Папата осъди "потисническите режими", призова за мир в Сирия

Франциск за атентата край Алепо: Подло нападение!
Обновена: 16 апр 2017 17:37 | 16 апр 2017 16:46, Веселина Йорданова
26
Папата осъди "потисническите режими", призова за мир в Сирия
Снимка: БТА

Папа Франциск осъди "потисническите режими" във великденското си послание Урби ет Орби (Към града и към света), но както изглежда в призив за сдържаност прикани световните лидери да не допуснат разпространението на конфликти на фона на растящото напрежение в Северна Корея и Сирия, предаде Ройтерс.

От централния балкон на базиликата "Свети Петър" във Ватикана, главата на Римокатолическата църква заяви, че светът е раздиран от конфликти и е изпълнен с напрежение.
 
Бог върви "редом до онези, които са принудени да напуснат родните си страни в резултат на въоръжени конфликти, терористични нападения, глад и потиснически режими", отбеляза той. 
 
Франциск не назова конкретни правителства.
 
"В сложните и често пъти драматични ситуации на днешния свят нека възкръсналият Господ направлява стъпките на всички, които работят за справедливост и мир. Нека дари лидерите на страните със смелостта, от която имат нужда, за да не допуснат разпространение на конфликтите и да сложат край на търговията с оръжие", призова Светият отец.
 
Папата окачестви като подло нападение вчерашния бомбен атентат срещу автобуси с евакуирани хора край Алепо, при който загинаха най-малко 112 души. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това го казва човекът на най-деспотичната държава сравнима само със Саудитска Арабия и България(държава гонеща и убиваща своето население чрез корумпирани политици,съдии,лекари и чиновници)!
20
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
режими има само там където словото се контролира или манипулира , демек навсякъде :) това е факт и така ще е още много време , във ватикана няма режим , там има деспотизъм , това са две различни неща , режима се прави от хора с идеи а деспотизма от хора , които не искат други хора да лъжат повече от тях , защо иначе не направят библиотеката си общодостъпна макар и електронно :) там има повече истини за света от ракетите на ким :)
19
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако папата наистина осъжда потисническите режими,то задължително първо трябва да осъди САЩ заради глобалния деспотизъм който налагат!Другото е ала-бала!
18
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Един.13"Много е лесно да наплюеш някого- трудното е, да потърсиш вината в себе си и да я признаеш."Много си прав,това го обсъди със папата,и всички демонократизатори от запада.
17
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да бяхте взели от Благодатния огън,та малко да ви дойде акъл.Осъждали -ала бала.
16
2
 
3
 
! Отговори
456 преди 6 години
До Един.13Алоу ,я вземи прочети " Свещения вертеп" и тогава обиждай православието ***!!И сегашните папи са търговци като предшествениците си !
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един.То пък във Ватикана да не е по-различно? Аре, бегай, ти може да си католик, но аз живея от 25 години в Рим.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие големите писатели тук....Папата е голям привърженик на мир , и с действия и думи се опитва да направи нещо в този свят изпълнен със злоба и нещастие.Тук се бием че сме "православна" държава, и не искаме да приемем католици, (от елементарна култура дори не знаем че те са най-многочислените християни в Света)Минаването под МАСАТА ЗА ЗДРАВЕ,яденето на месо в най-строгите дни на пост...ако това е християнство......Поне католиците са пример, и задружно общество !
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами подло,с твое участие
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в коя държава не управлява потиснически режим?
11
16
 
5
 
! Отговори
Един. преди 6 години
Аз съм католик и съм горд с това! Не обиждайте Папата, а си погледнете вашите разхайтени отчета, попове-агенти на ДС, и манастири-вертепи! Много е лесно да наплюеш някого- трудното е, да потърсиш вината в себе си и да я признаеш.
10
6
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Лицемер с папска тиара !!!
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата що не призове САЩ да спрат да съдават о ибучават исля..мисти трррорсти
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата що не призове САЩ да спрат да въоражават и финансират така наречената свободна опозиция? И тоя го командват като редник да мие и целува краката на мюсюлмани и негррри!
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служетел на Сатанаил!
6
2
 
11
 
! Отговори
Търпелив преди 6 години
Те са се отделили приятелПросто казах един фактЖиви здрави да са всички. Моите уважения и почитания. Но в началото е имало само една църква. Колкото по-близо до корените, толкова по-близо до истината.
5
8
 
8
 
! Отговори
IC XC преди 6 години
До Търпелив и До ПравославенАз също съм Православен християнин, но не деля християнството на Православни, Католици и Протестанти. Всички са християни. Глупаво е да се дели християнската религия!
4
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До АнонименРеалната причина Хенри VIII да скъса с папата е бюджетният дефицит - не е бил съгласен да плаща църковен данък особено в увеличен размер, както е поискал папата.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им липсва средновековието на католиците, но новите европейци ще го върнат, макар и в 21 век. Друго си е светата инквизиция. Виж Хенри Vlll за едно еване ви би шута тактично. Какво мисли Ватикана за педофилията или още я смята за искрена любов? То това е разликата при педагозите - и те обичат децата, но не чак толкова, колкото педофилите. Непорочни ли са клетъчните технологии и ГМО?
2
5
 
15
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Католицизма е секта!