Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета

Било демонстрация на сила, която застрашавала целия свят
Обновена: 16 апр 2017 10:28 | 16 апр 2017 09:15, Камелия Цветанова
243
Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех, съобщиха южнокорейската армия и южнокорейското министерство на отбраната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
"Северна Корея показа различни видове офанзивни ракети на вчерашния парад и това, че дръзва за изстреля днес балистична ракета е демонстрация на сила, която застрашава целия свят", се казва в изявлението на Южна Корея.

Пентагонът потвърди информацията.

Той съобщи, че ракетата се е взривила практически моментално. Все още не се знае от какъв тип е била тя.

Новината идва ден след като Северна Корея организира голям военен парад в Пхенян по повод 105-ата годишнина от раждането на своя основател Ким Ир-сен. На парада бяха показани ракети, за които се предполага, че са нови тип балистични ракети.

Неуспешният опит е направен в момент, в който в Сеул се очаква да пристигне американският вицепрезидент Майк Пенс. Целта на визитата му, която е част от четиридневна обиколка в Азия, е да успокои регионалните съюзници на САЩ срещу севернокорейската агресия, предаде ДПА.

Към Корейския полуостров бе пратена и американска ударна група, включваща самолетоносача "Карл Винсън".

На 5 април Пхенян изстреля от Синпо балистична ракета със среден обсег. Полетът й продължи 9 минути, дължината бе 60 километра, а максималната височина - 189 километра, припомня ТАСС. Изстрелването предшестваше срещата на върха на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин във Флорида. Ракетата обаче тогава излезе от контрол и падна в океана, допълва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Някакъв краварофил е напълнил форума с глупостта си.Храчка след храчка.Почини бе ,тюф.лек.Целия свят знае за Гагарин ,само тиквестите не сте разбрали.12 април е ден на космонавтиката и се празнува в целия свят.Доказателствата са хиляди и никой в целия сват до днес не се е усъмнил в тях.Бегай към Банкя да копаш картофи ,тиквар!!!
85
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Интересно ако не бяха завлекли фон Браун в сащ, мутантите кога щяха да видят космос на живо!? Може би някъде около 22-ри век!
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булгаристънци, вие кога летяхте в космоса с хамериканската совалка ли беше?
83
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре да сме мулти-етническа държава на втора скорост в ЕС и да работим чистачи в страни като Германия, Франция, Великобритания за 1000 евро заплата отколкото да мизерстваме като севернокорийците. Щом са ни сложили да сме мулти-етнически на втора скорост значи така трябва, такъв е животът, в Брюксел знаят най-добре какво е нужно за България и се опитват да ни помогнат, защото членството ни в ЕС е най-прекрасното нещо което някога се се е случвало на България.
82
3
 
3
 
! Отговори
до 87 от славянин преди 7 години
И ако ги няма въпросните държави кой ще им работи и от кого ще пият сокове въпросните ''демократични'' държави бе, ''демократче'', нали на паразитът му е необходим донор, който постоянно да го храни, защото иначе загива!
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНо пък български апарат летя до Марс благодарение на Гейропа.A пенсионерите в евероатлантическа България съюзничка на Гейропа защо ровят в контейнерите с отпадъци за огризки от храна?
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 98Еми нали те си ги направиха. Майстори са да крадат чужда земя.
79
3
 
5
 
! Отговори
do 87 преди 7 години
До Анонимен,,Аз предпочитам да има повече страни като САЩ, Великобритания, Германия, Франция"И откъде ще крадат тези страни, ако ги няма тези от втората група, чий ресурси ще плячкосат, за да имат постоянен растеж на икономиката? - Марсианските може би. Хаха
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изброените,,предпочитани" държави, всичките имат външен дълг от 5 до 20трилиона долара, което значи просто,че живот си живеят за чужда сметка.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една поредна неуспешна провокация.
76
1
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
Китай разположи 150 000 войници на границата с КНДР. Превантивно... С Тръмп трябва да си нащрек.
75
1
 
5
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 7 години
Това че Гагарин не е направил снимки на космоса, не е доказателство, че той не е бил там, ти на всяко място на което ходиш ли правиш снимки!?
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Южна Осетия ще проведе референдум за поправки в Конституцията за да се присъедини към Русия. Поправките в Конституцията и ще дадат право на президента да се обърне към руското ръководство с инициатива за присъединяване на републиката към състава на Руската федерация, заяви държавният глава Леонид Тибилов.
73
0
 
0
 
! Отговори
Stereo преди 7 години
https://youtube/watch?v=lCPRvhmmwm8:)
72
0
 
2
 
! Отговори
хъш от Германия преди 7 години
И ся кво, ше бомбардират или не? Последно...
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предпочитам да има повече страни като САЩ, Великобритания, Германия, Франция и по малко страни като С. Корея, русия, Китай, Иран, Ирак, Венецуела. При *** е обратното.--------Ти може да предпочиташ, ама те не искат, сори ***. Нито САЩ, нито Великобританиям, нито Германия... Те не искат да има други като тях и няма да има. Ще стават повече страните като България които им слугуват и се превръщат в пазар за стоките им депо за черноработници.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КРАЛИ МАРКОИзмислени държави са Южна Осетия и Абказия.
69
2
 
2
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 7 години
Аз достатъчно съм се ограмотил за предназначението на ГМО-то и както писах по-долу предназначението му е чрез допълнителните гени внесени в генома на определеното растение да го направят устойчиво на хербицидите и пестицидите, с които се третират засетите площи и само то да оцелява след въпросното третиране, всичко останало което не е ГМО, загива от химията! Та като ядеш ГМО, ''умнико'', хем ядеш растение-мутант, хем ядеш растение наблъскано с химия! Още нещо неясно има ли!?
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък членкта на ЕС и НАТО България си наряза ракетите на скрап по нареждане на западните си партньори и сега може да изстрелва само евтини черноработници и сак-енд-фак труженички за западна Европа.
67
4
 
10
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 7 години
Има една измислена държава на която са закарвали осъдените престъпници от Европа . Нарекли я сащ . Изпитвам неистова ненавист към тях. Престъпника си е предавал семката ,наследили го ново котило престъпници. А те пък взели да определят как да живеят хората по света. Сатаната се маскирал с държавни одежди.Но всяко зло си получава възмездие Всевишния. Въпроса е не дали , а Кога. Може би времето им е дошло.