Акцентът на парада в Пхенян - оръжията и ракетите

Северът разработва технология за "студен старт" на балистични ракети
Обновена: 15 апр 2017 23:05 | 15 апр 2017 22:30,
80
Акцентът на парада в Пхенян - оръжията и ракетите
Снимка: Reuters

В парада в Пхенян по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен, участваха десетки хиляди хора - както маршируващи войници, така и тълпи цивилни, които седмици наред са се усъвършенствали в синхронно размахване на пластмасови цветя. Според военни анализатори обаче най-важното, показано на парада, са били въоръженията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Сред тях са няколко предполагаеми ракети "KN-08", превозвани на камиони. Анализатори казват, че един ден тази ракети могат да поразяват мишени на континенталната територия на САЩ, но преди това Северна Корея трябва да извърши изпитателни полети с тях.

На парада бяха показани също големи ракети, покрити с метални контейнери и поместени на два вида самоходни ракетни установки. Представител на министерството на отбраната в Сеул не можа да потвърди дали това са някакъв нов тип междуконтинентални балистични ракети (МКБР).

Според Ким Дон-юб, експерт по Северна Корея в сеулския Институт за източни изследвания, контейнерите и камионите показват, че Северът разработва технология за "студен старт" на МКБР, чрез който ракетата се изхвърля от контейнера преди запалването на двигателя. Това би позволило на КНДР да предпази от повреда своите ограничени на брой мобилни ракетни установки, а също да затрудни прехващането на ракетите, след като бъдат изстреляни. Студеният старт прави възможно изстрелването на ракетите от силози.

Анализаторът Ким добави, че е възможно Северът да разработва МКБР на твърдо гориво и че показаните днес ракети в контейнери да са техни прототипи.

Сред другата военна техника на парада бяха танкове, ракетни установки за многократна употреба и оръдия, както и ракети на твърдо гориво, предназначени за изстрелване от подводници. Показани бяха и мощните ракети със среден обхват, наричани в чужбина "Мусудан", които са способни да поразяват базите на САЩ на остров Гуам, а също ракети на твърдо гориво със среден обсег, изстрелвани от мобилни установки, предаде АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
20
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Единствените дето ще вият са ненормалния пълководец в СК и феновете му куманоиди в БГ, като го запраска чичо Доналд.
36
9
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 7 години
Информацията ти е остаряла. Русия вече сама произвежда влекачите за ракетите си, не разчита много на МАЗ. Просто приятелчето им Лукашенко всеки ден е с различно настроение - зависи дали е станал с дирника нагоре. Хеликоптерни двигатели, корабни турбини - също, не може да се разчита на кооперация с Украйна. Затова на вълка му е дебел врата! А КНДР има много сериозно машиностроене. Който ги подценява е свръхглупаk! Един с жълта коса заем-наем се ежи едновременно на РФ, КНР, Иран и КНДР!
35
18
 
8
 
! Отговори
До простия селяндур преди 7 години
Ами то твойто писание като тебе бе. Ем вадели на умряло куче нож, ем кучето не било умряло. Егати тъпанарите, *** при Бай Ламбо да те образова малко, може да ти вкара некоя фраза от любимият ви филм- На всеки километър (*** с бомба).Ако ги е страх хамериканците, както твърдите, щяха ли да пращат кораби да усмиряват ненормалника бе ахмак?
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Прасчо, ще направи войната завалията и баба Ванга ще излезе пак права с нейните 75% познати съьития.
33
24
 
13
 
! Отговори
Много боклуци преди 7 години
Тоя форум, когато и да го посети човек, винаги може да установи, че *** мразещи САЩ, си въобразяват, че бъде допуснато на малкото диктаторче да заплашва други страни безнаказано. Това са хора, които са толкова комплексирани, че само новина за евентуално нещастие на Америка, може да им донесе щастие, въпреки че ще си умрат като мизерници.
32
0
 
