Защо Путин няма да се оттегли от Сирия

Западни издания за ситуацията около близкоизточната страна
Обновена: 11 апр 2017 09:20 | 11 апр 2017 09:15, Елка Василева
139
Защо Путин няма да се оттегли от Сирия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Лидерите от Г-7 не биха могли да накарат Путин да размисли за Асад - дори и да искат, пише "Индипендънт".

Изданието отбелязва, че Русия в момента разчита на Сирия за своя нов статут на велика световна сила, а същевременно Западът е наясно какви са рисковете от възникване на властови вакуум в Близкия изток.

Поради тази причина според вестника е много малко вероятно Русия да оттегли подкрепата си за Башар Асад въпреки призивите за това от срещата на външните министри от Г-7 в Италия.

Още по темата

В друга статия по темата изданието посочва, че вчера британският министър на външните работи Борис Джонсън е поставил ултиматум на Москва да промени позицията си към Асад или ще й бъдат наложени санкции.

В статия, озаглавена "Защо Владимир Путин няма да се оттегли от Сирия", "Гардиън" коментира, че това няма да стане, защото Русия не е възприела умерена позиция към Сирия и вместо това се е окопала там, както и че в Москва никой не иска да отстъпва територия на САЩ.

Според "Дейли телеграф" британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп в телефонен разговор са стигнали до извода, че съществува "времеви прозорец", в който е възможно да убедят Русия да скъса отношенията с Асад.

Тръмп се е консултирал с Мей и с германския канцлер Ангела Меркел в телефонни разговори за конфликта в Сирия, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според вестника и Мей, и Меркел очевидно са подкрепили действията на Тръмп в Сирия. Събеседниците изглежда са единодушни и по отношение на по-нататъшния курс към Русия, отбелязва вестникът.

"Вашингтон пост" коментира, че военните удари на Тръмп в Сирия се натъкват на сложност поради ролята на Иран. Според изданието това е така, защото с всяко задълбочаване на американската намеса се повишава рискът от пряка конфронтация между тях.

Много гласове се чуха за политиката към Сирия, но Тръмп мълчи, пише "Ню Йорк таймс".

Вестникът посочва, че представители на американското правителство са представили силно различаващи се виждания за външната политика след ударите с крилати ракети миналата седмица, както и че Тръмп не е говорил публично за Сирия след тях. Това според изданието оставя световните лидери и американските конгресмени в неведение какво възнамеряват да правят САЩ по-нататък.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че САЩ са загатнали за втвърдяване на позицията им към Сирия на фона на днешната визита на държавния секретар Рекс Тилърсън в Москва.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
13
 
! Отговори
Az преди 7 години
Цялата Русия принадлежи на Путин! Той не граби и не краде самия себе си! Няма друг Президент в света, когото толкова много да обичат избирателите!
70
15
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
Велико, велико, колко да е велико? По-важното е да е функционално! Засега руснаците се поизложиха с "великите" С-400, да видим как ще е занапред! Има два варианта- или са луди да се перчат на САЩ, без да има с какво реално да им се противопоставят, или ние знаем само за част от оръжията, с които разполагат! Факта си е факт- С-400 за нисколетящи ракети е неприложим! Да му мислят как ще организират и защитават независимата си политика занапред!
69
0
 
4
 
! Отговори
Киро ви го каза преди 7 години
кратко, точно, ясно!
68
2
 
7
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Може ли някоя държава да се мери с Русия по военната мощ? Аман от вас!
67
2
 
6
 
! Отговори
найден преди 7 години
Не е истина какво лицемерие се вихри на запад , те много добре знаят истината , но продължават с лудостта и до къде ще стигнат не се знае !!!
66
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 7 години
До АнонименА САЩ не умеят да стрелят с крилатите ракети. Те са изпратили повече от 30 ракети незнай къде! Само 20 са улучили въздушната база! Руснаците им се смеят! Руските ВКС стрелят точно, работят прецизно като хирурга със скалпела1
65
0
 
