Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!

Руският външен министър обяви готовност за сътрудничество със САЩ
12 апр 2017 22:11,
143
Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!
Снимка: архив Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че страната му е отворена към диалог със Съединените американски щати, въпреки обтегнатите отношения между страните, съобщава AFP. Думите на Лавров дойдоха след преговорите с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

"Въпреки количеството на съществуващите проблеми има значителни перспективи за съвместна работа", заяви Лавров, цитиран от "Фокус".

"Руската федерация е отворена към това, отворена към диалог със САЩ във всички различни области, не само към диалог, но и към съвместни действия, насочени към резултати в области, където това кореспондира на интересите на двете страни", добави той.

Още по темата

Лавров заяви още, че Русия е склонна да възобнови споразумението си със САЩ за избягване на сблъсъци в небето над Сирия, ако Вашингтон се включи в битката срещу ИД.

"Днес президентът потвърди нашата готовност да се върнем към изпълнението на разбирането, че първоначалните цели на въздушните сили на Американската коалиция са препотвърдени, а именно борбата срещу "Ислямска държава" и "Джабхат ан-Нусра", заяви Лавров.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че има "ниско ниво на доверие" между Руската федерация и Съединените американски щати.

"Има ниско ниво на доверие между нашите две страни", коментира Тилърсън и добави: "Двете най-важни ядрени сили в света не могат да имат такъв вид отношения".

След преговорите Лавров сподели детайли от срещата: "Преговорите се получиха подробни, откровени, обхванаха целия спектър от въпроси, които са ключови за нашите двустранни отношения, за взаимодействие по международни въпроси“.

Руският министър също добави, че в Москва са видели готовността на САЩ да подкрепя международното разследване на събитията в Идлиб, където се предполага, че силите на сирийския президент Башар ал- Асад са употребили химическо оръжие.

Тилърсън пък изрази надежда за това, че неговата среща с Лавров ще помогне на Москва и Вашингтон да подобрят открития диалог и ще му позволи да „обясни и изрази тези точки“, по които позициите на Русия и САЩ се разминават.

"Тази среща се случва в наистина много важен момент за нас, когато се опитваме да изясним позицията на другия и да поговорим за тези области, в които нашите цели и нашите задачи са общи и интересите ни съвпадат, въпреки различията в тактическите подходи“, коментира Тилърсън.

След проведените преговори помежду им Рекс Тилърсън и Сергей Лавров бяха приети от руския президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
10
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
до 51още преди 2г според вашите прогнози руснаците щяха да измират от глад... така и не казвате какъв е смисъла Асад да използва химическо оръжие? той печели по всички фронтове защо му е да го прави? ако е искал да ползва химически оръжия щеше да го направи когато ИД бяха стигнали Дамаск, а не сега когато ги изгониха от Алепо
37
1
 
9
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
Е ти наистина ли вярваш, че Русия ще внесе заран със контейнери на които пише на руски език?Русия може да е внесла сто контейнера със хуманитарни помощи например, от къде разбра, че показват контейнери пълни със зарин?Човек като ти чете коментарите може много да се зачуди на разсъжденията ти!И това са гадаеш дали са уволнил някои, пак смешни работи.
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай петкобай петко, не се заблуждавай ултиматума е поставен, даден е срок руснаците да помислят, ако не се откажат от кръволока Асад следват санкции които Путин и в най-страшните си сънища не е сънувал. А наложат ли тези санкции не само Асад ами цялата камарила кремълски бандити ще бъдат *** от гладните руснаци. Нали знаеш че глада е по силен от атомните бомби.
35
9
 
4
 
! Отговори
пълно отсвирване преди 7 години
Никой не иска да се занимава с путинова Русия.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 40"На мен не ли е ясно според теб толкова ли е трудно да се надпише един контейнер със каквато искаш азбука?"Там е работата че руските *** в репортажа от летището Хомс сами си показаха контейнерите по Русия1, за което сигурно са уволнили 20-30 служители от тази телевизия. Та според теб кой е написал надписите?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп, приятелю, е икономист. Бизнесмен. Ако загубите му надвишават печалбите, гарантирам, че няма да предприеме нищо. Също така гарантирам, че загубите му ще превишат няколко пъти съществуващата инфраструктура. Бих казал, само украинската армия може да спаси Тръмп от Русия ;)))Само някой трябва да я намери тая украинска армия ;)
32
0
 
