Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!

Руският външен министър обяви готовност за сътрудничество със САЩ
12 апр 2017 22:11,
143
Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!
Снимка: архив Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че страната му е отворена към диалог със Съединените американски щати, въпреки обтегнатите отношения между страните, съобщава AFP. Думите на Лавров дойдоха след преговорите с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

"Въпреки количеството на съществуващите проблеми има значителни перспективи за съвместна работа", заяви Лавров, цитиран от "Фокус".

"Руската федерация е отворена към това, отворена към диалог със САЩ във всички различни области, не само към диалог, но и към съвместни действия, насочени към резултати в области, където това кореспондира на интересите на двете страни", добави той.

Още по темата

Лавров заяви още, че Русия е склонна да възобнови споразумението си със САЩ за избягване на сблъсъци в небето над Сирия, ако Вашингтон се включи в битката срещу ИД.

"Днес президентът потвърди нашата готовност да се върнем към изпълнението на разбирането, че първоначалните цели на въздушните сили на Американската коалиция са препотвърдени, а именно борбата срещу "Ислямска държава" и "Джабхат ан-Нусра", заяви Лавров.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че има "ниско ниво на доверие" между Руската федерация и Съединените американски щати.

"Има ниско ниво на доверие между нашите две страни", коментира Тилърсън и добави: "Двете най-важни ядрени сили в света не могат да имат такъв вид отношения".

След преговорите Лавров сподели детайли от срещата: "Преговорите се получиха подробни, откровени, обхванаха целия спектър от въпроси, които са ключови за нашите двустранни отношения, за взаимодействие по международни въпроси“.

Руският министър също добави, че в Москва са видели готовността на САЩ да подкрепя международното разследване на събитията в Идлиб, където се предполага, че силите на сирийския президент Башар ал- Асад са употребили химическо оръжие.

Тилърсън пък изрази надежда за това, че неговата среща с Лавров ще помогне на Москва и Вашингтон да подобрят открития диалог и ще му позволи да „обясни и изрази тези точки“, по които позициите на Русия и САЩ се разминават.

"Тази среща се случва в наистина много важен момент за нас, когато се опитваме да изясним позицията на другия и да поговорим за тези области, в които нашите цели и нашите задачи са общи и интересите ни съвпадат, въпреки различията в тактическите подходи“, коментира Тилърсън.

След проведените преговори помежду им Рекс Тилърсън и Сергей Лавров бяха приети от руския президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
7
 
! Отговори
До 133 преди 7 години
Ами какво да се учи, безкрайна любов към Русия? Към страната която ни провали безкрайно? 45 години мизерствахме под влиянието им, та сега още 30 не можем да се оправим. Върнаха ни назад с десетолетия, а пък сега ще ги боготворя заради някакво си там измислено славянско братство? Да, ама не. Това което са ни сторили те никой друг не ни го е сторил.
97
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Недейте да забравяте,че днешните училища и университети спонсорирани извън България облъчват младите и то много целенасочено.Така че долните коментари са точното доказателство какво се "учи" в нашето образование -безгранична и всеотдайна любов към САЩ и омраза отвсякъде към Русия -средно положение няма.Уви докато не проумеем някои истини сами /да ни дойде акъла/ така ще бъде.А какво през това време ще стане с България -бъдещите поколение ще го разберат.
96
0
 
