Двама души загинаха при протести във Венецуела

От началото на месеца страната е в остра политическа криза
13 апр 2017 08:04, Елка Василева
3
Двама души загинаха при протести във Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Най-малко двама души са загинали и 10 са ранени по време на протести във венецуелския щат Лара, съобщи на пресконференция губернаторът на региона, предаде ТАСС.

Протестиращите нападнали полувоенни въоръжени групи, подкрепящи правителството, които отвърнали със стрелба. Един от убитите е получил 11 куршума.

Още по темата

От началото на месеца Венецуела преживява остра политическа криза, откакто решение на Върховния съд даде на президента Николас Мадуро правомощия да управлява, заобикаляйки парламента.

Ситуацията се изостри и от забраната на един от лидерите на опозицията, Енрике Каприлес, да се кандидатира за изборна длъжност за 15 години.

Президентът Мадуро беше замерян с яйца и камъни при пристигането си от Куба в градчето Сан Феликс, съобщи Ройтерс. Телевизионни кадри показаха как към кортежа на президента в открит автомобил, заобиколен от телохранители, летят различни предмети. Излъчването веднага беше преустановено.

Председателят на парламента и опозиционни депутати призоваха в Тwitter за предсрочни избори, изтъквайки, че народът на Венецуела не желае Мадуро и неговата диктатура.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: протестиВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oт комунизма по-голяма чумма няма.....айде да видим сега колко баби има в интернет , които да ми блъскат минуси.....
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук ли не стана комунизъма, другаре!?!?Бря да му се не види. Тюх, тюх, тюх...И пак пустите американци, срсоиди и марсианци са виновни, тяхната мма!