Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета

Било демонстрация на сила, която застрашавала целия свят
Обновена: 16 апр 2017 10:28 | 16 апр 2017 09:15, Камелия Цветанова
243
Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех, съобщиха южнокорейската армия и южнокорейското министерство на отбраната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
"Северна Корея показа различни видове офанзивни ракети на вчерашния парад и това, че дръзва за изстреля днес балистична ракета е демонстрация на сила, която застрашава целия свят", се казва в изявлението на Южна Корея.

Пентагонът потвърди информацията.

Той съобщи, че ракетата се е взривила практически моментално. Все още не се знае от какъв тип е била тя.

Новината идва ден след като Северна Корея организира голям военен парад в Пхенян по повод 105-ата годишнина от раждането на своя основател Ким Ир-сен. На парада бяха показани ракети, за които се предполага, че са нови тип балистични ракети.

Неуспешният опит е направен в момент, в който в Сеул се очаква да пристигне американският вицепрезидент Майк Пенс. Целта на визитата му, която е част от четиридневна обиколка в Азия, е да успокои регионалните съюзници на САЩ срещу севернокорейската агресия, предаде ДПА.

Към Корейския полуостров бе пратена и американска ударна група, включваща самолетоносача "Карл Винсън".

На 5 април Пхенян изстреля от Синпо балистична ракета със среден обсег. Полетът й продължи 9 минути, дължината бе 60 километра, а максималната височина - 189 километра, припомня ТАСС. Изстрелването предшестваше срещата на върха на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин във Флорида. Ракетата обаче тогава излезе от контрол и падна в океана, допълва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За шишко от Пхенян е ясно , но какво стана с краварските брадви полетяха ли към Северна Кореа?
105
3
 
4
 
! Отговори
:D преди 7 години
Явно плюещите срещу САЩ не са чували за Space X и Илън Мъск, за да знаят кой е по-напред с космическата си програма..... Тъжно но факт.
104
2
 
1
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Как сообщает со ссылкой на Phys.org, инспекционный отдел NASA (Национального управления по аэронавтике и исследованию космического пространства) провл анализ готовности космического корабля Orion к марсианским миссиям. Этот анализ показал, что они столкнулись с массой технических проблем, а также чрезмерным ростом стоимости. В соответствующем докладе ставится под сомнение возможность выполнения пилотируемых полтов к Марсу в 2030-х годах.
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агонията на империята на злото.
102
7
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
На всички ви е ясно че още преди Кимчо да натисне копчето,Северна Корея няма да я има на картата.Нали все пак *** трябва да му разреши.Така че не се превъзбуждайте напразно.Тоя *** е зависим от рашките колкото Асад(ако не и повече)
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 134Когато излиза по евтино да си наемеш такси, защо да не го направиш?
100
5
 
10
 
! Отговори
до 119 от славянин преди 7 години
Снимките на Луната не са правени от хора, още по-малко от американци, а от луноходи, лунни орбитални модули и холивудски оператори в техните студия, колкото и да ти е мъчно! Преди близо 50 години мутантите ''кацали'' на Луната, днес не могат да кацнат и да слязат от МКС без руснаците! Каква ''технологична еволюция'' само!
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварника ще се разпадне, но без бой и квичене няма да се размине. Тръмпосания алцхаймер ще им види сметката.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен че имали ракети и гагарин е бил парвия космонавт и до там партията е доволна :д
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 128Какво си научил за космоса от руснаците ти лично? Ако не знам, че имат космическа програма никой нямаше да разбере.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците са готини хора, решили са да направят много готин риф от самолетоносача,,Карл Винсънт".
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 117Дали си откачен? Гагарин е първия космонавт в света!
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че 20 000 милиарда са инвестирани в краварника на заем. Така че, ги сравнявайте с Русия когато си платят дълговете.
93
3
 
11
 
! Отговори
до 115 от славянин преди 7 години
Първата действаща АЕЦ на планетата е пусната в действие в СССР, в град Обнинск на 27 юни 1954 година и е с мощност 5 МВТ! Стига лъга като дърт ''демократ'', вие ''демократите'' сте майстори на лъжата ама и тя вече не минава!
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до ГНЕВЕН! Скрий се бе тиквар!Прочети и виж в нета.Белким нещо влезе в кухата ти лейка.Минали са 56 години, тиквара почнал да търси под вола теле...
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онзи ден, на краварника, пак им се разпадна,,Ориона" и отложиха програмата с още десет години(минимум), ако не са руснаците да ги натоварят, като чували с картофи, ще гледат космоса само от холивудските бози.А за ,,аполо" да не почваме, че станаха за смях.
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на корейчетата.Не пускат аванта на дъртофелника Тръмп.Скоро и китайците ще бият шута на алчните говедари.Само Рапоня и *** тиквета се държат за шлифера на дедо Доналд.
89
5
 
6
 
! Отговори
до 103 от славянин преди 7 години
Със сигурност има много повече доказателства, че Гагарин е бил в ''консервата'' от ''хилядите доказателства'', че мутантите са били на Луната! Вярно, няма го интервюиращият журналист до него докато е обикалял около Земята !
88
1
 
2
 
! Отговори
ник преди 7 години
До Анонименабе ти не си добре европа знае кое е добре за нас знае тя много добре знае за тов и правят атентати всеки ден защото е мирна и добра.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 106Питай другарите си от 89-та с куфарчетата