0
 
! Отговори
ЗавистлвКремълскТрол преди 7 години
До АнонименЕ твоите чорапи не са зелени - млад си и за разлика от пишещите тук ти от всичко разбираш ! Пращаш другите да работят ли ? Те поне изразяват лична позиция ! Лична позиция ! Или е забранено вече ? Ами не чети коментарите щом не ти понасят ! И земи некви дъвки че имаш неприятен дъх .
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като четя коментарите се питам :как може толкова титана на геополитиката, военни стратези от най високо ниво, разбирачи и ментори на космически технологии и научни открития да чоплят по цял ден клавиатурите и да клатят дърветата в гората?Колебая се дали повечето от тях са млади пенсионери със зелени чорапи или са възмъжали гимназисти, които няма какво да правят по цял ден.
94
8
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Членска карта 7 : "И все земята и хората на Русия им се иска да прилапат...."То бива бива човек да е *** но толкова не бива.Точно за земята и хората на Русия да се говори като за нещо утвърдено през вековете не става. Цялата им територия и по голямата част от така нареченият народ са заграбени в рамките на последните 200-300 години и исторически принадлежат на други народи включително и на българския.Но това дивашко племе ще загина в края на краищата от лакомията и агресивността си.
93
4
 
16
 
! Отговори
от Алеппо преди 7 години
В интервю от Алеппо, на немския журналист Юрген Тоденхьофер, бивш депутат от CDU в бундестага, Абу Ал Ецц, един от командирите на близкия до Ал-Кайда "Фронт Aл-нусра", заявява в прав текст, че всички "бунтовнически" групировки принадлежат към ИДИЛ. Поддържани са директно от правителствата на САЩ, Саудитска Арабия, Турция, Катар и Израел, с пари, с оръжие и с "инструктори".
92
4
 
19
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Вашингтон: Скарахме се с Москва, за да се сближим с ИДИЛ, Ал Нусра и Ал Кайда!
91
4
 
17
 
! Отговори
странен преди 7 години
До АнонименЯ пак? Какъв е външния дълг на САЩ? Имаш ли идея? Кой предизвика последната световна икономическа криза? Да не бяха САЩ, като раздаваха в страната на куцо и сакато пари за жилища набрани с ценни книжа продадени най-вече на европейски банки?
90
2
 
6
 
! Отговори
До Любопитен преди 7 години
Какво толкова любопитстваш тъпчо, свалиха самолета хората умряха и това си е.
89
6
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
А какво стана с разследването на уж сваления от руските сепаратисти самолет над Донбас? Нали всичко бе сигурно?
88
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ СА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Питаме народите на Хирошима и Нагазаки. Изглежда не са анексирани. За разлика от КримНаш, Южна Осетия и Приднестровието.
86
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия - държавичка с БВП по малък от този на Италия. Без пътища, без земеделия, без производство....И т'ва се води Сила ?! Смях в залата !
85
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 105 Така е и това отново потвърждава факта, че те разчитат само на войни, експанзия и заграбване! И непрекъснато го доказват. Питайте народите на Либия, Афганистан, Ирак, Сирия, Сърбия, Виетнам, Хирошима, Нагасаки...Те са единствените , които хвърлиха атомно оръжие срещу невинни хора.
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много бих се радвал да засадят една Топола в задния двор на сенатор Макейн. Трябва някой да ги изпържи тия гущери че много взеха да наглеят напоследък.
83
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7Можеш да научиш алгебрата лесно .. като руснак в Сирия.1 томахавка+1 памперс2 томахавки+1 памперс...59 томахавки +1 памперсУрраааааа оцеляхме! Изпонасрани но живи руснаци.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7Има една наука Алгебра за 4-ти клас+++За теб може да е наука. Сигурно си в трети клас ?
81
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 105САЩ харчат далеч по малък % от БВП спрямо руснаците. Освен това, парите са си техни. Къв си ти че да им гледаш в портфейла ?! завистлив кремълски *** ?
80
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7Като гледаме, никой не прилапва руски земи. виж русия прилапа крим и сега упорито копае дъното на мизерията.След новите санкции на САЩ (внесени вчера в конгреса за одобрение), руската рубла ще девалвира двойно. Да не говорим за инфлацията и пълната липса на инвестиции. Само ще споменем предизвестения провал на Газпром.
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7:)))) Забавен си. Жалък, но забавен. Няма да смятаме избитите от Асад и руснаците... ще има да ги броим до края на годината.