Facebook блокира 30 000 фалшиви акаунта във Франция

Целта е да се спрат фалшиви новини, дезинформация и спам
14 апр 2017 09:03, Анисия Иванова
23
Facebook блокира 30 000 фалшиви акаунта във Франция
Reuters, архив

Социалната мрежа Фейсбук блокира 30 000 акаунта във Франция, за да попречи на разпространяването на фалшиви новини, дезинформация и спам, предаде Ройтерс.

Десет дни преди първия тур на президентските избори във Франция Фейсбук предприе тази силова мярка срещу акаунти, които нарушават условията на използване на социалната мрежа.

Тя е подложена на силен натиск в Европа, където правителствата в редица страни заплашват с нови закони и глоби, ако компанията не премахне екстремистката пропаганда и друго съдържание, нарушаващо местните закони.

Натиск се упражнява също над Туитър, Гугъл, Ютюб и той се засилва с приближаването на изборите във Франция и Германия, посочва Ройтерс.

Американски разузнавателни агенции заявиха, че руското правителство се е намесило в изборите в САЩ миналата година в полза на Доналд Тръмп.

Служители казват, че подобна кампания се води в Европа в подкрепа на десни националистически партии, за да бъде разбит Европейският съюз, добавя Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
независим интернет? преди 7 години
До АнонименИма ли все още някой, който вярва че интернет е независим. Няма такъв интернет, има Googlenet, Faceboknet. Гугъл контролира всичко. gubatron/blog/2009/12/14/the-internet-is-becoming-the-googlenet/
16
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
И да им секне печалбата - голям праз, Фейсбук не е направен за печалба , а за контрол над хората.Т.е. дори и да работи на загуба , зад него стои ФБР и ЦРУ , а там парите са неограничени
15
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Фалшивите акаунти не са 30,000, а повече от 30%, а фалшивите акаунти на звездите - над 70%. На всеки форум за "черен" PR се продават блокове от по 5000 фалшиви акаунта, които се регистрират посредством скриптове. И Facebook го знае това много добре, но ще им рухне цената на акциите ако действително въведат мерки за спиране на фалшивите акаунти.
14
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ами тогава трябва да забранят 95 % от българските интернет медии , използващи фалшиви и подвеждащи заглавия като "Шокиращо" , "Феноменално" , "Апокалиптично", и други заглавия които те карат да отвориш , също така във ВСЕКИ сайт се използват провокатори-*** , които да пишат нарочно провокативни коментари във всяка статия и хората им отговарят, без да подозират че по този начин печели сайтът от трафик
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кефи ме как "демократи" и защитници на независимия интернет(тия дето смъкват филми, музика и софгуер), защитават изтриването на "***" и източници на "фалшиви нови". Нали сте против регулациите, защо тогава се съгласяват, някой да си създава негова?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две ръце "за", само нека първо докажат, че оставят истинската информация, а не "правилната".
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хехе платените тролченца ***, че трият фалшиви профили. Еми нека да трият. Така няма да има дезинформация и реалните профили ще си останат. Ама нали ви плащат за дезинформацията.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трогателно е да четеш как русофилите реват за демократични права. И това го правят поддръжници на диктатура, която осъжда на две години колония за репост в нета.
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Именно с фалшивите акаунти руските *** водят хибридна война с цивилизивания свят. Правилно са постъпили франсетата.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее министерството на истината :))
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко жестоко е да го кажа ,но всеки човек ,всеки народ заслужава точно толкова демокрация и свобода на словото за колкото е доказъл ,че може да понесе.
6
6
 
7
 
! Отговори
aphex преди 7 години
Всичките сте с клишета вместо глави. Вземете , усмислете какво е свобода на словото и тогава пак квичете.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво стана със свободата на словото? Хич не съм фен на напълно неконтролиран Интернет, нито пък на наличието на тронове, но ако до вчера си пикал за свободата на словото в Близкия изток, защо то така си организирал цветни революции, нямаш морално право да обвиняваш, че други правят подобно срещу теб!
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много го е страх Ле Пен да не спечели...
3
9
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 7 години
Не се ядосвайте, хибриди мои, може и да е за добро! Като махнат автоматичните ботове, ще има повече работа за вас! Ще трябва да компенсирате загубите с коментари!
2
4
 
18
 
! Отговори
БГ франсе преди 7 години
Демокрация ...свобода на словото ....да бе да...и слушат всички повсеместно...
1
4
 
10
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Оправдания!!!