Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета

Било демонстрация на сила, която застрашавала целия свят
Обновена: 16 апр 2017 10:28 | 16 апр 2017 09:15, Камелия Цветанова
243
Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех, съобщиха южнокорейската армия и южнокорейското министерство на отбраната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
"Северна Корея показа различни видове офанзивни ракети на вчерашния парад и това, че дръзва за изстреля днес балистична ракета е демонстрация на сила, която застрашава целия свят", се казва в изявлението на Южна Корея.

Пентагонът потвърди информацията.

Той съобщи, че ракетата се е взривила практически моментално. Все още не се знае от какъв тип е била тя.

Новината идва ден след като Северна Корея организира голям военен парад в Пхенян по повод 105-ата годишнина от раждането на своя основател Ким Ир-сен. На парада бяха показани ракети, за които се предполага, че са нови тип балистични ракети.

Неуспешният опит е направен в момент, в който в Сеул се очаква да пристигне американският вицепрезидент Майк Пенс. Целта на визитата му, която е част от четиридневна обиколка в Азия, е да успокои регионалните съюзници на САЩ срещу севернокорейската агресия, предаде ДПА.

Към Корейския полуостров бе пратена и американска ударна група, включваща самолетоносача "Карл Винсън".

На 5 април Пхенян изстреля от Синпо балистична ракета със среден обсег. Полетът й продължи 9 минути, дължината бе 60 километра, а максималната височина - 189 километра, припомня ТАСС. Изстрелването предшестваше срещата на върха на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин във Флорида. Ракетата обаче тогава излезе от контрол и падна в океана, допълва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
8
 
! Отговори
Стига пропаганда преди 7 години
Всички имате Гугъл мапс отворете и вижте как изглежда Пхенян ,и после сравнете със София столица на страна горда членка на НАТО и ЕС която прилича на среден по големина град в Индия!!!!
125
0
 
0
 
! Отговори
? преди 7 години
Равенсто или йерархия трябва да има в света?
124
2
 
7
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Целият свят вече е наясно с безграничните, протъркани от употреба лъжи, наглост и агресия на ''башдемокрацията'', която сее конфликти, войни и грабежи навсякъде където стъпи!
123
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луд умора няма и това е! Ракетата сигурно се е взривила още на установката и кой знае колко хора е избила, ама нищо - това няма да спре вожда на нацията.
122
6
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Китайский лунный ровер не находит доказательств американских лунных посадок .A от китайского государственного информационного агентства Синьхуа подтвердил, что миссия Китая на Луну не нашела ни одного клочка доказательств того, что американцы были когда-либо там. Фотографии лунной поверхности теперь проанализированы и показали, что области, в которых американские площадки приземления и никаких признаков деятельности вообще.'' dec. 23. 2013 at 7:47 am
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В добавка към 167, тези които коментират САЩ,ходили ли са там?Голяма демокрация няма що;)
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рас.изъм има в щатите и то много ясен.Това което гледате по Холивуд с тъмните звезди е пропаганда.За средния американец правата са по големи от тъмния.Мексиканците са техните роми.Те работят в строителството и почистването.
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не си гледате ос.аното,,Аполо", изчезнали били оригиналните записи, ха, ха, светът гледа и си умря от смях, при видът на холивудската фалшификация...така, или иначе, днес руснаците летят,а американците махат на стоп, ха, ха !П.П. Един Иран, изкара хора в космоса, американците не могат, смешнициииии !
118
1
 
9
 
! Отговори
до 160 от славянин преди 7 години
Особено от ''успехите'' на България руснаците направо изпадат в колапс!
117
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що по новините на БНТ обявиха,че Северна Корея е имала една от най силните армии в света и,че Северна Корея била динамично развиваща се икономика с добри икономически показатели,въпреки санкциите и изолацията. Опала.. май истината взе да излиза наяве,и лъжите,че едва ли не С.Корея хората (живеели) в землянки и (умирали от глад) излезе поредната медийна измама на жидовските медии.
116
9
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Тези дни ще замирише на печено кимско.
115
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кимчо защо смята, че народът му е щастлив?
114
8
 
6
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Накратко за каквото и да е статията, стигаме до надмощието на Русия над САЩ във всички измерения. Аз и затова съжалявам руснаците. Защото изпадат в гърч от всеки успех на другите и в частност България.
113
7
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
...ЧЕРВЕНИЯ КОРЕЙСКИ ШО.П.АР ПЛАШИ....ХА,ХА,ХАААААААААААА....Ше вземе да си запали сам зад.ника тоя комунистически не.ка.дър.ник!
112
1
 
1
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Дончо Трънски да отвори война още на един фронт и положително ще спечели. Историята много пъти го е доказвала.
111
9
 
3
 
! Отговори
до 143 от славянин преди 7 години
Идеята и потенциалните възможности на програмата на Мъск е само за изстрелване на сателити на ниска околоземна орбита и на ниска цена, нищо повече! Един фантазиращ милиардер-бизнесмен, който си мисли, че може да се опъва на големите държавни космически корпорации! Имаше и един друг милиарден - Ричард Брансън, който имаше подобни мераци, ама напоследък никакъв не се чува и вижда, явно е проумял че космически програми от фантазиращи бизнесмени няма как да се осъществят!?
110
3
 
8
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 7 години
Всъщност когато Гагарин се "приземява" с парашута. "Лекарят който го преглежда възкликва: Но вие сте сякаш не сте летели въобще!" На което Гагарин отговаря: " А възможно е и да не съм летял . . ."Всъщност за него е било болезнено да го разхождат като мечка да го гледат и да лъже хората и се пропива. Наробно го пращат да изпитва стар самолет със стари двигатели което отй отказва, но командира му се качва с него в самолета. И двамата загиват "геройски".
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станойчо, до кога, ще ни натрапваш,,гениалните" си мисли по два пъти ( вярвай и един път е много ), или паркинсона напредна много и тремора вече е непреодолим ?
108
3
 
3
 
! Отговори
все знали преди 7 години
А Гагарин не летал. Все было ловушка.
107
2
 
4
 
! Отговори
Марс преди 7 години
НАСА пак ще изцоца данъкоплатците и ще направи филм за кацането както за луната.