че в Идлиб е бил използван зарин
Обновена: 11 апр 2017 18:33 | 11 апр 2017 18:27,
93
Путин предупреждава за нова химическа атака в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Русия има информация, че атаки с химическо оръжие, подобни на тази в Идлиб, може би се подготвят и в други райони на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, предава Интерфкс.

Още по темата

"Имаме информация от различни източници, че подобни провокации (а не мога да го нарека по друг начин) се подготвят в други региони на Сирия, включително в южните предградия на Дамаск, където искат да пуснат отново някакво вещество и да обвинят за неговото използване официалните сирийски власти", отбеляза Путин след срещата си с италианския държавен глава Серджо Матарела.

"Ние обсъдихме това с президента и аз казах, че това много ми напомня на събитията от 2003 г., когато представителите на САЩ в Съвета за сигурност показаха предполагаемо химическо оръжие, намерено в Ирак. След това започна военната кампания в Ирак и завърши с разрушаването на страната, увеличаването на терористичната заплаха и появяването на екстремистката организация "Ислямска държава" на международната сцена", уточни Путин, предаде "Фокус".

Междувременно министърът на здравеопазването на Турция Реджеп Акдаг потвърди, че в сирийската провинция Идлиб е бил използван отровният газ зарин, предава Anadolu Agency.

Министърът заяви, че газът зарин е бил намерен при анализ на проби от кръвта на жертвите на химическата атака в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиляди наемници са се научили да убиват безнаказано в Сирия.Те са като кучета, които са се научили да ядат яйца в кокошарник-няма рехабилитация за такива.Войната наистина е наркотик.Тези хора са с ЕС паспорти, турски, арбски и връщайки се у дома те ще създават проблеми.Европа я чакат гангстерски войни, трафик на хора и всичко брутално, което крие ъндърграундът.Ще има квартали, които властта няма да може да контролира , ще изчезват хора, ще има престрелки.
39
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалния свят не вярва на руските лъжци и убийци.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейският съюз няма да избяга от кармата си.Въпрос на месеци е.
37
6
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 39,Пика на бежанците принципно беше 2015-2016! Само дето съществува малката подробност, че този пик е с бежанци главно от Ирак и Афганистан!
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде де, какво ти даде основание да заключиш, че основната част от бежанците от Сирия тръгнаха след руската намеса там? ....Можеш и сам да направиш справка кога беше пика на бежанците и кога Русия официално се намеси там. Неофициално е от по-рано.Лесно е, няма да ти отнеме много повече време от пействането на опорките..
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО КАКВО КАЗА ПУТИН ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА СИ С ИТАЛИАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ТВЪРДЕНИЯТА НА САЩ,ЧЕ АСАД Е (ИЗПОЛЗВАЛ) ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ..ПУТИН-ЩЕ КАЖА ТОВА, КАТО ЦИТИРАМ, ИЛФ И ПЕТРОВ-КУЦА РАБОТА МОМИЧЕТА ,ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ СЪС ПРОСЛОВУТОТО ШИШЕНЦЕ С БЕЛИЯ ПРАХ КОЕТО ГО РАЗМЯТАШЕ КОЛИН ПАУЪР ПРЕД ООН И ТВЪРДЕНИЯТА ЗА (ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ) НА САДАМ ,КОЕТО СТАНА ПРИЧИНА ЗА НАХЛУВАНЕТО В ИРАК НА САЩ И СЪЮЗНИЦИТЕ ИМ И ПОСЛЕДВАЛОТО СЪСИПВАНЕТО НА ТАЗИ СТРАНА,КОЕТО ДОВЕДЕ ДО ПОЯВАТА НА ИДИЛ ТАМ
34
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 7 години
Коментара ми е адресиран до анонимен 31! Забравих да напиша!
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предупреждава за да го предупредят и него после когато долетят томахавките.
32
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немцов към Запада: Не вярвайте нито дума на Путин !
31
3
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Иска ти се, но това няма как да стане! Единствените три начина да се стигнат терористи до САЩ са със самолет, с кораб и през Мексико! Канада, която всъщност се явява придатък на САЩ, не я броим! На пристанищата и на летищата контрола е много здрав! По границата с Мексико се строи ограда , а и има здрав граничен контрол! За това терористичните актове в САЩ са рядкост и американците имат чувство за безнаказаност а и няма как САЩ неконтролирано да се напълни с бежанци!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еи голямо *** в тоя сайт бе , що не забраните направо коментарите , заради думата п/.о./д/.л./о./г./а ме изтрихте , и кое и е толкова страшното на тази дума или се обидихте лично
29
6
 
