Другата война: 4500 кибератаки на ден срещу Бундесвера

С времето ИД ще използва все по-често киберпространството
12
Другата война: 4500 кибератаки на ден срещу Бундесвера
Снимка: Reuters, архив

Бундесверът (въоръжените сили на Германия) отчита по 4500 кибератаки на ден. Това заяви в публикувано днес интервю за вестник "Велт ам зонтаг" германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от ТАСС.

"В киберпространството често изобщо не знаем кой е престъпникът. Само Бундесверът отбива всеки ден по 4500 кибератаки", каза тя.

Фон дер Лайен заяви също, че с времето "Ислямска държава" ще използва все по-често киберпространството.

"Нужни са им само три неща - компютър, достъп до интернет и специално обучен човек. Ислямска държава, която постепенно побеждаваме физически, ще предприема все повече опити да пренесе дейността си във виртуалното пространство", каза тя. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: германиякибератакиИД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ преди 6 години
Буденсвера приема като заплаха всички миели .
11
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 6 години
Втора германска телевизия (ZDF) съобщи, че 5 000 криминални хакера са на служба на ЦРУ. 200 от тях във Франкфурт, в генералното консулство на САЩ. Останалите са пръснати по цял свят. И незаконно подслушват и проследяват хората със софтуер в смартфоните, в компютрите, в телевизорите, в автомобилите и изобщо във всеки уред, и на вермахта, в който има електроника.
10
0
 
2
 
! Отговори
Уши Чифтето преди 6 години
Уши Чифтето трябва да помоли руските хакери да и помогнат. Иначе никога няма да спечели битката срещу джихадистите.
9
0
 
3
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
В Велт ам Зонтаг обаче не може цялата Статия да се прочете защото иска абониране тоест Имел и парола , тия ваши номера са ни познати с COPY-PASTE
8
0
 
2
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
ми да си откачат мрежите от интернет и няма кой да ги атакува
7
2
 
4
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
Това с ИД е доста интересно нещо ... започвам да си мисля, че са от друго измерение!!!Нали са обградени отвсякъде ... та чак имат и Интернет ... нещо не се връзват нещата ...Тези така наречени кибер атаки се локализират ... нали БГ е американец .. така де. После на това място една бомбичка ... тази майката на майките ... и хоп няма кибер атаки. И още нещо да ви каже ... тези от ИД и компания са сонити ... Сирия е шиитска държава ... от тук нататък всичко е ясно.
6
1
 
1
 
! Отговори
МИНА преди 6 години
Това не е никак добро.Да отвориш вратата си и да приютиш толкова хора,а вместо това те да решат да те атакуват.Не никак не е добро.Нека нашият възлюблен отец им прости,и да всее повече светлина и добрина в душите им.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ИД ги гони пък тия, това са руснаците!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много учени се оказаха тези от пустинята ! или си плащат с петрол срещу акъл.
3
1
 
3
 
! Отговори
Ленд Лиз преди 6 години
Те добре че Американците ги храниха. Щото иначе тази война дето я разпалиха 1939 бяха я загубили. Следващия път може и да не ги хранят . . .
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой Бундесвер? За гейската сбирщина дето загуби две световни войни поради вродена тъпотия и магарешки инат ли става въпрос?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хормоналните медикаменти й действат зле - цяло "ЗАЯВЛЕНИЕ", а нито думичка за Оня, Чието Име започва с "В"... (римидалВ)