"Дейли мейл" плаща обезщетение на Мелания Тръмп

Делото беше заради твърдения за нейната кариера като модел
12 апр 2017 16:23, Елка Василева
3
"Дейли мейл" плаща обезщетение на Мелания Тръмп
Мелания Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Британският вестник "Дейли мейл" сключи споразумение да изплати на Мелания Тръмп неуточнена сума като обезщетение и да й поднесе публично извинение заради статия за нейната предишна кариера, в която се твърди, че през 90-те години настоящата първа дама на САЩ е предлагала "услуги, излизащи извън работата просто като модел", предаде Ройтерс.

46-годишната Мелания Тръмп беше завела съдебен иск за 150 милиона долара срещу издателя на "Дейли мейл" във Великобритания и още един в Ню Йорк срещу вестника, твърдейки, че статията й е струвала милиони долари под формата на потенциални бизнес взаимоотношения.

Според лице, запознато със ситуацията, споразумението е за по-малко от 3 милиона долара, включително разноските за адвокати и обезщетението.

Още по темата

"Дейли мейл", който твърди, че неговият сайт е най-посещаваният в света на англоезичен вестник, се извини за статията и излезе с опровержение на страницата си в интернет.

"В статията от 20 август 2016 г. за Мелания Тръмп се поставя под съмнение работата й като професионален модел и са препечатани твърдения, че е предоставяла услуги, излизащи извън работата просто като модел", заяви издателят Асошиейтед нюзпейпърс.

"Приемаме, че тези твърдения за госпожа Тръмп са неверни и ги опровергаваме и оттегляме. Съгласихме се да й изплатим обезщетение, както и разноските (по делото)", заяви вестникът.

Във Върховния съд в Лондон адвокатът на Тръмп заяви, че статията със заглавие "Пикантни снимки и тревожни въпроси за миналото на съпругата му, които могат да провалят Тръмп", е била публикувана на видно място, на две страници, и е била придружена от стара снимка на Мелания Тръмп, на която тя е гола и стои с лице към стена, но погледът й е обърнат към обектива на фотоапарата.

"Статията съдържа неверни и клеветнически твърдения за ищцата, които поставят под съмнение естеството на работата й като професионален модел", каза адвокат Джон Кели.

"Да се допуска, че подобни твърдения дори си заслужават да бъдат разследвани, е изключително обидно и това сериозно разстрои ищцата", добави той.

/БТА/


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Незнам, но да е жив и здрав редактора на Дейли мел.
Не можеш да хвърлят в пространството клюки без доказателства.
Не съм защитник на Мелания(още по малко на us) но жената изглежда свестна. Не съм прочел подобна статия за Наомби кембъл например или Ева Херцигова! Защо ли?
2
3
 
36
 
! Отговори
Един от Пз преди 1 година
Aко се пуска на обикновени балъци, за по 100-200 евро - това се нарича проституткa, но когато бръмчи на милионери и й се подаряват яхти, апартаменти и диаманти, това е бизнес дама. Такива избушени стандарти има нашия смешен свят братя! А що се отнася до Мелания, моите уважения, но едва ли би се оженила за Тръмп ако беше някой пенсионер с 1500 долара пенсия, както повечето негови връстници-американци. Точка.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, то всички модели предлагат и други услуги. Тия пък какво толкова са открили топлата вода.