САЩ започнаха тестове с усъвършенствана атомна бомба

Ф-16 е пуснал бомба без ядрен заряд над пустинята в Невада
15 апр 2017 20:25,
142
САЩ започнаха тестове с усъвършенствана атомна бомба
Снимка: Архив, Reuters

Учените от Национални лаборатории "Сандия" в САЩ заявиха, че са извършили с успех първия от поредица тестови полети с усъвършенствана версия на атомна бомба, която е част от американския ядрен арсенал от десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

По бомбата Б61-12 се работи от години, като според представители на правителството на САЩ последните изпитания, при които се използват нейни макети, ще са от жизненоважно значение за обновяването на ядрения арсенал.

При обявения за успешен тестови полет от военновъздушна база "Нелис" изтребител Ф-16 е пуснал бомба без ядрен заряд над пустинята в щата Невада миналия месец. Целта е била да бъдат проверени неатомните функции на бомбата, както и капацитета на този вид самолети да я пренасят.

Учените възнамеряват да прекарат месеци в анализиране на събраните данни от изпитанието.

На полигона са били разположени проследяващи телескопи, дистанционно управляеми камери и други прибори, които са записали информацията за надеждността, точността и функционирането на бомбата при условия, които са имали за цел да пресъздадат реална операция.

През следващите три години са планирани още изпитания, като представители на американската Национална служба за ядрена безопасност заявиха, че първата линия за производство на Б61-12 трябва да бъде готова по график през 2020 г.

Новата бомба ще замени четири по-стари версии в ядрения арсенал на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90 и 91, голяма скица си! Да не си писател фантаст? И с наличните арсенали могат да си свършат работата, не е нужно да се усложнява толкова
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен-79; Хубаво е да се знае Колко милиона Мирни хора унищожи Япония в КитайКорея и др. Как се отнасяше и с Пленените войници. За 1 ден на Остров ЛАСА ,Японците обезглавяват над 900 австралийски войници.Ако Сталин имаше Атомбомба и с какво да я пренесе ,щеше да я хвърли в центъра на Европа.Жертвите на комунизЪма в цял свят са 200 милионая.
87
1
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
До Анонимен--83;Жертвите на гражданската война в Русия са 24 милиона. Сталин провежда 3 ГОЛОДОМОРА; 1926 г.--3милиона ,1930 г-- 7 милиона и 1946 г. над 3милиона. Жертвите на СССР през ВСВ ,според воения историк Ген. Волкогонов са между37 и 50 милона.
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ей-ей-ейДа предположим, че САЩ заграбят русия. Ай ... половин русия. После ще трябва да блъскат стотици трилиони долари за да замяза поне на американско гето. Е,за кво да блъскат мангизи в това като няма никаква икономическа логика ? Не е ли по добре руснаците да си умират от глад при поредния диктатор и да си продава суровините евтинджос ?
85
2
 
5
 
! Отговори
ей-ей-ей преди 7 години
До АнонименСпирам.С *** човек не си струва загубата на време.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ей-ей-ейЧета чета ... е, не чета кремълска пропаганда явно :))) Та, за кво им е на САЩ руската *** ?!
83
4
 
5
 
! Отговори
ей-ей-ей преди 7 години
До АнонименАми чети,бре!Чети и ще разбереш за кВо им е.Ако пък можеш и да мислиш...Едва ли.
82
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина. Джуджето на изток трябва да има реално атомни причини да внимава какво прави.
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и кво като имат най-великата атомна бомба,всички сме на една планета,ако я използват и на тях ще им се стъжни,тея да не мислят да ни избият всички а те да си живуркат под земята,ами ако на тръмп му избият чивиите и натисне копчето?
80
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 87Не знам за мирното японско население по време на ВСВ, но пък Сталин е единственият в света избили десетки милиони от народа си през мирно време. 7 млн само от глад за година.
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ей-ей-ейДокато американски апарати щъкат на Марс от десетина години, русия още нямат и една АМ.
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ей-ей-ей:)))) За кво им е на американците да заграбват Русия бре ?!
77
8
 
6
 
! Отговори
ей-ей-ей преди 7 години
До ай-ай-айНормално е да си ***,но не и да го демонстрираш!Ако Русия е толкова бедна,от какъв зор американците дават милиарди,за да я заграбят!?Знаеш ли на чия станция работят космонавтите на краварите?Знаеш ли какво има само в Сибир?...и кой ти каза,че руснаците гладуват,Обама ли,или Тръмп?...
76
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е да не се забравя че това е ПЪРВАТА и ЕДИНСТВЕНА СТРАНА В СВЕТА, ИЗПОЛЗВАЛА АТОМНА БОМБА ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА и то СРЕЩУ ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ!!!Само Йелоустоун може да ни спаси от това Вездесъщо зло, хубавото е че има даанни че скоро може да го направи
75
2
 
5
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Усъвършенстваната ядрена бомба на САЩ избива само ***.*** си живеят.
74
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна корея и Иран не могат, а ФАЩ може? Защо?
73
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците просто нямат какво да усъвършенстват. Изделие 202 дори и в това си състояние, ако е заредена на пълна мощност би унищожила всичко живо на планетата + разцепване на земната *** и промяна на орбитата на цялата планета. А ония "напредналите" - Да си усъвършенстват колото си искат.
72
5
 
24
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Че какъв е смисълът от подобно оръжие? Дори и някои страни от "третия"свят вече имат отлични противозенитни системи. Как ще я пуснат тази бомба? Да не говорим че при евентуална война САЩ-Китай, или пък САЩ-Русия, или дори САЩ-С.Корея бомбандировач да се "промъкне" е просто немислимо. Това не е стратегическа ядрена ракета, дори не е оперативно тактическа ядрена ракета. Все едно да взема на дядо си жигулито и да го "усъвършенствам". Не съм разбирач, но така ми се струва на мен. Христос воскресе!
71
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колега, ако избухне война между САЩ и РФ едва ли на онези, нещастници, които оцелеят след Ядрения Апокалипсис ще им пука за газ, нефт, борси или капитали... сред радиация, ядренна зима, след заметресесения с невиждана мощ, цунамита, наводнения, вулканична активност по цялото земно кълбо, а според някои учени дори възможен наклон на земната ос!Остава ни да се надяваме, че разумът ще надделее и няма да станем свидетели на подобно "грандиозно шоу", защото това ще е края на човешката цивилизация!
70
20
 
12
 
! Отговори
ай-ай-ай преди 7 години
На руснаците просто не ми се мисли какво ще стане ако победят в евентуална война със САЩ. Кой ще ги храни по Менд Лиз? Те и сега едвам оцеляват благодарение че Запада им купува Нефт и Газ. Недай боже победят ще трябва да стоят гладни.