Масови арести на опозицията преди референдума в Турция

По техни данни са задържани 185 души - активисти, журналисти...
14 апр 2017 21:09, Петя Славова
125
Масови арести на опозицията преди референдума в Турция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Масови арести на представители на опозицията два дни преди референдума в Диарбекир в Турция. Новината обаче не е водеща за големите турски медии, повечето от които са под контрола на правителството.

По данни на опозиционната прокюрдска партия задържаните са 185 души. Сред тях са членове на секционни избирателни комисии, журналисти, адвокати и активисти на партията.

Още по темата

Според другата опозиционна голяма сила, която в момента агитира за "не" на референдума, се налагат практики за контролиране на вота в неделя. Чрез общинските служби се дават инструкции на хората да снимат бюлетините си, след като гласуват, за да могат след това да покажат как точно са гласували.

Друга информация на опозиционните сили гласи, че някои компании, които са свързани с правителството, дори раздават номера, които хората да поставят върху бюлетините и да ги снимат, за да може да докажат, че точно тази снимка е техният вот.

Появи се и информация, че участието на всички министри, депутати и президентски съветници в телевизионни предавания са отменени и до референдума те няма да се появяват никъде, с изключение на президента, съобщава Нова тв.

За първи път Висшият изборен съвет на Турция даде указания за членове на секционни избирателни комисии да бъдат само хора с "добра репутация". Критерий, който се прилага често по отношение на представители на опозицията.

В социалните медии хора разказват за това, че са били задължавани да присъстват на проправителствени митинги, на които са били извозвани с безплатни автобуси.

Междувременно двама военнослужещи загинаха при експлозия във Ван преди няколко часа. Бомбата е избухнала, докато те се придвижвали с камион по пътя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно на коментара ми на 38 са ми дали минус хора, които незнаят нито една точка от тези 18 промени в конституцията оф ***...колкото и да не вярваш промените в конституцията са доста добри:-):-):-)и за това ДА, ЕВЕТ.И вие трябва да направите промени...и чистки...:-):-):-)почнете от парламента, 50% от българина е в професия корупция!!! :-):-):-):-)
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛЕГИ БЪЛГАРИ ПОЧНЕТЕ И ВИЕ ДА СЪДИТЕ И АРЕСТУВАТЕ МИНИСТРЕТЕ НА КОРУПЦИИТЕ:-):-):-):-)ЕРДО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА...ЕВЕТ ЕВЕТ И ПАК ЕВЕТ...:-):-):-):-)
34
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛЕГИ БЪЛГАРИ...Ако знаехте 18 те точки от конституционната промяна и вие щяхте да кажете ДА:-)Например една от най-важните промени е...В сегашната конституция Президента не може да се съди, освен ако няма обвинения и доказателства за ДЪРЖАВНО ПРЕДАТЕЛСТВО, а сега в новата конституция освен за това ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪДИ И ЗА ДРУГИ НЕЩА!!! Я помислете "диктаторите" биха ли направили такава промяна!!! Тез работи западните медии защо не ги кажат:-)
33
8
 
4
 
! Отговори
НЕ СЕ и НАДЯВАЙТЕ! преди 7 години
НЕ ВОЮВАМ СРЕЩУ ТУРЦИЯ....!ДА ВОЮВАТ ----"РУСКИТЕ --НАЦИОНАЛИСТИ"........ха,хахааааааааааа....МЕНЕ ........."НА БАИР--ЛОЗЕ МИ НЕ ТРЕБВА" !!!!!!
32
9
 
9
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
Защо не излезнат от черупките си лидерите на ПсевдоПатриотите и да заявят пред цяла БЪЛГАРИЯ че имат един мандат с гласовете на изселниците от Турция и три мандата с гласовете на македонските граждани които нямат имоти в БГ ,но си купиха БГ паспорти за 30 милиона евра....сега си траят като нови булки и си правят сметки да крадат пак милиони и милиарди.....много е болно БГ стадото
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция има само една от установките С300. Купена е от Беларус през 2013 година. Не е за отбрана а за изследвания как действа.
30
12
 
