ЕК: България приема твърде малко мигранти по квотите

Сделката за мигрантите с Турция работи, отчете Брюксел
12 апр 2017 15:23,
75
ЕК: България приема твърде малко мигранти по квотите
Снимка: архив, Reuters

Противно на всички твърдения споразумението с Турция за спирането на миграцията работи и дава добри резултати. Това заяви еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос.

Броят на нелегалните имигранти, влизащи през егейските острови, е спаднал драстично, 4518 сирийски бежанци са приети в ЕС по схемата 1:1 за върнатите обратно от Гърция в Турция.

Брюксел отчете днес изпълнението на квотите за преместване и презаселване на бежанците и посочи България заедно с Хърватия и Словакия като държави, които не се справят добре със задълженията си.

София остава с 29 преместени бежанци от Гърция, като от миналата есен не е приела нито един нов човек. Според решението за квотно преразпределение на 160 000 души България се е ангажирала да приеме още 831 бежанци от Гърция и още 471 от Италия до края на септември. Отделно правителството е обещало да приеме още 50 души от бежанските лагери в Турция, Ливан и Йордания, което също не е направено.

Въпреки това Европейската комисия отрече днес да е обсъждала спиране на фондове на държавите, които не изпълняват задълженията си.

"Аз не съм тук да наказвам, а да убеждавам", заяви Аврамопулос. Според него атакуването на държави, които не се справят, няма да донесе добро за бежанците.

Междувременно, 14 000 бежанци в Гърция и още 3500 в Италия са готови за преместване във вътрешността на ЕС.

Еврокомисията отчете през март рекордно изпълнение с 3465 бежанци, прехвърлени в нови държави от Гърция и Италия.

"Ако върви така, съм оптимист, че до края на септември ще можем да справим при положение, че всички държави се напрегнат", заяви еврокомисарят.

За 2 г. от въвеждане на квотите те са изпълнени на 17%, като предстои да се намери място на още 98 255 бежанци.

Европейската комисия даде указания на правителствата на 28-те да усилят грижите за непълнолетните имигранти, които не са придружени от възрастни. 1 милион такива са поискали убежище в ЕС през последните 2 г. В инструкциите Брюксел настоява непълнолетните да получават моментално закрила, след като бъдат регистрирани и да бъдат настанявани в специално пригодени места в приемните центрове. Всеки център трябва да определи човек, който да се грижи за закрилата на децата, а те да получават възможно най-бързо наставник.

Европейската комисия обеща финансиране за правителствата и неправителствените организации, които се захванат с осигуряване на достъп до образование и здравни грижи за непълнолетните непридружени имигранти, както и да им осигуряват приемни семейства. Административното задържане на деца в центрове от закрит тип трябва да става само в краен случай и за кратък период, се казва още в препоръките.
"Храната и леглото не са достатъчни. За тези деца е нужна стабилност и перспектива за интеграция", заяви комисарят за правосъдието Вера Йоурова.

Брюксел смята, че проблемът с непридружените непълнолетни е сериозен, като 10 000 такива лица са изчезнали и се предполага, че може да са жертва на престъпления, експлоатация или да са под влиянието на радикализирани ислямисти. Повечето непълнолетни изчезват през първите 48 часа, след като влязат на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕК защо не направи забележка на САЩ и Канада, че приемат твърде малко мигранти? Може би защото ще ги потупат по рамото и ще им покажат среден пръст.А колко йеменци приеха САЩ, след като има такъв глад в следствие на войната, водена от Саудитска Арабия, която те подкрепят? А Тръмп като забраняваше миграцията от мюсюлмански държави, защо не наложи забрана на саудитци да влизат? 15 от 19 терористи на 11 септември бяха саудитци и има улики за участие на саудитски държавни институции.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко бежанци са приели богатите мюсюлмански държави с огромните натрупани държавни фондове - Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт, Оман, Иран? Много по-лесно ще се интегрират там. Израел също е богата съседна държава на Сирия. Колко приети има там?
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкоо, Бойко... А ако сега германците пуснат и Северен Поток 2 дали няма да докажат, че от тоя не става нищо?
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32Войните ги подклажда Саудитска Арабия. САЩ са инструмент, защото са зависими от саудитския режим за петродолара и оръжейните доставки. Режимът в Сирия е неудобен на Катар и Саудитска Арабия, защото искат да прекарат газопровод до Европа. САЩ пък охотно се съгласяват да сменят неудобните за саудитците режими, защото това ще наруши руските интереси.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете "Multikultistan" в Гугъл - има много показателна статия в Wikileaks.В Германия 4-то поколение мигранти почти не говорят немски, съответно не могат да работят и живеят на социални помощи. Мюсюлмани обиждат етническите германци, ограбват пенсионери, тормозят белите деца в училище, крадат, държат като сексуални робини бели жени. Има расово и религиозно мотивирани престъпления срещу етническите германци, но повдигне ли се въпросът, почва да се говори, че германците са нацисти и ислямофоби.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези толерас*и първо да ни покажат успешен модел на интеграция на мюсюлманско население в немюсюлманска държава и тогава да ни дават мозък. Тероризъм, изнасилвания, тормоз над местното население, искания за специални права. Ние не сме ги искали - вие ги канихте, сега да си отглеждайте. Като им е изгодно да се подиграват с държавите ви, ще идват. Днес четох за поредния абсурд в UK - плащат 27500 паунда обезщетение на кюрдски изнасилвач и не го депортират, защото не казва откъде е. Смешници!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те, хората не искат да идват в България. Какво? Насила ли да ги докарваме? Това ще е нарушение на гражданските им права. Всички искат в Германия. Нормално - Германия е най-добрата страна за живеене в света, според авторитетни изследвания, а и г-жа Меркел ги покани лично. Ние сме гадни българи, тук няма да им е добре на хората, по-добре при гостоприемните германци и останалите западноевропейски страни - богати, с висок стандарт, толерантни...
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идете на анонимус.българия и прочетете статията за Швеция. След нея ще искате да виждате "мигранти" само през оптическия мерник на снайпера.
28
4
 