7
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
нали чакахте този рекси да поставя ултиматум в Москва? май не се получи точно така колкото до Сирия къде е логиката Асад да използва сега химическо оръжие когато почели по всички фронтове срещу ИД?
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надписите на контейнерите със зарин са руски, защото украинчетата използват фотошоп върху белгийските контейнери ;)))
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден дръвчене на руските шебеци на световния господар САЩ съкращават живота на Русия с три дни.
29
0
 
8
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Каубоят, с това зачервено , като на селски тарикат, от злоупотреба със спиртни напитки лице, дали има достатъчно оцелял от пор кането мозък, за да води преговори!?
28
1
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
На мен не ли е ясно според теб толкова ли е трудно да се надпише един контейнер със каквато искаш азбука? Или руснаците са толкова ***, че са изкарат напоказ доказателства срещу тях, ако решат да правят атака със химикали?Единият път ги изкарватв най - големите конспиратори, другият път най- големите ***? Нещо не схващам логиката ви?
27
9
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Тръмп подучен от дявола Сoрос го напpaска на Путин и Лавров, та чак им изкочиха очите и на двамата като на настъпани жабоци.
26
3
 
0
 
! Отговори
До рус гурбетчиев преди 7 години
Момче, кога те вербуваха и тебе турските ***? Или някой пише с твоя ник?Последно се сещам че един нидреаталец тук те заплашваше да внимава какво пишеш, че щели да те намерят в Германия? Този турски шпионин да не ти взе страха? Не им се давай, свободата е най- яркия човешки добродетел!
25
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41"Зарин е немски газ. В Сирия се произвежда с френски суровини, доставени от белийски фирми посредници на ислямистите. Шойгу потвурди, че 96% от"Само не ми е ясно защо надписите на контейнерите със зарин са на руски, като нито Германия, нито Франция и Белгия пък и Сирия не ползват кирилица.А що се отнася до Шойгу, бъди 196% уверен че ще го оcмуче с голямо усърдие на Тръмп. Прoсташките руски блъфове вече не вървят. Целият свят разбра че руснаците са най-големите головодници.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за атаката срещу Хилъри Клинтън,за шампанското,което се разля в Москва и напразните надежди на Путин към Тръмп.Изглежда,Русия не може да си купи всичко с пари.
23
12
 
4
 
! Отговори
Пробив в медицината преди 7 години
Леталната болест "руско величие" от която страдат 86% от руснаците плюс всички русофили по света най-добре се лекува с американски томахавки предписани от доктор Тръмп в препоръчителна доза по 60 броя на седмица. Доктор Тръмп дава пълна гаранция че лечението е свръх ефикасно със 100% успеваемост дори и при по-малки дози от препоръчителната. Схемата на доктор Обама е дискредитирана и вече не се ползва с доверие от сериозната медицина.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зарин е немски газ. В Сирия се произвежда с френски суровини, доставени от белийски фирми посредници на ислямистите. Шойгу потвурди, че 96% от стратегическите сили на Русия са в пълна бойна готовност, така че и 311 папки да са пратили американците, няма никакво значение. Защото 96% от 7600 адрени ракети са долу горе пак толкова. Смятай го, ако можеш. Или помоли някой украинец да ти го сметне ;)
21
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36То само такива главоци като тебе се вързват на приказките на руснаците, че нямат никаква вина нито пък участие в изтребването на сирийските деца с руски газ зарин. САЩ са им изпратили една папка с материали за руското участие в газовите атаки 3 дни преди Тилерсън да посети Москва, като наивно са си въобразявали че руснака ще си признае вината и ще си поправи поведението пред света. Наивността на американците е безгранична.
20
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безсмислени са срещи с руските разбойници. Само санкции и мор за тези бандити всичко друго те го смятат за слабост. Ако руснаците имаха възможностите на запада, а запада възможностите на Русия отдавна от запада нямаше да е останал нито жив чвек нито камък върху камък.
19
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не вярвай на руснаците !!!