Северна Корея обяви: Готови сме за война!

Заплаши САЩ заради изпращането на самолетоносач към района
Обновена: 11 апр 2017 09:52 | 11 апр 2017 09:37, Елка Василева
319
Северна Корея обяви: Готови сме за война!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обеща, че ще отговори на "неразумното" изпращане на американския самолетоносач "Карл Винсън" и съпровождащите го кораби към Корейския полуостров и увери, че е готова за "война", предаде Франс прес.

"Неразумното американско разгръщане с цел завладяване на КНДР достигна озадачаваща фаза", каза говорител на севернокорейското външно министерство, цитиран от официалната агенция КЦТА.

"Пхенян е готов за война, а Вашингтон ще понесе отговорността за катастрофалните последици от възмутителните си действия", допълни той, цитиран от ТАСС.

По-рано Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ потвърди, че ударната група на самолетоносача "Карл Винсън" се е запътила към Корейския полуостров.

Асошиейтед прес отбелязва, че в региона често биват изпращани военни кораби на САЩ за демонстриране на сила.

Президентът Доналд Тръмп неотдавна поиска от съветниците си да му изготвят цялата гама от варианти за оказване на натиск върху режима в Пхенян да прекрати програмата си за ядрено въоръжаване. Той дори заплаши, че САЩ ще действат едностранно, ако Китай не вразуми буйната си съседна страна.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятно... Каква постановка.Наредили мъртви мъже и ги опаковали с чаршафи.Те приказват отдолу и мърдат.Някой е снемал отстрани и сега пуска фалшиви новини.С децата вече е ужасно.Там ги убиват "лекари" уж спасявайки ги.Шведска организация лекари заявяват че това е фалшификат.Не е хим.бойни вещества.
196
5
 
1
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До 203 Анонименпо тва че като ги нападнеш го изяждат дървото американците. Достатъчно е само две монголски или севернокорейски дивизиони да изстрелят ракети по тоя кораб и ще потъне а после и ако историята видим малка Монголия победи голяма Япония два пъти през Втората световна война при Халхин Гол и победата над Квантунската армия вярно имаше и съветски войски на фронта ама монголците разбиват 50 хилядна групировка на японците . и американците няма да са изключение опитат ли късмета
195
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгледах клиповете за химическата атака в Сирия.Шведски лекари са обявили че са убивани деца в момента на снимките.Упоени предварително, не е химическа атака. Гледайте защото е невероятно.Някакъв навря иглата в сърцето на бебе и започна да я върти в него.Има още един клип, за мъртвите които говорят...Гледайте поучително е за някои янки във форума
194
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До министъраНяма смисъл. *** се посъветвай със специалист - психолог, невролог. За добро ти го казвам.
193
4
 
2
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ODESSAПрав си че трологенетични ботове като Зозо Ананимня и др. са все такива специалисти в кавички че ми идва да им се изсмея . Но когато руските и монголските и севернокорейските ракети попаднат в кораба Винсент тогава Зозо друга песен ще пее . Те всички си мислят че тези страни Русия Монголия КНДР и Китай са хартии ама армиите им бият здраво нарушиш ли им суверенитета
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По какво се познават слабите страни, неспособни на война? По това, че непрекъснато дрънкат как щели да унищожат една, или друга държава.
191
5
 
3
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ЗозоТочно защото Монголия не е далеч от японско море а главни противници са и Япония и южна Корея - Карл Винсент е в тези води то именно това е стратегическото място от което Русия и Монголия ще нанесат контраудар на американскияа кораб защото Радио локационните станции на руската и монголската ПВО за далекобойно реагиране се намират по река Ангара - Забайкалски военен окръг и монголския 3 ти зонален военен участък. Не случайно всяка година ученията Дархан и Ангара се провеждат тук.
190
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До министъраАми то и Асад има С 300 и 400, файда йок! Първо виж на картата къде е Монголия и къде е Японско море, тогава разправяй скечове тук!
189
3
 