0
 
! Отговори
korekten преди 7 години
do balgarkaami kato im palyat na horata domovete im kato zapada izmisli edna mrasna voyna kakvo tryabva da pravyat horata znaete li ce orajiyata deto vsyavat smart vsicki sa zapadnia v Bg kato nyama voyna za kakvo 3 miliona du6i napusnaha stranatagleday malko i ot tyahnata gledna tocka
27
5
 
0
 
! Отговори
korekten преди 7 години
parite na Bryuksel i na Berlin gi 6tete parite za bejanci pak gi vzimate ama tyah ne gi iskatemnogo ste naglicovecnost nulagladen da umre6 edna filiyka hlyab 38 nyama da dadete na nikoyama ste mnogo demokrati i moderni da vi plyuya na cenostite vi
26
0
 
23
 
! Отговори
българка преди 7 години
А тези в лагерите, тях кой ги брои ?!? Те какви са ? Храним ги, отопляваме ги, поим ги, те се развъждат, претендират и за благодарност ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ ПО НАС, КОИТО ИМ ДАВАМЕ ХЛЯБ, КОЙТО ТЕ ТЪПЧАТ НАГЛО И БЕЗОГЛЕДНО !!! ТЕ КАКВИ СА ТЕЗИ *** ?!? ТЯХ КАК ГИ БРОЯТ ? КОЛКО СА, ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ? НАС КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ ТЯХ ?!?
25
3
 
11
 
! Отговори
мислещ доброто на БГ преди 7 години
Моментално BGEXIT и влизане в съюз с Тереза Мей и Тръмп !!!
24
1
 
26
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До АнонименРЕФЕЛЕНДУМ ЗА BGEXITИ ТО ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
16
 
6
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Като най-верният съюзник на САЩ и като най-верният пазител на евроатлантическите ценности, както и като единият от Най-големите доставчици на оръжия за умерената сирийска опозиция, ние сме виновни за Демократизацията в Сирия, и трябва да приемем поне 1 милион бежанци.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За бежанци ли говорим, емигранти или мигранти?
21
1
 
11
 
! Отговори
Ghost преди 7 години
*** здрасти;)Скоро не бяхме се засичали.Дойде на моя накрая.А ти все си знаеше комунист та комунист;)Е затова говорим.Хубаво си го написал.Все едно аз съм го казал.Сега да ти кажа ли че си комунист;)Айде лека
20
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Меркел ги покани, да ходят при нея! Това е все едно да поканиш гости, а след това да ги пратиш на съседите! Нагло е!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И "СЯ",да ви кажа нещо,което е най-важното,но всички вие,се правите,че не съществува.Хленчите,недовлствате,тоз ви бил виновен,оня...абе,все някой друг,А В СЕБЕ СИ ВИНА НЕ ВИЖДАТЕ - А ТЯ Е ОСНОВНАТА,ДАЖЕ ЕДИНСТВЕНАТА!ВСИЧКО,КОЕТО ВИ СПОЛЕТЯВА,СИ Е ВАШЕ И САМО ВАШЕ ДЕЛО!!!ПОМИСЛЕТЕ ХУБАВО - ЩОМ СТОИТЕ,БЛЕЕТЕ,КАТО ОВСЕЕЕ И НИКАК НЕ РЕАГИРАТЕ,НА ТОВА,КОЕТО ВИ ПРАВЯТ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ,ЗНАЧИ,ВИНАТА СИ Е САМО ВАША!БЕ-Е-Е!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #9:Предназначението на войските на пъдарят ФАЩ не е да ни пази от Русия,а да изпълнява две основни функции: 1)да провокира Русия, с цел да си изсипе ракетите на територията на източноевроГейските уфЪсе,с цел по-малко от тях да стигнат до западна европа и никакви,във ФАЩ:2)Да държат в подчинение местното аборигенство,в случй че се вдигне и премахне патентованите слуги на ФАЩ.
17
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 7 години
България трябва да "внесе" още бежанци от Йемен...и от на мйака си ****! Доживяхме! Тоталните безобразия на Брюксел, и Берлин не свършват! Преди бях фен на евросъюза....заради бежанците го намразих!Да се разпада - та дано европейските народи се осъзнаят, и си върнат отнетата им нагло културна идентичност! ЕС се *** в мракобесна диктатура....унищожава всичко, което си струва да бъде запазено!