Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян

Северна Корея: Няма да стоим със скръстени ръце след заплахата
14 апр 2017 07:58, Анисия Иванова
357
Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян
Снимка: БТА

Съединените щати може да нанесат превантивен удар на Северна Корея, ако се убедят, че тя се готви да извърши нов ядрен опит, съобщават американски медии, цитирани от ДПА.

Два американски ескадрени миноносеца плават близо до Северна Корея, единият от тях е на около 480 км от ядрения полигон. Те носят ракети Томахок, съобщи Ен Би Си, като се позова на висши служители от разузнаването. Американските бойни кораби се приближиха до Корейския полуостров миналата събота, след като отмениха посещение в Австралия.

Президентът Доналд Тръмп написа вчера в Тwitter: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!".

Сателитни снимки показаха в сряда, че ядреният полигон на Северна Корея е готов за нов опит. Но според южнокорейски военни няма необичайна дейност на полигона, добавя ДПА.

Пентагонът обаче отказа коментар след съобщението на Ен Би Си за възможен превантивен удар срещу Северна Корея, предаде Ройтерс. Говорителка каза, че министерството на отбраната не обсъжда бъдещи операции и не "прави публични предположения за евентуални сценарии".

"Командирите винаги обсъждат целия спектър от варианти за действия", каза говорителката Дейна Уайт в отговор на въпрос на Ройтерс за съобщението на Ен Би Си.

"Имаме твърд ангажимент за защита на нашите съюзници, включително Република Корея и Япония, ако възникнат евентуални заплахи", добави Уайт.

Ситуацията на Корейския полуостров сега е в омагьосан кръг, заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Хан Сон-ньол в специално интервю за Асошиейтед прес.

Северна Корея няма да стои със скръстени ръце след заплахата на САЩ с превантивен удар, каза висшият севернокорейски дипломат и добави, че президентът Тръмп всява смут с агресивни туитове.

Северна Корея ще извърши следващия ядрен опит, когато върховното командване реши, че моментът е подходящ, посочи Хан в интервюто днес пред АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 216 А кого заплашва С.Корея.
140
2
 
25
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Съединените щати са спецове по нанасянето на "превантивни удари".Те обикновено завършват с разруха.Войната носи пара. Е, умират там някакви хора, но джобът е пълен.
139
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 213 Войната с Ирак не е започнала с превземането на Кувейт от Ирак.Това беше няколко години по-рано ,тогава САЩ ги изгониха от Кувейт и Садам си остана на власт .Явно твойте познания по история са повърхностни.Защото войната срещу Ирак започна точно с изфабрикувания мотив за наличие на химическо оръжие,даже някой говореха за ядрена програма на Ирак. В ООН показваха макети на химически заводи и оръжия.Всичко се оказа ЛЪЖА.
138
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като избомби Корейците ,САЩ да ударят и Израел ,от къде на къде , на едни ще разрешено да имат ядрено оръжие,а на други не.
137
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната в Ирак започна ,когато военния режим на Садам нападна суверенен Кувейт! Кувейт е прозападен и тъне в пари, а не в празни приказки. САЩ защитиха Кувейт от агресия , защото са партньори.Малко познавате история пенсии.
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато възхвалявате идиотъзма с лицето на Дебел военен престъпник , не забравяйте че САЩ също имат ядрено оръжие и то не в тестови ракети :)) Не се вживявайте толкова.
135
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее идеята Чучхе!С труд и търпение, ще направим от Вашингтоннов Пхенян!
134
0
 
2
 
! Отговори
Луд с мотика преди 7 години
До АнонименКларата и ние не я искаме, молим задръжте си я или я пратете на Луната.
133
10
 
18
 
! Отговори
Луд с мотика преди 7 години
Тръмп ще удари на камък в Корея. Хората там от 50 години се готвят за война. :)Слава на вожда Ким!!!
132
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе сесесерейци и рубладжии, гледайте си мумията на Ленин и кюлотите на баба Клара Цеткин. Нямате акъл, а и живеете в друг век. Червената ви тиня в главата не се лекува.
131
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно е това САЩ,не прави войни. САЩ и НАТО гледат за спазването на международните закони! Когато минеш линията на разумното вече си носиш отговорността. С.Корея не може да се оплаква ако е ударят, все пак 30 години се опитват да водят диалог с тях. Диалог вече няма... синковеца изперка. Което значи само едно : Удари от световната общественост !
130
3
 
