Путин предупреждава за нова химическа атака в Сирия

От Турция потвърждават, че в Идлиб е бил използван зарин
Обновена: 11 апр 2017 18:33 | 11 апр 2017 18:27,
93
Путин предупреждава за нова химическа атака в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Русия има информация, че атаки с химическо оръжие, подобни на тази в Идлиб, може би се подготвят и в други райони на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, предава Интерфкс.

Още по темата

"Имаме информация от различни източници, че подобни провокации (а не мога да го нарека по друг начин) се подготвят в други региони на Сирия, включително в южните предградия на Дамаск, където искат да пуснат отново някакво вещество и да обвинят за неговото използване официалните сирийски власти", отбеляза Путин след срещата си с италианския държавен глава Серджо Матарела.

"Ние обсъдихме това с президента и аз казах, че това много ми напомня на събитията от 2003 г., когато представителите на САЩ в Съвета за сигурност показаха предполагаемо химическо оръжие, намерено в Ирак. След това започна военната кампания в Ирак и завърши с разрушаването на страната, увеличаването на терористичната заплаха и появяването на екстремистката организация "Ислямска държава" на международната сцена", уточни Путин, предаде "Фокус".

Междувременно министърът на здравеопазването на Турция Реджеп Акдаг потвърди, че в сирийската провинция Идлиб е бил използван отровният газ зарин, предава Anadolu Agency.

Министърът заяви, че газът зарин е бил намерен при анализ на проби от кръвта на жертвите на химическата атака в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
30
 
! Отговори
Илия - Варна преди 7 години
Ситуацията в Сирия е идентична с Ирак. И в Ирак имаше май химическо оръжие и то бе основния повод за войната в залива. Но такова не се намери и се оказа че ЦРУ и МИ6 са го измислили за да предизвикат войната. Но сега виновни няма, само дето Европа обира негативите. В юслучая Асад няма ни най малка необходимост от химическа атака. Той смаза опозицията, но това явено не харесва на ЦРУ и МИ6, които явно са подбудители в случая. Спомнете си копко пъти те (ЦРУ+МИ6) опитаха да убият Кастро!
19
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изключим измислената "покана" на Асад, може ли някой да даде разумен отговор: Путин, баба си Патина ли дири в Сирия ?
18
1
 
17
 
! Отговори
един там преди 7 години
До русофиля,Айде де, ти как по-точно ще гарантираш, че висчки сирийски сунити не искат да е президент на Сирия! Според тебе цялата сирийска армия само от шиити ли е съставена? В Дамаск само шиити ли има? Сунитите в Алепо дали не се радват от подобряването на обстановката там?
17
23
 
6
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До един тамВСЕ ЕДНО В БЪЛГАРИЯ ЦАР КИРО ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ И ЗАЕДНО С РОМИТЕ ДА ТОРМОЗЯТ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ И ДА МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ ! ВИЕ НЯМА ЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ?!
16
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи Путин пак ще хвърля зарин ?!
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой има интерес в сирия да няма мир и да бъде раздробена на части1 . С.а.щ / интерес към петрола и слагане на марионетно управление и доставки на оръжие2. турция / интерес към петрола и завземане на нови територйи
14
4
 
30
 
! Отговори
един там преди 7 години
Това няма да го видите по родните меди, но след като сирийската армия с помощтта на руснаците си върна под контрол Алепо, живота в доскоро най-големия сирийски град почва малко помалко да се нормализира! Руснаците провеждат и хуманитарни акции и раздават храна, готвена в полеви кухни, на бедстващите там!
13
3
 
23
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 14,Айде де, какво ти даде основание да заключиш, че основната част от бежанците от Сирия тръгнаха след руската намеса там? След руската намеса в Сирия, бежанците оттам почнаха да намаляват! Днес основната част от бежанците са от Ирак и Афганистан! Ако не вярваш, отиди в някой бежански лагер или направо на границата да водиш статистика или питай някой познат военен, дето ходи на границата!
12
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни и същи хора плюят Путин и Русия и в същото време пищят че бежанците ще ни залеят.....а въри го разбери де ....то бива ум и красота ама вече не се издържа........Какво не му е ясното? Основната маса бежанци тръгнаха след като Путин ги подгони и подкара да дестабилизират ЕС. Като го проумееш това всичко си идва на мястото.
11
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не разбирам каква полза имат Асад и Путин за развоя на войната, ако утрепат десетина селяни с химическо вещество?! Такъв акт не им е нужен просто. И е глупаво и смешно някой да си мисли, че са го направили или ще го направят.
10
1
 
39
 
! Отговори
един там преди 7 години
До двамата малoумни анонимника,Това да не ви са краварите, които успяха да заблюдят само тези, дето си нямат никаква представа как се рушят и как падат високи сгради, че не си взривиха сами небостъргачите!Седерaстията вече е приела за безусловно доказано, че Асад е употребил химическо оръжие, дори и че е бил окуражаван от руснаците да направи това! Само дето същата тази седерaстия, като и зададеш въпроса с каква цел го е употребил Асад това химическо оръжие, изчезва някъде и не отговаря!
9
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е най-големият фалшификатор на съвременната история !
8
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как Путин няма да знае,нали той гие доставил и е наредил куде да ги разпръсне руската авиация. На руснаците подлостите са им патент. Русия е световен полог за терористи повече от век.
7
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това си помислих оня ден. Сега Путин за да се оправдае че не той а друг използва БОВ ще хвърли зарин от името на ИД или от името на опозицията на Асад което е по-вероятно. Стария чекист ги умее тия неща, взриви 300 души по време на сън в Москва и Волгодонск, свали самолетите на Качински, взриви няколко самолета на генерали негови опоненти в Русия, оня ден взриви бомба в метрото на Петербург, та някакъв си зарин няма да хвърли на някакви сирийци които мрази от сърце.
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте скоро руските "космически войски" да бомбардират още няколко завода за производство на зарин на сирийските бунтовници !!!
5
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е нали Русия гарантира, че всички химически оръжия в Сирия са унищожени, обърках се нещо вече...
4
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама чакайте малко сега нали Русия каза че не е имало химическа атака... Ко сгана сега обърках се вече
3
1
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 1 Е нЕма как трябва да си заслужат сребърниците нали точно в това е слугинажа то за това, ако искаш да прочетеш новините ползваш други източници, а не днес.
2
2
 
34
 
! Отговори
Гледащ и невярващ преди 7 години
Зарин??????.....и помощ с голи ръце???Някой бъзика.....радиото??!!!
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес, не преиначавайте информацията. Путин използва израза "false flag", а не "провокация", което е директно обвинение в инсценировка.