Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян

Северна Корея: Няма да стоим със скръстени ръце след заплахата
14 апр 2017 07:58, Анисия Иванова
357
Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян
Снимка: БТА

Съединените щати може да нанесат превантивен удар на Северна Корея, ако се убедят, че тя се готви да извърши нов ядрен опит, съобщават американски медии, цитирани от ДПА.

Два американски ескадрени миноносеца плават близо до Северна Корея, единият от тях е на около 480 км от ядрения полигон. Те носят ракети Томахок, съобщи Ен Би Си, като се позова на висши служители от разузнаването. Американските бойни кораби се приближиха до Корейския полуостров миналата събота, след като отмениха посещение в Австралия.

Президентът Доналд Тръмп написа вчера в Тwitter: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!".

Сателитни снимки показаха в сряда, че ядреният полигон на Северна Корея е готов за нов опит. Но според южнокорейски военни няма необичайна дейност на полигона, добавя ДПА.

Пентагонът обаче отказа коментар след съобщението на Ен Би Си за възможен превантивен удар срещу Северна Корея, предаде Ройтерс. Говорителка каза, че министерството на отбраната не обсъжда бъдещи операции и не "прави публични предположения за евентуални сценарии".

"Командирите винаги обсъждат целия спектър от варианти за действия", каза говорителката Дейна Уайт в отговор на въпрос на Ройтерс за съобщението на Ен Би Си.

"Имаме твърд ангажимент за защита на нашите съюзници, включително Република Корея и Япония, ако възникнат евентуални заплахи", добави Уайт.

Ситуацията на Корейския полуостров сега е в омагьосан кръг, заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Хан Сон-ньол в специално интервю за Асошиейтед прес.

Северна Корея няма да стои със скръстени ръце след заплахата на САЩ с превантивен удар, каза висшият севернокорейски дипломат и добави, че президентът Тръмп всява смут с агресивни туитове.

Северна Корея ще извърши следващия ядрен опит, когато върховното командване реши, че моментът е подходящ, посочи Хан в интервюто днес пред АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее, как само плюят путинофилите по Тръмп! А само преди месец той беше най-добрия за тях. Нямат ли малко срам и достойнство тези хора? Да замълчат поне за няколко месеца и тогава да обърнат палачинката, а те вчера го възхваляваха, днес какъв ли не го изкарват и наричат?
160
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ били яли бой от корейците . Много смешни хора има тук хахахахххахаа.Детски приказки. САЩ е най-могъщата държава в последните 100 години и това ,че някой не са го довършили с военни действия е само по милост . Японците го разбраха ,когато прекалиха с военните действия ВСВ. А за това дали ще имат ядрено оръжие или не, не са го решили САЩ , А МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ!
159
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
световният престъпник сащ иска нова война за да закърпи скъсаните ***.фалиралите кравари ще умрат от глад ако се затегне международното положение.руснаци и китайци ще ги ......... на зад......
158
3
 
8
 
! Отговори
Северняк преди 7 години
До ПГПриятелю, нали се сещаш какво ще остане от тоя свят ако във всяка държава има ядрено оръжие? Погледни колко прекрасни са отношенията между Индия и Пакистан и ми кажи дали такива кадърни държави с толкова умни хора в тях трябва да имат ядрено оръжие.
157
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ вече ядоха боя от корейците, даже повече жертви дадоха отколкото във Виетнам, където пак изядоха боя, и ако трябва пак ще ядат. Нека да опитат с дребния!
156
1
 
2
 
! Отговори
диванка тръмп преди 7 години
Забранихме издаването на визи за хасковлии, защото като пръднат правят Нагъзаки.
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вЕрно ли е, че от 59 томахавки, 40 все още търсят пътя, а другите 19 не са направили нищо съществено, защото са били "заглушени" от РЛС на руснаците?
154
1
 
1
 
! Отговори
диванка тръмп преди 7 години
Отменихме визите на хасковлии, защото като пръднат правят Нагъзаки.
153
8
 
