САЩ се готвят за трудни разговори с Русия за Сирия

Време е за това, смята високопоставен съветник на Тръмп
Обновена: 16 апр 2017 21:01 | 16 апр 2017 21:00, Веселина Йорданова
158
САЩ се готвят за трудни разговори с Русия за Сирия
Снимка: БТА, архив

Време е за трудни разговори с Русия заради подкрепата й за режима в Сирия и подривните й действия в Европа, заяви днес съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Ейч Ар Макмастър, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Говорейки по американската телевизия Ей Би Си, Макмастър каза, че руската подкрепа за Асад е проточила сирийската гражданска война и е предизвикала криза, която е обхванала и Ирак, съседните страни и Европа.

"Така че подкрепата на Русия за такъв ужасен режим, който е страна в такъв конфликт, е нещо, което трябва да бъде поставено на въпрос, така както и подривните действия на Русия в Европа", заяви той.
 
Макмастър обобщи, че е дошло време за "трудни дискусии с Русия". 
 
Той защити решението на държавния секретар Рекс Тилърсън да посети Москва миналата седмица на фона на засиленото напрежение в двустранните отношения след американските ракетни удари в Сирия.
 
"Вижте, когато отношенията са в най-ниската си точка, може да се върви само нагоре. Така че аз мисля, че времето на визитата на държавния секретар в Русия бе избрано отлично", аргументира се Макмастър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: САЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
От такива начални позиции, каквито е представил съветникът на Тръмп, най-вероятно нищо няма да излезе от тия преговори. В Сирия изборът е: Асад или Ислямска Държава. И сирийците ще направят своя избор. А т.н. "подривна дейност" на Русия в Европа не е нещо повече от пропагандно клише. САЩ се месят много повече в европейската политика, но и с Русия европейците не могат да не се съобразяват. Ние например щяхме да правим постоянна група кораби с Турция срещу Русия. А цената на газта се качи с 30%.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трумп козирува вече на путин след като лавров изрита тилърса без съжаление и полза от москва.много американски майки ще плачат от глупостите на тромпета
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопДришъл, Путин е висок 170 см. Не е джудже, а и да беше, руснаците казват "Карлик, но вот с таким ...". И показват ръката до лакътя. Ти го заслужаваш, но не знам, дали няма да те зарадва!А US-пилотите вече искат разрешение от руснаците за полети над Сирия.А, потърсете видео как представителят на Русия в Съвета за сигурност при ООН Владимир Сафронков гняви англичанина Райкрофт! Кеф!
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те от страната на терористите ли ще преговарят защото друг вариант няма. Има 2 страни, на Сирийския народ и на терористите. Путин с терористи не преговаря за това да си седят в САЩ и да не се пробват.
81
12
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
подривните действия на Русия в Европа------------Сериозна квалификация.Май едно ушато джудже от СПб ще яде шамари по кльощавото вратле...
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обикновено лицемерие, а грубо и откровено манипулиране на фактите. Ставащото в Сирия не е гражданска война, а международна терористическа агресия, главно действащо лице в която е Идил. За тези, които са забравили какво означава горната абревиатура, припомням: Идил - Ислямска държава в Ирак и Леванта. Идил се роди в Ирак и се разрасна, нападайки Сирия. Твърденията на Макмастър са очевидно поставяне на каруцата пред коня.
79
1
 
18
 
! Отговори
Илия - Варна преди 7 години
САЩ запалиха гражданската война в Сирия, но сценария от Афганистан, Ирак Либия и др удари на камък. Сега са крайно раздразнени и предприемат чрез марионетките се какви ли не провокации за да могат да се намесят, да довътшат пъкленото си дело до край. Но този път май удариха на камък. Крайно време е да престанат да се месят в живота и традициите на други народи. Може би не всички харесват т.н. американска мечта.
78
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хихих!! Боярищника пак е изпържил мозъчето на руското ***.
77
2
 
26
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
Какво лицемерие от страна на САЩ,да видят какво стана в Либия убиха злият диктатор Кадафи исега там какво е? Мир и любов ли цъфти,различн племена имат свои територии и воюват помежду си,в Сирия същото ще стане ,ислямистите щако вземат власта ще прогонят християните и алевитите и ще въведат шерията,това ли иска САЩ.
76
6
 
0
 
! Отговори
kuirsufra преди 7 години
parvo do vsi4ki pisali saita ne e sa pisane na gluposti a sa iskasvane na mnenie..otnosno statiata sa pregovori mejdu rusia i usa, to tova triabva6e da go napraviat predi 5 godini,v rasgara na grajdanskata voina a ne sega kogato asad ve4e e v vashod i s pomosta na rusia siokrepi posiziite.
75
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА САЩ И ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ МИР ЗА ДЪЛГО НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА.ТЕ СА АГРЕСОРА , ВСИЧКИ КОНФЛИКТИ СА ЗАПАЛЕНИ ОТ ТЯХ.ПАРАДИРАТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ПЪК НАПАДАТ , ВИЕТНАМ,ИРАК,ЛИБИЯ,СЪРБИЯ.ПОДКРЕПЯХА ТАЛИБАНИТЕ , САЗДАДОХА ИДИЛ , КОЯТО ИЗБИ ХИЛЯДИ НЕВИНИ ХОРА И ОЩЕ Я ПОДКРЕПЯТ.АКО ИМА РАЗУМНИ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СПРЪТ МАЙМУНИТЕ ОТ САЩ , ЗА ДА ИМА МИР.
74
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОДРИВНАТА ДЕИНОСТ Я ВЪРШАТ МАЙМУНИТЕ ОТ САЩ. А В СИРИЯ НИКОИ НЕ ГИ Е КАНИЛ.РУСИЯ ТРЯБВА ПО ТВЪРДО ДА ОТСТОЯВА НЕЩАТА.АКО ТРЯБВА И СЪС СИЛА .РИЖАВИЯ ЩЕ КЛЕКНЕ
73
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 7 години
Не може да се отрече че демонстрират неуморност и голям капацитет - конфронтация, а ако се наложи и война на всички фронтове едновременно - Русия, Корея, Китай, Иран и т.н.. Може би само това е начинът да постигнеш световно господство - да имаш това самочуствие.
72
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 7 години
На някои нещо все не им е сгода. Тук става въпрос за многополярност на мнения, но изглежда някои не знаят какво е това. Аз си мисля че ти си виновен, ти си мислиш че съм аз и т.н. Въпросът е ке падне ли Сирия или не?
71
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя амерка и американци
70
6
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Краварите нагли както винаги запалиха света, а сега друг им е виновен.
69
3
 
29
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
рекси се разходи до Москва и сега почват да се чудят как да преговарят...а някой тук твърдяха че рекси отива да поставя ултиматуми xD
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRUDNO NE TRUDNO SCHTE SE KLQKA ZDRAVAO NA PUTIN DRUG IZXOD NQMA.
67
4
 
12
 
! Отговори
ТКЗС преди 7 години
Предлагам демокрация-но с честно спечелени пари-при спазване на законите!Затова Плювналиев Господ го наказа-заради далаверите!
66
5
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Едва сега България има Президент,предишните бяха хвани единия,изхвърли другия.