30
 
! Отговори
Илия - Варна преди 7 години
Хора опомнете се. Мислете, анализирайте, не се доверявайте на продажната ни журналистика платена от американски магнати. Опитват се да ни въведат в една спирала на въокъжаване и конфронтация, интерес от която имат само военнопромишленият комплекс, контролиращ конгреса на САЩ. Ще ни превърнат в пушечно месо за техните интереси. Колкото повече се опитват да дискредитират Русия, помагат Путин да се затвърди във властта и. А Русия е голяма хапка и се налага да се консолидира срещу външния натиск.
28
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се излагайте бе тутманици такива, при условие че, Асад и русия печелят войната против Ислямска държава, за какво им е да убиват невинни деца, па после да ги показват по телевизията. Няма логика. В това единствено има полза Ислямска държава и USA-та. Много ми се иска след време Ислямска държава да им натепа 5-6 небостъргача и Пентагона на USA-та, та да кротнат / както стана с Алкайда /. За нас българите от Ислямска държава, хаос, емигранти и терористи няма никаква файда. Разберете го.
27
5
 
33
 
! Отговори
Я па тоя преди 7 години
До крал Артур"Русия защитава исляма..."Може би Русия прати пълчищата в Европа?Русия направи цветните революции и разби съвсем прилични държави?Русия бомбардира и сменя правителства по свое усмотрение?Цялата неразбория по света е дело на "Светата Троица"-Израел,САЩ и С.Арабия и това е очевидно за всеки(който иска да види)!
26
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди малко имаше едно интервю с един сириец който каза че когато е била пусната газовата атака а това е било рано сутринта на зазоряване 1 час след това е имало бонбандировки от самолети на Асад , вие вярвате ли че ако той е пуснал тази газова атаки ще ходи да си хаби бомбите , спомням си турция как инсценира свалянето на руския самолет/че уж бил навлязал за няколко секунди в тяхното пространство , та и тук ми намирисва нещо
25
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪПУТИН ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ЛУД ! ИД АКО ИМАШЕ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ЩЕШЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВА В ЕВРОПА ! ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ПУТИН ЩЕ ОТРИЧА ,ЧЕ ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ Е ИЗПОЛЗВАНО ОТ СИРИЙСКАТА АРМИЯ ЗАЩОТО РУСИЯ ОФИЦИАЛНО ПОЕ АНГАЖИМЕНТ ПРЕД СВЕТА ДА СЛЕДИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ В СИРИЯ ! ЩОМ СИРИЙСКАТА АРМИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ЗНАЧИ РУСИЯ НЕ СИ Е ИЗПЪЛНИЛА ОБЕЩАНИЕТО ! ЕСТЕСТВЕНО КАКТО ВИНАГИ РУСИЯ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ПОЕТИТЕ АНГАЖИМЕНТИ !
24
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ До АнонименАз пък не разбирам каква полза имат Асад и Путин за развоя на войната, ако утрепат десетина селяни с химическо вещество?АМИ ТОВА Е НАКАЗАНИЕ КЪМ НАРОДА ,КОЙТО ПОДДЪРЖА ОПОЗИЦИЯТА ! АСАД ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ МАЛЦИНСТВОТО И ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ С ФАЛШИФИКАЦИИ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ! ТЯ ВОЙНАТА В СИРИЯ ЗАТОВА ЗАПОЧНА ! БОЛШИНСТВОТО ОТ СИРИЙСКИЯ НАРОД Е ПРОТИВ АСАД ,А ТОЙ НЕ ИСКА ДА ДАДЕ ВЛАСТТА НА ТОЗИ КОЙТО НАРОДА ИСКА !
23
19
 
6
 
! Отговори
крал Артур преди 7 години
Исляма ще бъде унищожен,и ако Русия продължава да го защитава,ще замине и тя.Изобщо не ми пука за Сирия,Ирак,Иран и разни други ислямски сврталища.Пука ми за Европа,а исляма е враг на Европа.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
омръзна ми от краварите ,от войнолюбието им и от наглите им лъжи,от хищните им интереси,не им вярвам на нищо ,което кажат,нали знаете приказката за лъжливото овчарче,дори някога да кажат истината,вече никой няма да им вярва
21
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Сирия разреши евтиния газ от Катар да минава и да захранва ЕС, тогава Русия ще обеднее съвсем, няма да диктува цените на газта.Затова Путин подкрепя Асад, за да не мине евтина газ през Сирия!