Еврокомисар: Тръмп, Путин и Ердоган са авторитарни хулигани

Полемичните изказвания са обичайно нещо за еврокомисаря
12 апр 2017 15:37, Елка Василева
33
Еврокомисар: Тръмп, Путин и Ердоган са авторитарни хулигани
Гюнтер Йотингер. Снимка: архив, Reuters

Европейският комисар по бюджета Гюнтер Йотингер описа президентите Реджеп Ердоган, Владимир Путин и Доналд Тръмп като "авторитарни хулигани", съобщи Франс прес.

"В свят, който клони към безпорядък, с все по-шумни авторитарни хулигани в Анкара, Москва и може би дори в едно от крилата на Белия дом във Вашингтон, имаме нужда от стабилност, имаме нужда от сигурни ценности и повече от всякога имаме нужда от допълнителна солидарност в Европейския съюз", каза Йотингер на европейски форум в Брюксел.

"Европейският проект е вече на 60 години, но си остава проект на бъдещето. Защото съюзът на мира, общността на ценностите, всичко това е по-важно от всякога", каза той.

Полемичните изказвания са обичайно нещо за Йотингер, отбеляза АФП. Той предизвика бурни реакции в края на октомври 2016 г., когато изрече в Хамбург обидни думи към китайците и изказа предположение, че гей браковете скоро щели да бъдат наложени в Германия. Йотингер по-късно се извини за думите си.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Много точно казано. :)
26
2
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
вчера бомби и по автобуса на БОрусия Дортмунд...какво още трябва да се случи, за да се усетят еврочиновниците, че така не може да продължава, дори и след взривовете на Брюкселското летище, явно трябва да дадат фира 200-300 евродепутати, та да се усетят да изгонят нашествениците по техните си географски ширини
25
2
 
5
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Balgarite pak mrazqt i zavijdat ubitaciiiiiiiiiiiiiiii
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24"...Тръмп е най-доброто което се случи на САЩ и Света." Пий си хапчетата и мълчи
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е споменат Тръмп изказването, че лъжете така бе?Само и само да си пробутате анти-Тръмп пропагандата:)Тръмп е най-доброто което се случи на САЩ и Света. Затуй и е този див рев от мръснишкия световен елит.
22
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Гюнтер имал навика после да се извинява за думите си. Явно голямата му уста изпреварва мислите
21
5
 
1
 
! Отговори
do 13 преди 7 години
Кой продал Европа на мюсулманите бе кратун?Ти имаш ли си представа какав е процента на мюсулманите от 500 милионното население на Европа.В Русия и САЩ има много повече мюсулмани от Европа.Знаеш ли че жителите на 4 мюсулмански държави имат право свободно да пътуват,живеят и работят в Русия.Знаеш ли годишно колко емигранти се отправят към САЩ,като това се случва от десетилетия.Неук ***,бягай да копаш домати да изнасяш за Русия.
20
1
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Уважаваният Гюнтер какво иска -точно тези тримата него ли да слушат? Те,може би, също си мислят че светът е техен ?Пази Боже от хора с много пари и власт -- забравят се и не се чуват какво говорят. Като че ли светът е техен. А човекът е толкова крехък и кратък във времето ! Как беше - обидно кратък ? Какво от това, че си бил убиец над убийците или строител съвършен ??
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па световно безизвестен титан на мисълта от коя хралупа изпълзя, че и мозък ръси?
18
4
 
3
 
! Отговори
г преди 7 години
Този май найголям хулиган ако няма русия за какво ще говорят и пишат тези от ес и от бг др държави няма за тях
17
1
 
9
 
! Отговори
6 преди 7 години
Този мн хубов сиди в ес за пари какво свърши освен глупови присазки за други
16
2
 
17
 
! Отговори
до троловете преди 7 години
Този мъж с вид на костюмиран бръснар е просто е идн брюкселски либерален слуга. В качеството си на какъв ще коментира световни лидери, избрани по демократичен път от милионите избиратели на народите си. Това, че не са неолиберални *** , затова ли са неудобни. Тоя след пенсионирането му ще го познава само жена му. А относно Шрьодер, благодарение на него и на Газпром Германия има водещата икономика заради почти безплатната си руска газ.
15
12
 
9
 
! Отговори
хм преди 7 години
Прав е Йотингер!Сещам се и за други трима, от друго време - Хитлер, Сталин и Мусолини.
14
5
 
16
 
! Отговори
валери преди 7 години
Я не говори изобщо за Путин , той ви оправя бакийте , които сътворихте на изток , за да ми се правите сега на най-големите "миротворци" !!!
13
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към хулиганите да добавят и оня дребосък Ким Чен Ун! България твърдо трябва да се придържа към Европа, другото е самоубииство!А тези които плюят по адрес на ЕС са изгубили връзка с реалността!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюнтер Йотингер вместо да се поучи от предшественика си Хелмут Кол, подражава на руското лeкенце Шрьодер от социалдемократите, който 3 години беше канцлер на Германия и след това 15 години слугуваше на Газпром и Русия за пари.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има само два вида политици - авторитарни и марионетки на Санхедрина.
10
6
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Говори разумно .Някакви взели се на сериозно човечета чрез механизмите на управлявани от тях мощни държави хвърлят бомби и хора едни срещу други замърсяват природата загиват невинни и тези Кремена мислят че правят нещо голямо.Крайно време е тези да бъдат пратени в лудница и светът да се смири.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А еврочиновниците са търтеи, които угаждат на лобистите за сметка на обикновенните хора.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7без него сега щеше да търчиш с кубинки и мешка между окопите