САЩ готови да се заемат със Северна Корея и без Китай

Корабите на САЩ край Корейския полуостров - без военна цел
13 апр 2017 08:16, Елка Василева
129
САЩ готови да се заемат със Северна Корея и без Китай
Си Цзинпин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ са готови да се справят с кризата около Северна Корея и без Китай, ако е необходимо, предаде Ройтерс.

Тръмп се срещна с китайския президент Си Цзинпин миналата седмица и разговаря с него по телефона преди ден.

"Президентът Си иска да постъпи правилно. Много добре се спогодихме, мисля, че имаме добър личен контакт. Мисля, че той иска да ни помогне за Северна Корея", каза Тръмп на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Говорихме за търговия, обсъдихме много неща и казах, че начинът да постигнат добро търговско споразумение е да ни помогнат със Северна Корея, иначе ще действаме сами. И така става. Като имам предвид, че ще действаме заедно с много други държави", каза Тръмп.

Китайското външно министерство заяви, че в телефонния разговор Си е казал на Тръмп, че Пекин е готов да работи за безядрен Корейски полуостров, но иска мирно решение на кризата с ядрената програма на Пхенян, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че е прекрасно, че Китай се е въздържал при гласуването на подкрепяната от Запада проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН, в която се осъждаше използването на химически оръжия в Сирия. Русия наложи ветото си на текста, в който се иска бързо разследване на химическата атака.

Китай обикновено подкрепя Русия в гласуванията в Съвета за сигурност, така че решението на Пекин вместо това да се въздържи е значителна промяна, отбелязва АП.

Маневрите на бойни кораби на САЩ в района Корейския полуостров бяха планирани и нямат конкретна военна цел, заяви междувременно държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън след среща в Москва с руския си колега Сергей Лавров в отговор на въпрос дали Вашингтон готви военна операция срещу Северна Корея, предаде ТАСС.

"Ударната група на военноморските сили, в частност самолетоносачът "Карл Винсън", се намира в района на Тихия океан. Придвижването й в района Корейския полуостров бе планирано от нашите военни. Тя няма някаква конкретна цел там", заяви Тилърсън.

"Не смятам, че трябва да се търси някакво определено значение в местоположението на тази група", отбеляза той.

По-рано бе съобщено, че към бреговете на Корейския полуостров се е насочил самолетоносачът "Карл Винсън", съпроводен от ракетен крайцер и два ракетни миноносеца. Според японски медии още два бойни кораба на САЩ са изпратени от базата в Сан Диего, щата Калифорния, за подсилване на тази бойна група, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: КитайсащСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
4
 
! Отговори
така преди 7 години
Тръмп ще бие първо Кимчо, след това Асад, после Путин и накрая - Ердоган! Айде сега, вийте всички путинофили нещастни! ***!
27
3
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Щом толкова искаш ще ти кажем долара е хартийка. Дори вече не е опезпечен със злато на една от страните му пише ''In God we trust'' а не пише обезпечен със злато и всички активи на банката.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите искат да откраднат и храната на С Корейците номера няма да мине. Прасчо няма да храни наглите кравар,и ще има кьотек освен ако краварите не замърсят морето отново със пампeрси и както винаги позорно си подвият опашките.
25
4
 
4
 
! Отговори
аве преди 7 години
я кажете за долара как бил хартийка. Аве що цял свят обръща в тия хартийка, а не в рубли например? А, смешници?
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeus Петоколонниците не сте мръднали в икономическите знания по далеч от учебниците по политикономия. Като е толкова лесно джуджето що не печата рубли и не ги направи световна валута? Елементарен си.
23
5
 
4
 
! Отговори
Правилно преди 7 години
САЩ трябва да се справят с комунистите докато не са направили ракета с далечен обсег. Айде оплаквачките на Путин да почнат да реват СЕГА!
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са лъжи, искат да запaлят световна война защото дълга им вече не може да се изплати. Ядоха пиха сега дойде време да си плащатР а един от най-големите им кредитори е Китай. Китай ще ги следи под лупа от тука нататък, защото им писна от краварските лъжи. Империята на злото загива Баба Ванга се оказа права.
21
4
 