2
 
! Отговори
юсуф преди 7 години
На САЩ трябва да им се свият перките защото бъркат целия свят.От войните печелят повече отколкото да работят.И тези с които се коалиратса все стари колониални държави крали и убивали по целия свят.И сега продължават. И ние сме им мишена, но покорно сме се навели........
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби"Всяка от тези зони е идеална площадка за пуск на крилати ракети срещу цели" Абе Боби какви крилати ракети има Русия? За недоносчетата Калибр ли ми говориш дето могат да поразяват само овчарници? За какво руско оръжие ми говориш, за смехотворното им ПВО, за нещастните им самолети и танкове. Русия няма нищо боеспособно за съвременна война. Разполага само с военна техника за потушаване на вътрешни бунтове и разгонване на демонстрации.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби е един от малцината искрени русофили който може денонощно да консумира руски лъжи и никога няма да му омръзне. То като свикнеш да ядеш руски гoвна след това насита нямаш за тях.
62
4
 
3
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Как можа Елцин да избере този! Може ли такъв пигмеи с чуство за малоценност живял до 33год. при родителите в 40 кв. апарт. за когото кгв е върха на сладоледа! На рассия и трябваше още 2-*** като Горбачов за да се отлепят от дъното ! А сега - Тръмп е като Рейгън....жужи е каскет а Расия по нанадолнището при СССР!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин създаде Асад.Чрез него Русия държи контрола в Сирийския залив и по-далеч,откъдето влияе на световната политика.Путин може да се откаже от Асад,само ако бъде принуден,а не молен.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво като не се отказва. Путин не спечели нищо в сирия. Войната си продължава и няма да спре. Освен да налива пари и да жертва войниците си друго не прави.
59
1
 
4
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Шопа,Нещо май и на тебе трябва да ти се разяснят някои неща! Нефтогазовия износ, включително и този на нефтопродукти, на Русия днес, въпреки, че се явява около 70% от износа, формира не повече от 15% от руският БВП! Това, ще кажеш, е невъзможно! Не, възможно е! Основа на руската икономика днес се явява вътрешното производство и потреблението на произведените стоки от това производство вътре в страната!
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби"САЩ изстреля 59 ракети достигнали до централна Сирия 26 Останалите?"Добре де ама лъжата 26 от 59 я твърди само Русия. Пентагона заяви точно обратното на руските лъжи, 59 томаховки са поразили целите и само едноа не е излетяла от кораба поради повреда в тръбата.
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиБоби, ти като голям експерт по руското "оръжие" сигурно си отишъл на място в Сирия, да разбереш защо прехвалените и превъзнасяни от теб и подобните на теб С300,С400 и Панцир С изобщо не можаха да бафнат срещу 35 годишните томаховки. Защо толкова прехвалена уникална и без аналогова руска техника предназначена за борба с крилати ракети като Панцир С беше унищожена позорно от това срещу което се бори. Русия няма ПВО, съвсем скоро ще разберем че няма и самолети нама и танкове.
56
2
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До БобиЩе задължат Китай да не Купува Руски нефт примерно? ---------Не, ще направят така, че *** да няма къде да си продава нефта, освен в Китай. Тоест, ще са принудени да продават на Китай за стотинки. Тоест, ще ги наведат, за да ги шиббат китайците.
55
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Аве, прости ли сте?Аз без да съм специалист мога да ви кажа, че рафинерия, приспособена да работи с мръсния и тежък руски нефт, без проблеми ще работи с лек и "благ" нефт от Персийския залив. Руският нефт може да бъде изместен за 24 часа.
54
3
 
1
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Боби,Грешиш, експерти в областта на строителството на рафинерии определят срока за пренастройване на една рафинерия, работеща с един вид нефт, към работа с друг вид такъв, на между една и три години, в зависимост от интензитета на работата!
53
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
че защо Путин да се отказва от Сирия?Не може ли да Лудите по света да се кротнат и да спрат да решават кой крив и кой е прав според тях?
52
1
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
До 57,Ирак нали американците го сринаха почти до основи, както казваш, че трябва да се направи, ама пак ислямистите там се множат! Не съм нито мюсюлманин, нито ислямист, но не ми е ясно и каква разлика намираш между Сирия и Турция, че не включваш последната в списъка? Дори аз бих казал, че Турция днес е по-ислямизирана държава от Сирия! Единствената разлика е, че в Турция няма региони, контролирани от ислямистите от ИД, няма и гражданска война към момента!