Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?

252 000 полицаи и 128 000 войници са мобилизирани за референдума
183
Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?
Снимка: Reuters

252 000 полицаи и 128 000 войници от турската жандармерия са мобилизирани за охраната на референдума за конституционните промени, който ще се проведе днес в Турция, съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от БТА.

Още по темата

Мерките за сигурност в страната са повишени до най-висока степен.

Разкрити са над 167 000 избирателни секции. Има секции и в турските затвори. А гласуването на граничните пунктове, летищата и пристанищата продължава и днес и ще приключи в края на изборния ден.

Със самолети на Търкиш еърлайнс бяха транспортирани в Анкара чувалите с бюлетините, подадени от избирателите в чужбина, които са около 1.5 милиона. Но тяхното броене ще се извърши след приключването на изборния процес.

Според наблюдатели гласовете от чужбина може да се окажат решаващи за резултатите от вота.

Опозиционната Народнорепубликанска партия е сформирала в Истанбул кризисни щабове за предотвратяване на възможни нарушения в изборния процес. Юристи и близо 200 000 души ще бъдат доброволни наблюдатели.

Компактно населената с български изселници община Авджълар ще осигури безплатно транспорт за хората с увреждания до избирателните секции. Екипи на общината ще помагат за тяхното безпроблемно придвижване до местата за гласуване.

Последните проучвания на социологическите агенции сочат преднина за подкрепа на конституционните промени, като прогнозите варират между 53 и 60 на сто в подкрепа на промените.

Първите неокончателни резултати се очаква да бъдат подадени към 19 ч. местно време.

Всички телевизионни канали ще излъчват специални програми след вдигането на забраната за публикуване на резултатите. Като цяло Турция я очаква много дълга нощ в неделя срещу понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всичко това е така защото тези хора не са турци ,но са решили да стават турци !.....Това е така защото им е забранено в училище да се учат на майчин език.Но виж се ти, дори не си научил основни граматически правила. Ром ли си? Поне на такъв приличаш по правописа. Браво!
45
3
 
4
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
С патриотизъм и национализъм НЕ ТРЯБВА да се занимават прости хора!Патриотизмът и национализмът са за интелигентните!На нашите сънародници - турци, в България и в Турция, пожелавам днес да победят и да защитят светската турска Република!
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик водач е, нашите има много да учат от него от утре всички престъпници ще си получат заслуженото.
43
4
 
3
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До ТурчинаНикой не ти е казал ,че така наречените български турци не могат да общуват с турците от Турция ! Общувате ,но турците от Турция трудно ви разбират понеже говорите грешен турски език ! Аз от брат ми научих доста добре и граматически правилно да говоря и пиша на турски език ! Ако искаш избери си едно изречение от новината и ми го преведи на турски ,а аз ще ти кажа къде ти са грешките ! Вярвам ,че грешките ти ще са доста , а не само една !
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така наречените - български турциПросто това е хоби при тях ,да се турчеят !А турският им език е под всякаква критика дори тези които отидоха да живеят в Турция все още говорят грешно ,бъркат словореда , глаголите ги произнасят неправилно и куп други грешки ! Доколко тези хора са турци никой не може да каже ,тъмна Индия дето се казва -Аллах Керим ,но все пак се стараят да се потурчат дори и да не знаят добре турски език !..Виж си българският първо неграмотнико. Хахаха
41
1
 
5
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Днес ще получа много поздравления за Великден от приятели от Турция! Както всяка година! Аз също не пропускам да ги поздравя за Байряма! Днес им пожелавам успех на референдума и да защитят светската Турска Република! Всички са ЗА светската република!Да им пожелаем успех!
40
5
 
2
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До французин от ИталияТи правиш ли разлика меду това да разбираш турски език и да си турчин ?!Така наречените български турци от тук от там разбират турски ,но не са турци ,турчеят се ! Затова допускат куп граматически грешки когато говорят турски език ! А и бедна ти е фантазията ,че когато слушат новини на турски не разбират доста думи ,налага се да търсят превод на думата и така я научават ! И всичко това е така защото тези хора не са турци ,но са решили да стават турци !
39
1
 
