Първи резултати: 57.46% от турците с "да" на референдума

Повече са подкрепилите Ердоган, според преброени 51.14% от бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 18:51 | 16 апр 2017 18:38, Веселина Йорданова
79
Първи резултати: 57.46% от турците с "да" на референдума
Снимка: БТА

57,46% от турските избиратели са гласували с "да" на днешния референдум за въвеждане на президентска система на управление в Турция, сочат частичните резултати от всенародното допитване, съобщава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Още по темата
42,54% от избирателите са гласували с "не", според преброени 51,14% от бюлетините. 

Според първоначалните резултати преобладаваща част от гласоподавателите в повечето окръзи на Турция са гласували с "да" на всенародното допитване.  

С "не" са гласували повечето избиратели в северозападните и западните окръзи Одрин, Къркларели, Текирдаг, Чанаккале, Измир, Айдън, Мугла и Денизли, както и в южните окръзи Анталия, Мерсин и Адана.
 
По-голяма част от избиратели в югоизточните окръзи, населени главно с кюрди, също са предпочели да гласуват с "не" на референдума.
 
Малко по-късно телевизия НТВ съобщи, че 54,80% от турските избиратели са гласували с "да" на референдума в Турция, според преброени 70,86% от бюлетините.
 
Избирателната активност в днешния референдум в Турция е била около 86%, предаде Хабертюрк.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: референдумТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ние бьлгарите ще страдаме наи много от султаната *** народ си избра простнеобразован имам хак да им сега атентатите няма да спрат никога
16
3
 
4
 
! Отговори
Е преди 7 години
Това е много лошо.Мирише на война
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак добре са гласували, мръсните *** гадни. Очаквах 99% да подкрепят овцоебеца, на база на това, което съм видял досега от тях.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, този откачаняк им обеща нова Велика османска империя и те му повярваха. И не само за Балканите има апетити, към турците, живеещи в ЕС се обърна с думите: "Раждайте по пет деца и Европа ще е ваша." Не знам брюкселските зелки защо не виждат по-далеч от носа си и от кое по-напред вече Европа да се пази и това не ми е ясно... При всички положения с добрата стара Европа е свършено, отвсякъде я налазиха!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
85% преброени,, 53 да , 47% не. На косъм беше, нямаше да ме е яд ако диктаторът беше спечелил с 70%.Нормалните хора имаха шанс, но уви...
12
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Гласовете се броят лично от султана, така че е изключено да има изненади. Но лют враг от север се тупорчи да унищожи това ориенталско плашило и върне Константинопол в Християнски ръце! - по пророчеството на самия топ гей на цяла Азия Моамет I Сладуря!
11
3
 
3
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Гледам навъдило се с последователи на бялата златка. Не сте ли заети да клякате на ББ, че всявате напрежение сред хората??? Само така можете да си вдигате процентите, нещастници. Дори и да спечели Ердоган и да не спечели, вие пак ще всявате омраза и разделение сред българските граждани, защото се знаете какви продажници и некадърници сте! Когато се проваляш във вътрешен план имаш нужда от външна заплаха. Така ще направи и новата коалиция ГРОБ-МВРО-БАТАКА-НФСББ
10
2
 
2
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Айдеее, Тр ще си има Султан!Султан Ердоган l.Следващата му стъпка - Въстановяване на Османската империя на Балканите!В тази тежка/унищожена икономическа, финансова, социална, културна и духовна криза в БГ ние "кво прайм"????"Бащицата" да каже - шЪ учим ли турски или йок???БГ в кво шЪ сЪ превърне - във Вилает или Губерния???
9
2
 
17
 
! Отговори
Войн Войнов преди 7 години
Започна се - Турция ще пламне и ще се раздели на три части: едната независим Кюрдистан, другата ердогански султанат със столица Анкара и светска република със столица Константинопол. Да ви е честито Възкресение Христово! Света София - без минарета!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При целия репресивен апарат който е зад Ердоган, при арестите на всеки който не е съгласен с него, при заплахите срещу свободата на словото и при цензурираните медии, е цяло чудо че процентите не са 90 на 10! Този самозабравил се диктатор трябва да бъде свален или с успешен преврат, или с военна интервенция! Ако Западът не действа сега, утре може да е прекалено късно
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има пародия от резултатите, със НЕ са гласували хора от градове със светско настроение и там където живеят кюррдите !
6
2
 
4
 
! Отговори
Даа преди 7 години
Може да следите на сайта на DailySabah графиката в реално време. Разликата в полза на "Да" се стопява постоянно, въпроса е дали ще стигне до 50-50 или победата ще е много крехка - 51-49 или 52-48! при 78% бюлетини - 53:93 за "да" срещу 46.07% за "не" .
5
2
 
6
 
! Отговори
Иначе преди 7 години
Разликата се стопява до 54-46 при 77% от бюлетините. Остават малко секции в Турция и тези от ЕВропа. Така ясно ще си проличи дали тези от гласувалите турци в Европа подлежат на интеграция или искат султанат, въпреки че живеят в Европа. Като цяло нека не се бъракаме във вътрешните работи на ***, както и ние не искаме те да се месят в нашите. Ако си изберат Ердоганя за султан - халал да им е! Сами ще реваат до няколко години.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДаУви това няма да се наложи - факт!
3
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"светски настроените турци" са до един предатели, продали се за 1 долар на западните интереси, такива хора освен да плачат на рамото на майка европа друго не могатСлава на ЕРДОГАН
2
7
 
13
 
! Отговори
Да преди 7 години
Ердоганя ако загуби ще затвори още повече от светски настроените хора и ще насрочва референдум през няколко месеца, докато спечели. Ясно е, че печели този, който ще преброи бюлетините така че нека агонията свърши на първия референдум. Турците от най-развитите и турсистически градове гласуват с "не", което е показателно.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция нямат правилен ход.Ако Ердоган спечели, това ще вбеси светски настроените турци. Много от тях са репресирани и по затворите, а това е гарант за натрупване на напрежение, което в даден момент ще избие взривоопасно.Ако Ердоган загуби, това ще озлоби собствената му султанска фракция.И всичко това се случва на нашата граница, докато ние си поливаме магнолиите и си мислим за тв манджите в праймтайма или как някакви ще се правят на шутове в тв сапунка.