9
 
! Отговори
до спейса преди 7 години
Иран, Ирак 1,2,3, Афганистан, Либия, Украйна, Грузия, Югославия, Украйна. Ако питаме Джордж Фридман, повечето войни през последните 100 години.
129
6
 
5
 
! Отговори
до спейса преди 7 години
Човече, ти си болен и извратен! САЩ никога не правели войни ???
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 195Това го кажи на Украйниците :) Те ще те разберат с охота .
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спейсе, мечтая да съм наивник като теб. Всички познания за света да са ми от БТВ. Как пък за Китай не е проблем Северна Корея? За Русия? А за САЩ дето са на ...на географията? Нали не могат да правят ядрени оръжия? В Саудитска Арабия що за демокрация е, че я въоръжаваме и ние дори? Що за демокрации са тези дето не позволяват НПО-шки на територията си? Ех лесно е да си ...американец или поне спейсчо.
126
1
 
6
 
! Отговори
192 преди 7 години
До С/у Русия 3 фронт:,,Да я завоюва ли иска?" - Иска, каквото всеки алчен капиталист, да плячкоса ресурситте й.
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАХЛИВЕЦА ОБАМА ТРЯБВАШЕ ДА РЕШИ ВЪПРОСА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ ОЩЕ КОГАТО НЯМАХА ГОТОВИ ЯДРЕНИ БОМБИ!!!НО АЗ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА РАЗРЕШАТ ВЪПРОСА И СЕГА :D------------ПУТЛЕРОЦИДНИТЕ КОМУНИСТЧЕТА СЕ РАДВАХА, ЧЕ ПСИХИЧЕСКИ УРАВНОВЕСЕНАТА БАБИЧКА ХИЛЪРИ НЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И ВИКАХА ЗА ПСИХИЧЕСКИ НЕСТАБИЛНИЯ ТРЪМП !!!НО ДА ПОДКРЕПИШ ПСИХИЧЕСКИ НЕСТАБИЛЕН КАТО ТРЪМП Е ОПАСНА РАБОТА И ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТРЪМП Е СПОСОБЕН И НА ЯДРЕН УДАР СРЕЩУ РУСИЯ КОЕТО КОЛКОТО ПО-СКОРО СТАНЕ ЛИ ТОЛКОВА ПО
124
2
 
6
 
! Отговори
Не е за евала преди 7 години
До SpaceXИзвинете, но няма да ви кажа ***, защото това, което ми обеснявате е невярно. Кой регион заплашва Русия? Русия е във всички региони и до сега не е заплашила никой от тях. Войни прави САЩ, бомбардира, убива и лъже и пак убива. САЩ от своя страна не са потенциална а реална агрисавна опасност - въоръжени и опасни и заплашват целия свят по всички точки.
123
2
 
9
 
! Отговори
С/у Русия 3 фронт преди 7 години
До АнонименТази офанзива срещу Пхенян е за да отворят нов фронт на Русия. Русия за сега има фронт в Украйна и Сирия. Това е Третият фронт. Като по време на Втората световна война. Вече убедено мисля, че военните са най-тъпите хора на света. Винаги водят следващата война с методите на предишната. Тръмп заплашва Русия и прави война. Не разбирам, какво му пречи на Тръмп Русия ? Да я завоюва ли иска? Че за какво му е и какво ще я прави. Русия е непокорима, както знаем убедено.
122
12
 
2
 
! Отговори
Защо преди 7 години
САЩ удариха Сирия. Показаха на Русуя, че ролята им там винаги може да е сериозна, а онзи ден си направиха сделката, за вас Сирия, а за нас Корея... С Китай отдавна са се разбрали да си поделят робите в С. Корея за новите фабрики с безплатен труд...