Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?

252 000 полицаи и 128 000 войници са мобилизирани за референдума
183
Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?
Снимка: Reuters

252 000 полицаи и 128 000 войници от турската жандармерия са мобилизирани за охраната на референдума за конституционните промени, който ще се проведе днес в Турция, съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от БТА.

Още по темата

Мерките за сигурност в страната са повишени до най-висока степен.

Разкрити са над 167 000 избирателни секции. Има секции и в турските затвори. А гласуването на граничните пунктове, летищата и пристанищата продължава и днес и ще приключи в края на изборния ден.

Със самолети на Търкиш еърлайнс бяха транспортирани в Анкара чувалите с бюлетините, подадени от избирателите в чужбина, които са около 1.5 милиона. Но тяхното броене ще се извърши след приключването на изборния процес.

Според наблюдатели гласовете от чужбина може да се окажат решаващи за резултатите от вота.

Опозиционната Народнорепубликанска партия е сформирала в Истанбул кризисни щабове за предотвратяване на възможни нарушения в изборния процес. Юристи и близо 200 000 души ще бъдат доброволни наблюдатели.

Компактно населената с български изселници община Авджълар ще осигури безплатно транспорт за хората с увреждания до избирателните секции. Екипи на общината ще помагат за тяхното безпроблемно придвижване до местата за гласуване.

Последните проучвания на социологическите агенции сочат преднина за подкрепа на конституционните промени, като прогнозите варират между 53 и 60 на сто в подкрепа на промените.

Първите неокончателни резултати се очаква да бъдат подадени към 19 ч. местно време.

Всички телевизионни канали ще излъчват специални програми след вдигането на забраната за публикуване на резултатите. Като цяло Турция я очаква много дълга нощ в неделя срещу понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
4
 
! Отговори
VELIK SULTAN ERDOGAN преди 7 години
IDVA VELIKA OSMANSKA ERDOGANSKA IMPERIYE DAVAM JIVOTASI ZA ERDOGAN
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво му е?
104
3
 
10
 
! Отговори
Evet преди 7 години
Не на евролевичарите, да на султана
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се заблюждавайте. Турците си харесват Ергодан,както и руснаците-Путин. И двамата,печелят изборите горе-долу честно. Турците и руснаците са по-изостанали в еволюционно отношение народи. Те имат нужда от Бащицата-Цар. Някой, който да им казва какво да правят,да ги наставлява и закриля. Някой, който да обожествяват и да му се кланят,като на същество със свръхестетвени способнсоти.
102
2
 
3
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До ТурчинаНяма нужда да пишеш с турски бикви ,получават се йероглифи ! Напиши превода с български букви ,аз ще те разбера !
101
3
 
8
 
! Отговори
бен тююк ба преди 7 години
Да живее Ердоган !
100
7
 
11
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 7 години
УСПЕХ КОМШУ В БОРБАТА С ***--ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК И ЕВРОЛЕВИЧАРИТЕ!ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ --КАК НА ВРЪХ ВЕЛИКДЕН , КОМУНИСТИТЕ ВЗРИВИХА ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ 1925г.ПРОКЛЕТИ ДА СА...!!!АЛЛАХ И ГОСПОД ---СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!ПОБЕДА КОМШУ!!!!!!!!!
99
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е разпадаща се държава... Лошо за нас, че сме им съседи.
98
0
 
10
 
! Отговори
Do turska fialogiq преди 7 години
Nie bg turcite otlichno se spravqme sas rodnq si ezik makarche ne sme uchili turski a q kaji vashite balgari ot sofiyskite sela i po bansko kakav nerazberuem balgarski govorqt makarche sa bili v bg shkola
97
0
 
8
 
! Отговори
До НИЕ БГ ТУРЦИТЕ преди 7 години
Това да не ти е село Люляково. Айде комунисте(ДПС), на великден хубави пари изкара от тролене, никога няма да успеете да ни направите българи.
96
7
 
2
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До НИЕ БГ ТУРЦИТЕс гидеерим - гелеерим турчин не се става ! Такъв диалект няма в Турция ,няма ло е и през османската империя !Така говорят турчеещите се от делиормана / Лудогорието / , Кърдали и други райони !
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган получава всичко, което поиска-за огромен ужас!
94
3
 
3
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До НИЕ БГ ТУРЦИТЕИ това ли ви е така наречиният османко-турски език ,който уж само вие сте съхранили !? Демек уж така се е говорело по време на османската империя -гидеерим-гелеепим !
93
4
 
11
 
! Отговори
тек ташак преди 7 години
Абе булгари изберете си и вие велик президент, стига сте избрали МЕКИ МАРИИ,дето не стават и за ***.
92
1
 
4
 
! Отговори
ДА НЕ ЗАБРАВИШ преди 7 години
До до турска филологияДепесаре, не се напъвай, колкото и да се опитваш да ни изкараш от оня гнусен бугарски етнос, ние не сме такива. Язък за похарчените пари за ***, откраднати от парите на данъкоплатците, както вие си знаете. В общината в Кърджали много крадете, ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА СЕ ОБАДИШ НА РОДНИНИТЕ СИ В ТУРЦИЯ И ДА ИМ НАПОМНИШ КАТО ГЛАСУВАТ ДА ОТБЕЛЕЖАТ БЮЛЕНТИНАТА КАКТО СА ИМ КАЗАЛИ ХОРАТА НА ЕРДОГАН !
91
2
 
2
 
! Отговори
французин от Италия преди 7 години
Много разбира брат ти османски език та дори да му се посочи някакъв документ.Османският е арабска азбука с три персийски букви - "п", "ч" и "ж", защото в арабският ги няма. Отделно граматиката е съвсем друга. А лексиката е предимно арабска и персийска. Разбира се османският, който се е говорил сред турците в България е бил по-турцизиран, по близък до народа и поради съвремието и модернизацията на езика. И не е бил онзи османски от едно време, който реално е бил само от арабски и персийски думи.
90
5
 
10
 
! Отговори
тек ташак преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ СИЛНА И ВЕЛИКА ТУРЦИЯ, ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН ЗА СИЛНА ТУРЦИЯ.
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига с тази Турция и турските им простотии, как не сме съседи с чехи или австрийци, със словенци а с ***, които където са минали трева не е поникнала!
88
3
 
5
 
! Отговори
до турска филология преди 7 години
Депесаре, не се напъвай, колкото и да се опитваш да ни изкараш от оня гнусен бугарски етнос, ние не сме такива. Язък за похарчените пари за ***, откраднати от парите на данъкоплатците, както вие си знаете. В общината в Кърджали много крадете, много
87
6
 
4
 
! Отговори
не си добре преди 7 години
До АнонименПред Ердоган и Гюлен избирам Ердоган. Той е по-малкото зло.Дано днес да спечели.ти наистина не си добре ! гюлен е в сащ ,няма нищо общо нито с политиката в турция ,нито с управлението на турция ,нито пък се е кандидатирал за президент на турция ! От къде ти хрумна идеята да сравняваш гюлен и ердухан ?! Те и двамата не са стока ,ама сравненията ти са нелогични ! Бъди сигурен ,че от утре турция ще тръгне от зле на по-зле ,ако спечели ердухан ! ДАНО ЕРДУХАН ДА СПЕЧЕЛИ !