Коалицията: Не е имало удар по склад с отровни вещества!

Сирийското твърдение вероятно било умишлена дезинформация
13 апр 2017 18:00, Елка Василева
72
Коалицията: Не е имало удар по склад с отровни вещества!
Снимка: архив, Reuters

Ръководената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" опроверга съобщението на сирийската армия, че е нанесла въздушен удар, при който е бил улучен склад с отровни вещества на групировката и е била причинена смъртта на стотици хора, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Коалицията не е нанасяла никакви удари в този район по това време. Сирийското твърдение е невярно и вероятно е умишлена дезинформация", каза коалиционният говорител полковник Джон Дориан от американските военновъздушни сили, цитиран от БТА.

По-рано сирийската армия съобщи, че стотици хора са загинали при удар на международната коалиция начело със САЩ по щаб и складове на терористичната организация "Ислямска държава" край сирийския град Дейр ез Зор /на 420 км от Дамаск/.

"След бомбардировката обаче над склада се е издигнал жълт дим. Това е свидетелство, че там са се съхранявали отровни вещества – се казва в съобщението. - В резултат на отравяне са загинали стотици хора, включително и мирни граждани".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
До 26: преди 7 години
А какво прави Орбан и Унгария?И те ли правят каквото ти казаваш или си гледат интереса?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас...
21
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29Аман от националисти от село :) такива като тебе не хранят никой. Нито създават нещо. Ти си една бълха, която ще замине без история.Това е разликата между тебе и хората на запад. От празни приказки никой не се храни.
20
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм видял хора да бягат към Русия, Куба или Армения факт. САЩ и западна са нормални държави и пазят света адекватно за разлика от други.
19
2
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Човече, няма нищо общо това че сме в европейският съюз със това че европейският съюз ни употребява, в коалиция със САЩ правят неморални изпълнения и между другото аз лично работя в страна от европейският съюз и се радвам че имам тази възможност но не и с цената на това да ни правят на магарета.защото те това правят. не е нормално цените у нас на хранителни продукти да са по високи при все че покупателната ки способност е в пъти по малка! Мародерстват ни европейски корпорации, защото нашите се п
18
0
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
На времето имаше един лозунг "съветските болни най-здравите болни в света" сега положението за краварите в този случай е горе, долу същото.
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти не си човек. Ти си от племето България. Подло, мързеливо и не уважаващо. Седиш в ЕС и го плюеш. Нормално е някой ден да ти се иплюят и те.Всичко е до мъжкартвото, което в тая държава липсва от поне 600 години :) Дреме ми на мен за Русия, сега сме с други и живеем с тях , работим с тях и печелим от тях.И ти плащаме проскубаната пенсия от тях.
16
3
 
4
 
! Отговори
Дончо Чоколед преди 7 години
Не бе, не сме ние. Асад беше. Верно
15
2
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Сега като видяхме колко струват САЩ и започнахме да чоплим по Русия.Абе байо, не мислиш ли че ще ни завъртат и аз ако не им играем по свирчока- да сме пушечен месо? Те ни имат за първи ред войници не за хора
14
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После вижте ,как живеят съюзните на Русия - Украйна, Сърбия, Куба, с.корея, Армения, Венецуела то май други луди няма с тях. Да там тече мед и злато и всичко е демокрация :)Изброих държави,които са по зле и от африкански някой. Такаче пенсии ,не ни проповядвайте Ляв наклон виждали сме го. Русия не е по-малък лицемер или интригант. Оня ден влизаха в суверенна Украйна , днес дават акъл за Сирия !:) Аре моля
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да кажат да ние бомбардирахме, като са измрели сума народ! Нали светът ще ревност за двойният стандарт и санкциите!
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре, Асад се превърна в "застраховка живот" за Путин, но де факто това е равно на самоубийство !
11
3
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
САЩ официално признаха че са убили 18 свой терористи по грешка съвсем близко до мястото за което твърдят Сирийските военни!?
10
4
 
20
 
! Отговори
Америка за България преди 7 години
Вярвам на всичко каквото кажат американците и НАТО!Те винаги казват истината и правят всичко за демокрацията по света.Вижте как лошо живееха преди народите на Ирак и Либия при диктаторите и какво благоденствие, безпределно щастие и радост е настъпило там.Даже радиацията, която изтича постоянно в океана от Японската атомна централае полезна за рибите в океана и за всички нас. Така е защото това е демократична радиация.Да живее Американската демокрация и НАТО!
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахаха..Един мурзилски троллл се разстрои....
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вярвам на християнското НаТО и САЩ. Амуджии дето стрелят по-народа си , няма как да им вярваш. Дали са ползвали или не няма значение. Има само,че разбиха живота и държавата на всички сирийци. Поредния диктатор опеянен от властта. Атака докато го окачат, като Кадафи.
7
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С разкритията за употреба на зарин, Путин затъна в Сирия по-яко и от Афганистан.
6
6
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
То янките навремето размахваха една епруветка в ООН,ама излезе пълна лъжа.Това не им попречи да съсипят една държава и после много други!
5
11
 
6
 
! Отговори
Руфосил преди 7 години
Жалко, а така ми се искаше да е истина....
4
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е жълт дим е зарин, а ако е черен - "Адмирал Кузнецов" !