Недоверието между Русия и САЩ – подклаждано от Сирия

Срещата между Лавров и Тилърсън бе изпитание и за двамата
13 апр 2017 10:00,
27
Недоверието между Русия и САЩ – подклаждано от Сирия
Снимка: Reuters, архив

Седем часа "откровени и съдържателни" преговори, но блудкав резултат, изразен с многозначителното понятие "борба срещу тероризма". Така френският вестник "Фигаро" окачествява вчерашната визитата на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва в статия, озаглавена "Сирия подклажда недоверието между Москва и Вашингтон".

"Русия е отворена към диалог със САЩ във всички сфери и към общи действия, когато е в интерес на двете ни страни", каза руският външен министър Сергей Лавров, който на практика монополизира съвместната им пресконференция. Американският му колега отвърна, че това може да стане, ако двете страни преодолеят "ниското ниво на доверие" помежду си.

Руското президентство изневери на обичая и информира едва в последната минута медиите, че ще има среща между Тилърсън и президента Владимир Путин, която бе предназначена главно да покаже великодушието на господаря на Кремъл, отбеляза френското издание. Путин изрази готовност да се поднови двустранното военно сътрудничество за избягване на инциденти в небето над Сирия, но единствено за целите на борбата срещу тероризма, без да се закача Башар Асад, разбира се.

Но по всичко личи, че посещението на Тилърсън в Русия, първото в кратката му кариера в американската дипломация, бе изпитание за бившия шеф на "Ексън мобил". През целия ден Кремъл полагаше усилия да ръководи хореографията на събитието, представено като изправяне очи в очи между двама съперници, от които само на Москва е предопределено да излезе победител, отбелязва "Фигаро.

Още в 10 ч. сутринта бе поставен декорът за предстоящата битка, когато заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков нарече "непоследователна" външната политика на Доналд Тръмп. След това руският топдипломат Лавров, който принципно се изразява на мек и бюрократичен руски, атакува апострофиращите го американски журналисти с въпрос на английски: "Кой ви е възпитал и ви е учил на добри обноски?". По-късно вечерта в Съвета за сигурност на ООН Русия наложи за осми път вето на проекторезолюция за Сирия, внесена от САЩ, Обединеното кралство и Франция, пише "Фигаро". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
камен преди 7 години
Ама на Т-Рекса много му пораснаха ушите , сигурно от дърпане , "смразяващия" му поглед , от който треперят партньорите на сащ в Европа нещо много е умекнал !
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯ - Ако България имаше природните богатства на Русия , шяхме да сме много,многоооо по -добре от вас . А вие сте *** и резултата се вижда .Рекетирате света с оръжия ,които не сте измислили , вси4ко е крадено.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да им вярва на рашките .По -крадливи и лъжливи от ромите.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се учудвам на ниското ниво на коментар от страна на Фигаро.Учудвам се/май трябва да престана да се учудвам/ от това, че в България и този сайт се публикуват статии и мнения единствено и само по посока да омаскарят Русия и руската политика. Както Русия така и САЩ имат своите огромни интереси в Сирия и не само там.Само че сега Русия изпревари САЩ и дирижира положението. Това което направи Тръмп е опит да изплаши Иванчо с ножчето.Е, не го изплаши, а Иванчо се скара на Тръмп .
17
3
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
като чета отзивите останах с таково убеждение че българите във света са номер едно по всичко имат добра воиска която е въоръжена с най съвремено оръжие и са по богати от русия бедната русия мизерува гладува народа са като просяци и без бъдище недейте да плачете на чужд гроб плачете на своят гроб че умирате бавно господа българи много ви здраве от москва.скоро време българия ще бъде колония на германия
16
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Напротив, всичко си е на мястото и дори няма смисъл от разясняване.Американците и руснаците си ги мерят за пореден път, но не защото са много хуманно настроени и загрижение за нечие домочадие, а защото става дума за мното, много пари. Речено по-простичко. Пари които ще влязат в джобовете на едни точно определени хора от въпросните две страни. Ще има мускули, постановки, крокодилски сълзи, както и пълната хореография от подли и гадни номерца. А това театро вече сме го гледали. Поне няколко пъти.
15
0
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
как лъжите започнахте от заглавието.четете европейските новини и руската също ще разберете че наща информация лъже
14
1
 
12
 
! Отговори
Показателно преди 7 години
"ниското ниво на доверие" преведено на пр0ст български език означава, че Русия не застава на страната на СПЩ, а отстоява собствена, независима и суверенна позиция.
13
1
 
10
 
! Отговори
Горчивата истина преди 7 години
Асад проблема му е че Сиририя е главен разпределителен хъб на горивата и за европа и за азия и към африка....Американците няма ка да мирясат да го остявят там нали е е про-руски ориентиран. Ще вият по медиите, ще правят газови сцени и ще нарушават международното прадо до дупка!
12
0
 
13
 
! Отговори
....! преди 7 години
"Недоверието между Русия и САЩ подклаждано от Сирия":):):)Айде намерихме виновника!не че Янките не са като бясно куче - все гледат да ухапят някой!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 Вова.......пако,ако не е това въздържане на Русия считай че досега да се бяхме превърнали в пепел от ядрена война!!Каква щеше да е,ако Русия отговаряше на всяка една провокация на Турция,САЩ,НАТО с открити военни действия,а??
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой вече не разбира защо руснаците подкрепят този убиец асад. Вече и китайците го изоставиха, сами срещу целия свят заради един убиец на деца.
9
18
 
4
 
! Отговори
Вова преди 7 години
Руснаците са въздух под налягане, само парадират, но в същото време са пълни страхливци. Те на Турция се уплашиха да се озъбят, какво остава на САЩ! Такъв пердах, ще ядат заради Асад, че им е бедна фантазията на ушанките. Малко остава, скоро разплакани и посрани ще си тръгнат от Сирия.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, как не се сетих сам. Лошия Асад кара Русия с благочестивите, добронамерени кравари.Западния "журнализъм" изпада все по-ниско и по-ниско.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Тилърсън му набиха обръчите иму нашокаха репата.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти де ще го чукаш, той де ще се пука тоя неадекватник с off topic-а за българосъветската дружба. Влез у час, момче, объркал си рейса пич, не се вкарвай в некви филми бе, ман.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не се сбият, та да се кортулисаме от великата българосъветска дружба.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френските комици от Фигаро се опитват да са на нивото на Луи дьо Фюнес и Бурвил, амане им се получават смешките, щото докато се пънат да са духовити някой ислямски дивак подготвя поредния атентат в произволен френски град. Така че комедията всъщност е драма и трилър.
3
0
 
15
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Фигаро преди да коментира язвително да каже в какво се превърна великата някога Франция след като реши да се подложи под американските "атлантически ценности" - сборище на *** от цял свят, които спят по улиците и превръщат Париж в ***, защото французите били "толерантни".
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите навсякъде си затвориха вратите сега и Прасчо ще им набие шамарите и ще си седнат на дебелите дирници.