19
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Не разбирам само, какво им пречи на американците това, че С. Корея прави ядрени опити?! Да не би те да не правят?! Или само те и още 5-6 "богоизбрани" държави могат да разполагат с такова оръжие?! Щатите са най сбърканата държава или каквото са там , на света, а сега си има и подобаващо ненормален президент.. така, че не се учудвам, ако направят някоя подобна глупост... но това не са арабите, да не стане като Корейската война 50-е години или виетнамската радост.. ;)
152
6
 
7
 
! Отговори
валери преди 7 години
Да внимават съюзниците, че Томахавките много се губят , случайно да не цъфнат над градовете им !!!!!
151
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 229 Що пък буташ и Русия към С.Корея?Не виждаш ли ,че китайците са големият им покровител и спонсор.Изпращането на флотилии до бреговета на С.Корея дойде след срещата на китаеца с Тръмп,от 1-2години се говори ,че прасчо не слуша китайците,и те ще гледат да го накажат някак си.Без одобрението на Китай ,Тръмп няма да посмее да рискува.
150
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разберете едно,нещо Сащ са на върха на хранителната верига държави,като Сирия,С.Корея,Турция и Иран,ще разберат че Сащ са най-мощната империя в света!Турският фанатик Ердуган, също ще разбере, че трябва да сведе глава ако ли не ще свърши и той,като Садам и Кадафи!
149
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На чичо Дончо ще му кажа само една поговорка - " Който нож вади, от нож умира! " Рано или късно!
148
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тарамбуката по всичко изглежда че живота му е омръзнал. Не само на него а и на останалите покрай него. Северна Корея има ядрено оръжие за което има и ракети носители. Ако продължава тарамбуката да дърпа дявола за опашката ще получи рогите на дявола.
147
2
 
11
 
! Отговори
**** преди 7 години
Защо и съюзниците,на сащ сама не или стиска,май не,само скимтят отстрани,и обикалят от далеч,като бито куче.
146
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСадам беше предаден от генералите си. Армията на Ирак бе напълно способна да спечели войната и затова американците прибегнаха до мръсни номера както обикновено. Те са въздух под налягане и само така могат да постигнат някакви псевдо победи. Ама да видим колко време Русия и Китай ще им търпят краварските диващини.
145
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 220 Ха,Ха Войната за освобождение на Кувейт била 10 годишна!Пълна глпост!САЩ изринаха войските на Садам от Кувейт за месец . Войната приключи бързо ,даже имаше малки територални придобивки за Кувейт,но САЩ вече бяха нарочили Садам за сваляне.Садам мислеше,че ще му се размине ,защото САЩ го подкрепиха с оръжие във войната срещу Иран.Нападението на Ирак срещу Иран тихомълком се подкрепяше от Израел и САЩ ,за да паднат аятоласите от власт в Иран.Тогава Садам беше от добрите!!!
144
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя чичо Дончо тотално изтрещя. Ясно е, че няма да има топки да влезе с пехота в Северна Корея. Ще хвърля отгоре бомби. Северна Корея ще нападне Южна и ще стане голямо мазало. Разбира се, на чичо Дончо, рижия психично болен гей, не му пука, важното е да има пари от военната промишленост! САЩ са терорист номер 1 на планетата!
143
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXАмериканофилията май ти идва в повече дори от знанията! Всъщност щатите не са "правили" войни, те са ги водили. И примерите не са един и два. Участници са в над 200 военни конфликта, а над 60 са предизвикани от самите тях. Има инфо в мрежата, разрови се, научи туй онуй и не се изказвай ей така неподготвен...И в никакъв случай не са се месили за предотвратяване и успокояване на конфликти. Напротив, всяка тяхна намеса е водила до разширяване и задълбочаване...
142
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени от къдя на къдя бе, тръгнал тръмп да търси мющерия. Тоя път си играе с огъня, нито Китай, нито Япония, нито Южна корея биха искали покрай тях да се замерят с ракети с ябг. Един притиснат до стената диктатор, като нищо ще остави пустиня след себе си. Лично аз оибаче се кефя на възможността на "великите" да им бъде натрито нослето от една малка държавица.