31
 
! Отговори
Умници преди 7 години
Я кажете вие у бегето какви ракети имате?
31
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, дано утре като се събудите СК вече да я няма на картата.
30
10
 
31
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Като чета как наши демократични колеги гальовно наричат озверелия Президент Бай Дончо ще помисли човек че тоз някакъв наш близък роднина или приятел.Не Доналд е решил да ликвидира по бърза процедура голяма част от хората с не англосаксонска кръв и да освободи територии за своите събратя.Така че да не потриваме доволно ръце за корейците по скоро да им стискаме палци.
29
35
 
12
 
! Отговори
Хо преди 7 години
Требва да си гОлем *** за да се възхищаваш на тези клети корейски подобия на живи души и постсъвецки ламарини........?!
28
12
 
39
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Американците са много добри в това да вадят нож на умряло куче както се казва...Северна Корея не са Сирия нито Ирак нито Либия...тука ще ядат хурката...няма да посмеят да нападнат Корея не им стиска...пък и китайците няма да стоят със скръстени ръце я...
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се вразумят,най-вече,оня с перуката.Че нещата вървят към залез.бог да пази Северина Корнелия
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези мобилни установки са много коварни. Могат да се скрият някъде, например в тунел и при нужда се показват изстрелват ракетата и се прибират. Щатите не могат да им разберат местоположението, нито да ги унищожат. Руските комплекси имат скорост на прехода от над 800 км за 24 часа. Върви ги търси в необятната страна!
25
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някоя такава "бутафорна" ракета ще затрие САЩ, ако си позволят да гъкнат.
24
10
 
8
 
! Отговори
специалиста преди 7 години
Това са,макети.Истинските са,натопорчени по силози хангари и подводници
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тази ракета е подобна на Топол, трябва да има стартова маса от около 40 тона. Разпределена на 8 оси, означава че на всяко колело се пада товар от 2,5 тона. Които въобще няма да го деформират. Аз пък гледам, че окачването е доста натоварено, означава, че ракетата си е истинска.
22
5
 
31
 
! Отговори
Прочел тук там преди 7 години
До излагацияАко са макети, ФАЩ моментално ще пуснат сателитни снимки. Горе има т.н. геоспътници - ползват ги главно за проучване полезни изкопаеми. Спътниците правят снимки на земната *** с радарни вълни, ползват и спектри от инфрачервения и ултравиолетовия диапазон. Вярвай, ако са макети, ще се види, дори и да са от дебела ламарина направени. Корейските военни не са толкова прости, че да извадят на показ макети - сами ще се изложат.
21
34
 
12
 
! Отговори
Шумкарин преди 7 години
Явно има бая изтрещяли в наша държава, щом цъкат в захлас минуси на коментарите против откачалника с лъскавият костюм?!? Туй че е приятел на джуджето го прави още по-опасен щот си мисли , че ще го защити. Само , че ако Чичо Доналд се развихри и *** няма да го спаси в калабалъка. За разлика от бутафорията от железа на панаира, ескадрата на хамериканците си е съвсем истинска, при това са я пробвали не еднократно и няма нужда от тестове.
20
7
 
8
 
! Отговори
1914 преди 7 години
До излагацияУникална логика вкара,слабоумник такъв!https://scmp/sites/default/files/2015/05/09/russia_victory_parade_mosb124_50069533.jpgКъде са приплескани гумите,че не разбрах?
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изостанала държава била Северна Корея казвате. А знаете ли, че дори руснаците не произвеждат такива влекачи. А ги внасят от Белорусия.
18
11
 
9
 
! Отговори
излагация преди 7 години
Това върху камионите са празни кутии, ако обърнете внимание на гумите се вижда, че отгоре няма никакво натоварване, гумите изобщо не са се сплескали. В Москва на парадите на същите камиони гумите им са наполовина приплескани защото върху камиона има десетки тонове маса на ракетата.