2
 
! Отговори
французин от Италия преди 7 години
В Турция както и в България има много диалекти. В България се приема за литературен българският от Велико Търново, с някои уговорки, защото те там омекотяват Някой казват, че софийският български е литературен, пак с някои уговорки, защото това не е българският на шопите.В Турция се приема, че литературният турски е тъурският на Истанбул, с някои уговорки, защото в Истанбул много омекотяват и "гълтат" звукът "р" той де факто не се произнася, докато в турският се произнася.
38
1
 
4
 
! Отговори
французин от Италия преди 7 години
Турците в България знаят турски. Не е нужно и да имаш сателит. Има интернет. В момента съм в един сай, където има много от големите турски телевизии, и докато пиша коментара слушам новините. Да се твърди, че в България няма турци е някак си как да кажа... не е сериозно. Българският ми не се различава от българският на българите и по език не може да ме познаят, че съм турчин. Обичам България, Обичам и Турция. Мога да говоря обаче само за себе си. Вече малките хваща турския от сателита литературен
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do ne znaeshti Turcite v Balgariq govorqt star turski Osmanki dialek do kato Ataturk Promeni azbukata i razgovora na Turciq balgarskite turci nqmashe kak da go nauchat
36
1
 
2
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До ТурчинаНе познавам турчин в България, който да не знае турски. Всеки турчин говори турски в семейството си и турския в Турция и в България се различават само по диалект. И всички турци в България гледат турски канали аз български канал гледам само за новините------------------------Въобразявате си че говорите турски диалект ! В Турция има много диалекти както казва брат ми ,но в нито един от тях хората не бъркат словореда ,наприме на поставят глагола на грешно място ,*** на друго мяс
35
2
 
10
 
! Отговори
СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е преди 7 години
До турска филологияВ Германия от 1945 г. живет турци преселили се от Турция ,те говорят чист турски ,запазили са корените си ! А нашите уж български турци говорят такъв турски език ,че дори турците от Турция не могат да ги разберат какво искат да кажат ! Нашите са фалшиви турци !АМИ ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ СА СИ ЗАПАЗИЛИ КОРЕНИТЕ И ГОВОРЯТ ЧИСТ ТУРСКИ ЗАЩОТО СА ТУРЦИ ! НАШИТЕ " БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ " КАК ДА ГОВОРЯТ ЧИСТ ТУРСКИ СЛЕД КАТО НЕ СА ТУРЦИ ,А СЕ ТУРЧЕЯТ ?!
34
2
 
7
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Христос Воскресе!Да пожелаем успех на младите, образовани и светски турци и туркини днес!Днес всички сме турци! Успех на Турската Република!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултатите се знаят отдавна, другарят ЕрдоГаньо печели с 99,9% и на който това не му харесва е гюленист, изменник и предател и заслужава смърт.
32
1
 
7
 
! Отговори
турска филология преди 7 години
До относноАбсолютно си прав ! Те не са никакви турци ,а просто се турчеят ! Брат ми е завършил турска филология работи като преводач ,от него знам ,че тук турчеещите се български граждани говорят всичко друго ,но не и турски език ! В Германия от 1945 г. живет турци преселили се от Турция ,те говорят чист турски ,запазили са корените си ! А нашите уж български турци говорят такъв турски език ,че дори турците от Турция не могат да ги разберат какво искат да кажат ! Нашите са фалшиви турци !
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха...гледам някои подроби се вълнуват повече от референдума от колкото господарите си.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да се съмнява в крайния резултат? Ердоган става падишах от утре.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно голямо НЕ за постигнатото НЕВЪЗМОЖНО превърнато във ВЪЗМЖНО от АТАТЮРК!
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже ку.чето Доган е против Ердоган, а вие потурчените българи мечтаете Ердоган един ден да си вземе Кърджали. Вие сте мъррши !
27
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
НЕ на референдума аз не искам султанат до границата ни искам светска дьржавана к ататюрк