0
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ама с каквос това с което воюват въоръжените им сили - смодерните оръжия руско производство
188
4
 
0
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До Зозо не е важна числеността на въоръжените сили а броя и вида на оръжията и е достатъчно два монголски дивизиона да изстрелят пет далекобойни ракети по Карл Винсент а руснаците само ще наблюдават без да се намесват как Карл Винсент потъва и се давят американски моряци които е хубаво да ги преброиш като се издавят - числеността на гробището Арлингтън ще се увеличи
187
4
 
1
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До Зозоно монголската народно революционна армия има високо технологична оръдейна база най добрите системи за ракетен и залпов огън са на въоръжение в нея доставени от Русия. Монголия има и С 300 реновиран вариант и два дивизиона С 400 а до 2018 ще получи от Русия и един дивизион Искандер след като през март Путин и премиера на Монголия Ерденбат се договориха за това. юртите не ги подценявай щото стрелят с далекобойни оръжия а после загубите ще са много за американците .
186
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До министъраТи изобщо осъзнаваш ли, че монголците са по - малко от македонците? И, че в монголия добитъка е два-три пъти повече от населението? Живеят в юрти на къра и т.н.
185
5
 
2
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ЗозоТи прочети за ракетните дивизиони на Монголската народнореволюцинонна рамия не ми цитирай обща справка монголците имат най добрите реновирани с помоща на руски военни съветници ЗРК С 300 както и далекобойни ПЗРК Игла и Стрела . На монголската армия от 2014г има и два дивизиона С 400 които Русия е продала само на Монголия Сирия и Египет да не говорим за установките за залпов огън които са два вида далекобойни стигащи Япония чак и късобойни до Сеул. Сега се водят преговори за Исандер
184
4
 
3
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ЗозоДа мурдер такъв и Моголия много подценяваш малките страни ама там армията им е въоръжена с модерно руско оръжие а и ученията съвместно с Русия от 2008г насам имат страшен респект у съседи като южна Корея и Япония . То вече монголска войска е опердашвала японската войска два пъти 1939 и 1945г та сега джапаните напълниха гащите а каво ли остава за американците ако ги зачеше огъня на пустинята Гоби.
183
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Е това са монголските "сили":Сухопътните войски имат личен състав от 8,2 хил. души. Организирани са в 6 пехотни полка, артилерийски полк, лек пехотен батальон за бързо реагиране, въздушно-десантен батальон. Имат на въоръжение 420 танка, други 640 бронирани машини, 300 гаубици, 140 минохвъргачки, 200 противотанкови оръдия, 130 реактивни системи за залпов огън.
182
1
 
3
 
! Отговори
ама с какво преди 7 години
ще ги запукат? уточни се! С език или със задни части?)))))))): И Монголия са голи кат църковни мишки умрели в кожата си. На тях ако ти се крепи надеждата.. Путин нмного го е закъсал.... Хората се съюзяват с белия свят - той с Казахстан и монголия.. смееех
181
5
 
2
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До до 207 на Руско монголската граница вчера започна съвместно руско монголско учение на въроъжените сили наДалекоизточния и забайкалски военни окръзи и Монголската народно революционна армия по ракетни стрелби под названието Дархан в което ще се проведат и занятия по неутрализиране на ракети от вражеска територия съобщават ТАСС и МОНЦАМЕ .Самия монголски премиер Ерденбат се солидаризира с КНДР вече още снощи с изявление пред агенция МОНЦАМЕ. Ако руснаците и монголците запукат US кораба край
180
1
 
1
 
! Отговори
айде преди 7 години
другари, искам да видя как монголия и корея ще запукат сащ хахахаха. И русия и китай щели да се включат хахахаа а ердоган или кастро няма ли и те да участват хахахаха
179
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До министъраХахахахахахахаааааааааааааааа. Браво, още не мога да спра да се смея... И монголците ли, ве?
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До министъраВсъщност няма значение какви глупости пишеш нали? Важното е постове да има. И копейки да падат........