10
 
! Отговори
ЕРДОГАН Е ВЕЛИК! преди 7 години
И....НИЕ В БЪЛГАРИЯ ГО ЧАКАМЕ , ДА НАБИЕ КАНЧЕТАТА НА ГЛАВИТЕ НА *** . И У НАС!ТУРЦИТЕ ---ТЕ СА НИ "БРАТЯТА" ..ЩОТО СМЕ И ..КРЪВНО И СЕМЕЙНО СВЪРЗАНИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!1/5--от бългаското население е от мюсулманския и трурския етнос!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската армия имаше от по старата версия - С300 които също са много добри но демократите май ги нарязаха на скрап.
28
7
 
13
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
ЕвроГейския третоплов съюз е пред разпад и какво прави после България с тия национални предатели и измислените Псевдопатриотите-фашистите които искат война ,България няма армия и въоръжение и кой ще тръгне да воюва на фронта като се запали чергата на страната,лидерите на псевдопатриотчетата ще се изнесат на бързо в Лондон с крадените милиониии и милиарди евра и ще гледат шоуто от далече и ще въвлят на развален език глупости на търкалета.....държава оса срещу държава слон
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу са споменали Русия. Сделката за продажба на C400 от страна на Русия за Турция е в последна фаза. Разбрали се за количество и пари. Идва ред на подписването на договора.
26
10
 
10
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
Лидерите на ПсевдоПатриотчетата ЗАЩО не са в затвора по бързата процедура за насаждане на етническа злоба и омраза в Българското общество,нали се хваляха как са блокирали границата и как тероризираха мирните и възрастните хора на България от малцинството...и с цялата си наглост и нахалност сега бай *** се готви да управлява пак,видяхме че експеримента на КАЛИНКИТЕЕЕЕЕЕЕ е вреден за България с два провалени мандата,най бедно и най нещастно стадо и нови милиардни дългове за следващите поколения
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27Личи си колко следиш новините аре разкарай ми са с тази русия
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократичният запад и дума не обелва за това, но на Русия се опитва да дава акъл що е арестувала някакви нарушители на общественият ред.
23
16
 
8
 
! Отговори
ТОПКИИИ преди 7 години
Ердоган е политик от световна величина и най важното е политик с Топкиии коли,Алууууу да политик с Топкиии ли който милееее за родината си и стадото си вътре в Турция и извън Турция.....дайте един БГ политик с топки който да милеее за държавата и за стадото си....нема такъв и нема да се ражда скоро
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Диктатора" Ердоган задължи мобилните оператори при преминаването към 4G и 5G да обновяват мрежата си с базови станции производство на Aselsan - Турция.Ердоган:"Защо да губим валута с покупка на чужди клетки? Имаме хиляди базови клетки. Интернет се развива. Нека стимулираме нашето производство. Парите да останат в родината и да осигурим пари за младите семейства".
21
6
 
13
 
! Отговори
Koki преди 7 години
колко си приличат всички - Ердо, Садат, сириеца, Кадафи, ***,..., Адолф, ....
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато ердухан висне на въжето 3лaтko жeлeв ще трябва да се самоубие
19
7
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Типично по комунистически. Собствените си недостатъци се прехвърлят на другите. Абе мухъл, ако не беше вашият идол джуджето ***..н, досега тоя олигарх Ердоганя щяха да са го забравили. Просто не ми обяснявай глупости!!! Не си на форум на БСП!
18
7
 
10
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
В България вместо да ги арестуват националните предатели и да си Конакажат ги толерират с високи държавни отличия,министерски постове .....жалка и изчезваща България и като се излезе на 40 км от крадливия и корумпиран катун София виждаш марсиански пейзаш с хора от третата възраст и кой е виновен после и винаги виновни изкарват малцинствата.......а за всичко си е виновно бай ***,и от историята се знае че България от векове насам страда от етнически Българи национални предатели
17
6
 
12
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
За комисиони и кражби има милионииии и милиардииии,а за прилични заплати и пенсиии,детски винаги няма,има пари 240 индивида да обикалят екватора по няколко пъти,има пари за луксозни коли,зима пари за далечни и екзотични дестинациии с по няколко любовника и любовници,има пари за огромни премииии по крадливите министерства....при СУЛТАНА просто не се толерират тези третополови индивиди които мачкат ли мачкат бедния народ