Привържениците на Ердоган намаляха, но все още водят

При преброени 95.5% от бюлетините: 51.62% са посочили "да"
Обновена: 16 апр 2017 20:25 | 16 апр 2017 20:25, Веселина Йорданова
120
Привържениците на Ердоган намаляха, но все още водят
Снимка: БТА

51,62% от турските избиратели са гласували с "да" на днешния референдум в Турция, според преброени 95,50 процента от бюлетините, съобщи турската телевизия телевизия НТВ.

Още по темата
48,38 процента от избирателите са гласували с "не", според частичните резултати. 

 
Според последните данни 51,05 от избирателите в най-големия турски град Истанбул са гласували с "не" на всенародното допитване.
 
В столицата Анкара изборът на 50,56 процента от избирателите също е "не", посочва БТА.
 
Избирателната активност в днешния референдум за въвеждане на президентска система на управление е била около 86 процента, информира телевизия Хабертюрк, цитирана от Ройтерс.
 
Резултатът от референдума ще бъде решаващ за отношенията между Турция и Европейския съюз.
 
Турция, която е членка на НАТО, сви притока на имигранти основно от Сирия и Ирак в ЕС, но Ердоган каза, че може да преразгледа това споразумение след гласуването.
 
Около 55 млн. турци имаха право на глас в 167 хил. избирателни секции.
 
Опонентите на Ердоган казват, че президентска република би означавала повече авторитарност в страна, където след проваления преврат през юли 2016 г. бяха затворени около 47 хил. души, а 120 хил. бяха уволнени.
 
Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
7
 
! Отговори
da преди 7 години
До ТурчинаOт българите акъл искай - те все са специалисти по всичко и все знаят най-добре как да направят нещата, а все не успяват, за което задължително някой друг им е виновен. Все някой заговор прави срещу тях и иска да им отнеме светлото бъдеще, хахаха.
55
2
 
5
 
! Отговори
до 64 от славянин преди 7 години
Ти не знаеш ли че шепа евреи управляват целия ''демократичен'' свят!? За клановете Рокфелер и Ротшилд не си ли чувал!? Изглежда населението на този ''демократичен'' свят също е достатъчно тъпо щом позволява на управниците му да го превръщат от бял свят в черно-кафяв!?
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросъе е затворен.
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС един българин който работи на запад в кланица или оператор в сферата на чистотата живее 100 пъти по-добре отколкото в Турция. Правото да работим на запад в кланиците и оператори в чистотата на Запад ни го даде членството ни в ЕС. ЕС е най-прекрасното място за живот, членството на България в ЕС е най-прекрасното нещо което се е случвало някога на България.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Диярбекир Ердоган има само 30%. Явно кюрдите не го подкрепят. В Западна Турция Ердоган има 40%. В Централната част на страната както и по черноморието има по 70% или 80%.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаш да кажеш, че руснаците са позволили на шепа евреи да ги накарат да загубят ПСВ, после да ги избиват в Гражданска война, след това да им трапосат сатрап като Сталин, който да ги избие в лагери, а през ВСВ да ги мята на вълни срещу немските танкове, след което още 40 години да ги лъжат, че ей-сега идва светлото бъдеще?МИ то значи руснаците са най-смотаният народ на Земята :D
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евросъюзът е провал и скоро ще се разпадне.
49
0
 
3
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 7 години
Царството на евреите е по наглосакските земи!
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОБРЕ СТАНА, ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ ГЛЕДА ЕВРОСЪЮЗА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да ***? 7 милиона в БГ, 2 милиона извън нея. Пак сме си 9 милиона, просто не сме на едно място. :D
46
2
 
3
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
До до 38 от славянинНикъде не съм казал, че съм демократ. Не следвам никакви политически възгледи и не ме интересуват, това са глупости на хора които искат да притежават власт над други хора....
45
2
 
7
 
! Отговори
до 49 от славянин преди 7 години
Не руснаците, а вашите любими евреи-''демократи'' са царе на геноцида!
44
3
 
6
 
! Отговори
1923 преди 7 години
Ердоган направи Турция 18-та икономика в света и се цели в топ 10, ние къде се целим?! Когато в България започне да има над 85% избирателна активност, тогава ще се оправим! При население от 7 млн. с право на глас са 6 900 000?!? Кога ще кажем тука стоп на изборните схеми?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно немците са били по-умни, докато руснаците още са управлявани от евреи, по твоята логика :)
42
3
 
1
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 7 години
Евреите начело на СССР не са избивали собствения си народ, а чужд, същото го правят и днес по цялата планета, къде с ракети и бомби, къде с по-рафинирани средства и методи!
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 10 години членство в ЕС България стана първа в света по смъртност. В ЕС българите *** като мухи!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1071Полумесеца победи кръста.и предстои да се сбият нали? нали? искаш го, нали?
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да призная, че руснаците са царе на геноцида.Върху собствения си народ :DРуснакът умира от кеф да унижи друг руснак, да го нарече предател, да го прати в Колима да копа на студа, докато не рухне. След което да се наслади на новата си западна придобивка.
38
6
 
3
 
! Отговори
до 38 от славянин преди 7 години
''Демократите'' сте такива, не комунистите! Да пуснете две атомни бомби над мирно население, това според вас сигурно е ''чисто християнство''!? Да изтребите почти до корен коренното население на Новия свят сигурно също е признак на ''чисто християнство''!? Да изгорите няколко милиона души на клади сигурно също е признак на ''чисто християнство''!? Да разпространявате ''християнската демокрация'' по цял свят с ракети и бомби също сигурно е признак на ''чисто християнство''!?
37
8
 
1
 
! Отговори
1071 преди 7 години
Полумесеца победи кръста