Северна Корея обяви: Готови сме за война!

Заплаши САЩ заради изпращането на самолетоносач към района
Обновена: 11 апр 2017 09:52 | 11 апр 2017 09:37, Елка Василева
319
Северна Корея обяви: Готови сме за война!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обеща, че ще отговори на "неразумното" изпращане на американския самолетоносач "Карл Винсън" и съпровождащите го кораби към Корейския полуостров и увери, че е готова за "война", предаде Франс прес.

"Неразумното американско разгръщане с цел завладяване на КНДР достигна озадачаваща фаза", каза говорител на севернокорейското външно министерство, цитиран от официалната агенция КЦТА.

"Пхенян е готов за война, а Вашингтон ще понесе отговорността за катастрофалните последици от възмутителните си действия", допълни той, цитиран от ТАСС.

По-рано Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ потвърди, че ударната група на самолетоносача "Карл Винсън" се е запътила към Корейския полуостров.

Асошиейтед прес отбелязва, че в региона често биват изпращани военни кораби на САЩ за демонстриране на сила.

Президентът Доналд Тръмп неотдавна поиска от съветниците си да му изготвят цялата гама от варианти за оказване на натиск върху режима в Пхенян да прекрати програмата си за ядрено въоръжаване. Той дори заплаши, че САЩ ще действат едностранно, ако Китай не вразуми буйната си съседна страна.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
3
 
! Отговори
старши лейтенант преди 7 години
До 255 АнонименТролошизофренико Аз вече посочих че в Монголия има вече събрана огромна руска и монголска военна групировка на учение за ракетни стрелби и ПВО от вчера сутринта което според генщабовете на двете страни ще покаже някои от най модерните руски и намиращи се на въоръжение в монголските войски системи за ракетен огън и ЗРВ -ПВО. 4 монголски и толкова руски ракети са достатъчни за 30 пробойни на кораба който няма да има време да реагира- 4 хил моголски военни и 5 хил руснака чакат .
216
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй верно старши лейтенант!А стражевите кучета и бойните делфини , кога ще вкараме в боя срещу самолетоносача?
215
7
 
3
 
! Отговори
старши лейтенант преди 7 години
До 252 АнонименДокато американците си помислят да стрелят от кораба в недалечна Монголия по руско монголската граница се провежва от вчера учението Дархан и за руските и монголските въоръжени сили ще детска игра да изстрелят ракети по кораба на САЩ щом радарите разположени на брега на Ангара го засекат и за 300-400 км разстояние ще му нанесат 20 пробойни а американците няма да рязберат кога са ги уцелили руснаците и монголците. Руснаците имат 24 дивизиона Искандер а монголците 12 дивизионаС300
214
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения дебел кореец в северната част на полуострова се е нас.рал в момента.Просто не знае в какво настроение ще е днес иванка и кога ще прати някой смс на баща си. :)))))
213
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамериканците /които никак не са ми симпатични/ имат самолетоносач дислоциран пред вратата на С. Корея. Простата сметка показва че С. Корея, която няма никаква читава техника /понеже повечето е местно производство/ трябва да удари САЩ на хиляди километри, докато хамериканците трябва да ударят на 50-100 км. Айде сега да сметнем сами - на кого ще му е по-лесно и чий удар ще е по-бърз?
212
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни други диктатори, също говореха че са готови за война, но народите им отказаха да умират за тях.
211
9
 
6
 
! Отговори
Старши лейтенант преди 7 години
До 244 Анонименти си единственото прасе което грухти тука но за слава на Русия Монголия и КНДР плод на тролщината ти. Вече от вчера започнаха военно учение Русия и Монголия на брега на река Ангара на монголо руската граница което е поредното под името Дархан което тази година по информация на ген щабовете на Русия и Монголия цитирани от агенциите ТАСС и МОНЦАМЕ ще епо занятия с ракетни стрелби и ПВО.Русия е по технологично напред от САЩ а руските и моголските ракети могат да потопят кораба.
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе гледам в туийтър дончо директно пише, че фетким заминава....със или без помощта на кЕтай.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НоаИмал е предвид сАнцунг :)))), което е бранд на боко.
208
0
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
До венко Самсунг е бранд на Южна Корея. Тя е съюзник на САЩ.
207
8
 
0
 
! Отговори
венко преди 7 години
Самсунг сигурно имат военни технолигии, които могат да използват срещу САЩ.
206
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Замина им флота на краварите. Тия продънени корита от снимката ще станат постоянни подводници като ги удари един ракетен залп.
205
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На прасето Ким му е ясно ,че няма еквивалентни на американците оръжия ,НО война не се печели докато не стъпи пехотата ,а там братята американци ще ядат дебелия .......
204
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Химическата атака в Сирия е ЛъжаВсичко е скалъпено от САЩ.Гледайте как се смеят и мърдат живите мъртви подготвяйки ги за официално видео.Наредили ги като мъртви, а те мърдат под чаршафите.Да ви таковам америката
203
5
 
1
 
! Отговори
Дрон преди 7 години
Факт който е стратегически е че войната вече се води с далекобойни оръжия а не с пехота на бойното поле както в 19 и 20 век . Така че от тук нататък военните действия ще се извършват от разтояние. Можеш да имаш 8 хил души войска и още 400 хил запасняци но ако имаш далекобойни оръжия и модерни системи за ракетен огън няма как да те повалят - случая с Монголия и КНДР е такъв именно че Русия ги направи силни почти колкото себе си а Японците и Сеул са слабаци немай где
202
2
 
3
 
! Отговори
министъра преди 7 години
И не случайно в далечният Изток Русия провежда военни учения само на брега на Ангара с монголската армия защото това е най стратегическото и прикрито място от където може да бъде управлявана отбраната на Русия Монголия и др съюзни страни срещу евентуална американска агресия. Ученията не са за помана и параван а са насочени срещу опити за агресия насочена към руските и монголските съюзници в източна Азия и резултатите от ученията са внушителни и поразяващите резултати от модерните оръжия също
201
4
 
0
 
! Отговори
министъра преди 7 години
проблема на разни Зозо и Бозо и разни дърти пияндурници е че без да са специалисти в даден въпрос спорят но военното гледище ги оборва. Не случайно държави като Монголия Виетнам северна Корея Лаос и др. направиха огромен военен потенциал с руските оръжия най модерните за века. Защото имат военностратегическо мислене.
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси мръсните американци.Всичко е фалшиво
199
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз го гледах.това е ужасно.Единия клип от възрастни мъртви.A те живи.Хилеха се под чаршафите.
198
3
 
1
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До Зозоами ако ти наричаш военния потенциал от ракетни комплекси стоварен от руската и монголската армия за учението Дархан проблем за психолог значи си за наистина психиатър там в Карлуково някъде вие с троломисленето само глупости бълвате. Докато тоя кораб ще го отстрелят докато пишеш шизоидни запетайки. Първо се научи да оценяваш армията на дадена страна по вида на оръжията и далекобойността им а не по числеността на армията в хора а после пиши коментари .