САЩ започнаха тестове с усъвършенствана атомна бомба

Ф-16 е пуснал бомба без ядрен заряд над пустинята в Невада
15 апр 2017 20:25,
142
САЩ започнаха тестове с усъвършенствана атомна бомба
Снимка: Архив, Reuters

Учените от Национални лаборатории "Сандия" в САЩ заявиха, че са извършили с успех първия от поредица тестови полети с усъвършенствана версия на атомна бомба, която е част от американския ядрен арсенал от десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

По бомбата Б61-12 се работи от години, като според представители на правителството на САЩ последните изпитания, при които се използват нейни макети, ще са от жизненоважно значение за обновяването на ядрения арсенал.

При обявения за успешен тестови полет от военновъздушна база "Нелис" изтребител Ф-16 е пуснал бомба без ядрен заряд над пустинята в щата Невада миналия месец. Целта е била да бъдат проверени неатомните функции на бомбата, както и капацитета на този вид самолети да я пренасят.

Учените възнамеряват да прекарат месеци в анализиране на събраните данни от изпитанието.

На полигона са били разположени проследяващи телескопи, дистанционно управляеми камери и други прибори, които са записали информацията за надеждността, точността и функционирането на бомбата при условия, които са имали за цел да пресъздадат реална операция.

През следващите три години са планирани още изпитания, като представители на американската Национална служба за ядрена безопасност заявиха, че първата линия за производство на Б61-12 трябва да бъде готова по график през 2020 г.

Новата бомба ще замени четири по-стари версии в ядрения арсенал на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
22
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Не, американските ракетни двигатели са на ***. Затова дават луди пари на руснаците, че да има с какво да си изтрелят ракетите. Явно знаят поговорката: едно кило жито да имаш, дай го на мелничар!
28
3
 
14
 
! Отговори
До 31 и 29 преди 7 години
Първо си оправете правописа, вашето е откровена неграмотност,после, ще ,,мислите" за технологии !,,Справки" от холивудски простотии, не приемаме !
27
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ АКО БЯХ НА МЯСТОТО НА ТРЪМП ЩЯХ ДА ДАМ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ПУТЛЕРИДОЦИСТАН 3 МЕСЕЦА ДА СВАЛЯТ ДИКТАТОРА СИ И ГРУПАТА ОКОЛО НЕГО И ДА ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ПОД КОНТРОЛА НА СОРА ИЛИ ДРУГА ПОДОБНА СЪС МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ИЛИ СЛЕДВА ЗАЛИЧАВАНЕ ОТ КАРАТАТА НА СВЕТА!!!ЗА НАС ХРИСТИЯНИТЕ Е АБСОЛЮТНА ЗАПЛАТА АТЕИЗМА ПРЕОБЛАДАВАЩ В ПУТЛЕРИДОЦИСТАН!! МНОГО ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ОТ ВСИЧИКИ ВРЪЖДЕБНИ РЕЛИГИЙ ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!!!
26
4
 
45
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Страхотна новина на този празничен ден единствената държава САЩ която е използвала атомно оръжие и то над мирни градове сега изпитва нови начини за убиване на хора .....
25
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците вече започват произодството на хиперзуковата ракета Циркон. Максимална скорост над 10000 км в час. При това маневрираща, с претоварване 60G. Даже и без бойна глава, огромната и кинетична енергия ще продъне всеки самолетоносач от горният 13 етаж до дъното. И десет милиарда долари на дъното на океана, барабар с 6000 души екипаж. Тов с ядрените бомби, беше модерно през 50-те години на миналия век.
24
13
 
32
 
! Отговори
Владимир Велики преди 7 години
До ТръмпСамият Тръмп призна че Русия има ядрено превъзходство пред САЩ . Русия е единствената страна чийто боеголовки могат да достигнат всех точка света
23
21
 
10
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
До Владимир Путин тихо 4е като9 ти забия една ТОМАХОВКА ще омекнеш като С400 на някой 100 годишен дедо
22
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ ПОЛУЧИ ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТАКА КАКТО ПУТЛЕРОЦИД ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ В ИРАН!ПРОБЛЕМА НЕ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ!!! КОЛКОТО ПО-СКОРО ПУТЛЕРИДОЦИСТАН БЪДЕ ЗАЛИЧЕН ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВЯРВАЩИТЕ ХРИСТИЯНСКИ НАРОДИ ПО-СВЕТА!!!ПУТЛЕРИДОЦИСТАН Е 80% АТЕИЗЪМ БАЗИРАН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДУКТРИНА!!! ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА И ТО СКОРО ЗЛОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО!!!!
21
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ПУСНАТ ЕДНА такава над свинарника Москва
20
2
 
38
 
! Отговори
гюнтер преди 7 години
Ей жалко племе сме и това е! Едните като чуят Америка пускат жълто в гащите, другите като чуят Русия и те пускат жълто в гащите. И двете държави си гледат интереса като омотват другите това е истината. Как пък не се научихме да си гледаме Българските интереси за толкова години!
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КалашниковПравилно. Кое не ти е ясно?
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядреното оръжие сега се проектира само с компютърни симулации. Без истински изпитания, както прави Ким. Но затова трябва да имаш супермощни компютри и най-сложните програми в света. Явно руснаците имат това, а американците фърлят циментени отливки в пустиянта, като диваци.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селдващата версия с ядрения заряд ще я изпробват направо в С. Корея. Нали затова е цялата работа - да си намерят терен за тестове.
16
8
 
32
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Значи,краварите могат да правят бомби и да ги гътмят когато и по когото си поискат,а корейците не могат,защото застрашавали националната сигурност на кравефермата?!
15
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕКАТА НА ЗЛОТО Е АТЕИСТИЧЕН АНТИХРИСТКИ ПУТЛЕРИДОЦИСТАН!НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ АТЕИЗМА НА ЗЕМЯТА ЩОТО АТЕИСТИТЕ НЕ ВЯРВАТ В БОГ И СА СПОСОБНИ НА НАЙ-ДОЛНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ИЗВЕРГЩИНИ МИЛИОН ПЪТИ ПО-ЛОШО ОТ ИСЛЯМА И ДРУГИ ВРАЖДЕБНИ РЕЛИГИЙ!!!!ЗЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКИ ПУТЛЕРИДОЦИСТАН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРАВНЕНО СЪС ЗЕМЯТА И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА НАС ХРИСТИЯНИТЕ ВЯРВАЩИТЕ В БОГ!
14
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще разнася ядрени бомби на самолет, бе! Щатите живеят още в пещерния век! Една ракетка, десет минути път до щатите и Бууум! Появява се проток, широк от Канада до Мексико.
13
14
 
34
 
! Отговори
Владимир Путин преди 7 години
САЩ изостава с 42 години в ядрено отношение от Русия! САЩ ще могат да модернизират ядрения си арсенал когато си изтеглят базите от света. В противен случай - денги нет!
12
11
 
25
 
! Отговори
Kим преди 7 години
Американците както виждам искат да се самоунищожаат.Преди да са направили беди на природата, Ким може да им помогне като думне Йелоустоун и освободи света от тяхното присъствие.
11
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СГРЕШИЛИ СА МЯСТОТО!!!!ТЕСТОВЕТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СА НАД СТОЛИЦАТА НА ПУТЛЕРОЦИДИСТАН!!!!!!!!!!!
10
27
 
11
 
! Отговори
Трагедия преди 7 години
*** народ сте ей... САЩ не тества ядрено оръжие, с което да предизвиква земетресения от 5 по Рихтер, за разлика от онзи ***...