4
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До А ти коя си!В грешка си, не Тръмп, а Ротшилдови печата парите в САЩ. Освен това има и закон за дълга, който може да е конкретен процент от БВП, вече няколко пъти го вдигаха. Ако не променят закона отново трябва да обявят фалит, няма значение колко гущери ще отпечатат.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво ще стане на 15 април. Има два варианта. Вариант1 - КНДР да изстреля МБР. Това ще предизвика нейното ефектно сваляне пред очите на целия свят и масивен удар с крилати ракети по множество корейски военни обекти фабрики институти и институции...." _______________________Днес не е 1 април. Спри с шегите и НЕнаучната фантастика. Или помоли да ти сменят хапчетата и опорните точки.
19
1
 
11
 
! Отговори
горещо преди 7 години
До Анонимен 25Те бомбандираха София и искаха да я изравнят със земята,та да я засадят с компир.Е,успяха донякъде-в Банкя..За Алепо зорът е с подставената идил да разчистят пътя за газопровод от Катар за Европа,и да контролират търговията с петрол.И за децата е ясно.А Израел се прави на умряла лисица....знае се защо.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаква се мощна американска бежанска вълна. Народът на САЩ не е свикнал с радиацията и няма да му е комфортно да продължи да живее където е живял досега.
17
1
 
3
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Хахахах смях в залата!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си имат какъвто искат кредитен рейтинг.Печатницата за пари работи.Само,че защо не ги свърта да сди седят на задниците у дома ,а искат да полегнат върху целия свят.Нали се сещате ,че това не става без бой.Де да бяха всички като българите кротки и услужливи...
15
16
 
8
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
Стига с тоя външен дълг на САЩ. Тръмп сам си печата доларите и не му пука. Т'ва е сила!
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18За това се водят преговори с Китай... Ако прасчо не се връзуми , единствения виновен ще е той. Ни може да си изстрелва ракети когато иска. И да не дразни Япония , че може пак целия полуострав да заговори на японски. САЩ иват ядрени бойне глави в Япония от 7 години.
13
4
 
13
 
! Отговори
Ненор Малници преди 7 години
Като си помисля,че по време на войни американците винаги бомбят мирни цели и исторически обекти.През всв да вземат да улучат дома на Моцарт,където е живял след 17-тата си година,а 5 тонна бомба пада върху купола на катедралата в Залцбург.Слава богу,че не избухва,защото и Господ се възмущава.Само не знам докога ще ги търпи.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше ясно ,още много преди да назначат Лудата Руса Златка, че тоя не е нищо друго, освен другата страна на същата монета. Само, че комай ще излезе по-луд от Кукумявката-епилептичка! Пак гласувайте за "мейк америка грейт агейн", която има 5 фалита зад гърба си, и "управлява" страна с 20 трил. дълг към една частна корпорация ...въпреки, че за каквото и да гласувате, все е проформа.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Народа на САЩ спря войната във Виетнам с масавите си протести срещу нея. Друга причина няма."А в новата война която САЩ се опитват да започнат няма да има нито народ, нито континент Северна Америка, та кой ли ще ги спре сега се питам аз....
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие се дърлите ама корея е бита карта скоро гъби ще никнат там от омея другите хаха
9
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем скоро ще падне и последният мит на комунистическия и руския бандитизъм, че ако имаш ядрено оръжие можеш да си правиш каквото си искаш и световният полицай САЩ няма да те закача за извършените престъпления. Тази ера на руско-комунистическата безнаказаност и вопиюща нахалност във външната политика свърши. Разбойниците и бандитите като Русия и КНДР не могат да разчитат повече на ядреното си оръжие, че ще им гарантира безнаказаносст. Това ще откаже много държави от ядрените им мераци.