Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт

Очаква се Пхенян да извърши утре нов ядрен опит
Обновена: 14 апр 2017 12:40 | 14 апр 2017 12:38, Анисия Иванова
151
Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт
СНимка: БТА

Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт, предупреди днес китайският външен министър Ван И след новите заплахи на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу режима в Пхенян, предаде Франс прес.

Диалогът е единственият начин да се предотврати необратима ескалация на напрежението, подчерта И на обща пресконференция с френския външен министър Жан-Марк Еро, който е на посещение в Китай.

Ако някой провокира конфликт на Корейския полуостров, трябва да е готов да поеме историческата отговорност и да плати цената, предупреди също Ван И. Той призова заинтересованите страни да се въздържат от действия, които може да бъдат възприети като заплахи.

Китай, смятан за единствения съюзник на Северна Корея, е против ядрената програма, разработвана от режима на Ким Чен-ун, но редовно призовава и САЩ да проявяват въздържаност по този въпрос.

Според редица наблюдатели Северна Корея може да извърши по случай навършващата се утре 105-а годишнина от рождението на основателя й Ким Ир-сен нов ядрен опит или изстрелване на балистична ракета.

Съединените щати обмислят военни варианти в отговор на продължаващото разработване на севернокорейската програма за въоръжаване, предупреди вчера съветник по външната политика в Белия дом. А американски медии съобщиха, че САЩ може да нанесат превантивен удар, ако се убедят, че КНДР се готви да извърши нов ядрен опит.

Преди това президентът Доналд Тръмп написа в Туитър: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!" (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МнениеЕх тая неграмотност!
117
7
 
4
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Нали комунизма-глупизма беше победил природата: що тогава Ким I Ир-сен не живя до 120 години а Ким II Чен-ир не можа да изкара 71 години,макар в живота си да не е похващал работа?
116
8
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Бой по из-крей-зил-ото пънкарско канче!
115
8
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Ако Щатите се наканят да се заемат сериозно с онова из-крей-зил-о кел-еш-че,собствените му хора ще го убият и ще сложат на негово място някой по-нормален.
114
7
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Крватуния въоръжена с бомби отдалече с командири от безполава неизвестна с гена си арммия няма шанс среу чиса Корея подкреоена от Китай и Русия. Народ счисти корени , и без богати и роби не може да бъде победен. Слава на Корея.
113
1
 
8
 
! Отговори
До глупака преди 7 години
До АнонименВече Имат ядрена бомба *** това ще им е 3ти или четвърти опит
112
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната е неизбежна при положение че боядисаната тарамбука се направи на интересен. Не случайно баба ви Ванга каза за тази година че война ще има и ще пострада много народ. Но вас това не ви засяга! Вие нямате краварски бази в тикволандия и Руските ракети не са насочени към територията на тиквите! Така че спете спокойно и не се вдигнете да изгоните империалистите кравари от територията си. Чакате някой друг да ви свърши работата. Нали????
111
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе и ние искаме тогава ядрени бомби ама и Турция иска. Ама и Сърбия иска , ама и Куба и тя. Ама и Германия иска. Няма искал неискал? Забранено е ! Точка.20 години вече им дават дипломация и храни . Времето изтече - Тръмп е прав! Утре като направят ядрена бомба? Вие ли ще ги спирате или ще гледате бедно към САЩ и Русия? Паляци.
110
4
 
15
 
! Отговори
88 преди 7 години
Тия двамата л.у.д.и. като нищо могат да запалят ядрена война!Спомнете си Втората световна,запалена от двама такива-с голям и малък мустаци!
109
11
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Най запазената част от земната *** е Северна Корея. Там няма наркомани,***,***,демократи,крадци,убийци,педофили,държавни чиновноци и крадци и всякаква ***. Това е държава след войната с хамерика увеличила населението си с два пъти. Населени стиснато в лапите на отчаянието готово за Бой. Поклон пред Корея. Поклон и пред южна Корея жертва на същата хамерикуния гладна за кръв.
108
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бой по краварските канчета......
107
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
великите хамерикански щати баламосват целия свят с фалшивата си дипломатичност, а лъжите им край нямат и една от тях е че плащат света повече от 10 години с ужасно опасната северна корея ...; не че го долюбвам корейския лидер, но щатските такива са безброй пъти по-злобни и вредниедин да не им кандиса на измамите и заплахите, веднага става най-лошия диктатор, тиранин,... най-черния на света.
106
6
 
14
 
! Отговори
ХА, ХА преди 7 години
До сминдух енд чесънТо и у нас управляващите не са много в час ,но този *** минава всякакви границиДа не ти миришат на чесън? Ако те устройва чети само CNN, там мирише на краварник!
105
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116 US Еми то Ким си е в С.Корея ,не е мръднал никъде ,както и армията им.Други са тръгнали извън територията си на хиляди километри от САЩ.
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 118 Недей да бъдеш толкова сигурен,че Китай няма да помогне при нападение на САЩ.Китай има възможност да свали режима в С.Корея, но си трае.Устройва ги военния режим ,има нещо/не известно за широката публика/ което е разгневило китайците ,та са резервирани към Ким,в последно време. Точно това използват и САЩ за да накарат КНДР ,да престане с ядрените опити.Никой и да не помисля,че САЩ ще свалят режима,това не е в техен интерес.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.но няма как да го прочетеш в този сайт!Бря, че този сайт нали копира западните, най-демократичните? То и американците да знаете какви глупости четат, ако са грамотни де, те разчитат на "талавизаата", ко кажат там тва е истината! То и тука така става, каквото поръча АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ това и повтаряте.
102
3
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
То и у нас управляващите не са много в час ,но този *** минава всякакви граници .
101
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен От тебе нищо не зависи,както и от Северна Корея!САЩ ще я сринат със земята с майката на бомбите!И помен няма да има от дебелия комунистически ***,който докара народа си до просешка тояга!
100
8
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Китай НИКОГА НИКОГА няма да развали Добрите си Бизнес отношения със САЩ заради Северна Корея.Освен Хуманитарно Китай по никакъв друг начин не би помогнал на СК при евентуална война със Южна Корея и САЩ.Дори Китайците има по голям интерес от това да падне Ким Чен Ун от Американците.После Китайски и Южно Корейски инвеститори ще заробят Северняците.Повече от ястно е че ще минат много години след падането на Ун преди Американци да тръгнат да правят Бизнес в СК
99
14
 
20
 
! Отговори
китай преди 7 години
Тръм си търси белята в Северна Корея-Прасчо може да изстреля ракети по Вашингтон!