В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата

Най-добрите ресторанти са ангажирани за чуждите дипломати
Обновена: 16 апр 2017 14:29 | 16 апр 2017 13:41, Камелия Цветанова
164
В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя славянина ходи чете onion news и си мисли, че статиите са истински толкова е тъ п
87
8
 
20
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Големият ужас на отвъдокеанските чобани и техните *** стада по цялата земя е че световната им хегемония бавно, но сигурно им се изхлузва от алчните ръчички, и истерията им е съвсем разбираема! Еднополюсният им свят отива в историята!
86
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинБраво бе. Ти накрая стигна до правилния извод: много по-добре е да си със САЩ отколкото против САЩ.
85
10
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 97 Имат и хубави нови пътища със светофари , ама няма коли.Затова пътищата са вечни.Само държавни коли на партийни величия се движат. Интересно е че няма и велосипеди.
84
4
 
13
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Пак ще повторя за онези които са спали в часовете по история!"Кутията на Пандора" беше отворена от САЩ през 1945г. с бомбардировката с атомните бомби над Хирушима и Нагазаки!Факт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 107 от славянинТогава защо не признаете реалността, а ми разправяте че там било по-добре да се живее отколкото в Бг и всякакви други невъобразими глупости.
82
5
 
19
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Интересно ако Южна Корея беше под тежки санкции от 7 десетилетия, дали някой щеше да иска да ходи там! Въпрос с повишена сложност за ''проникновените демократи''! Жокер - санкциите са само за непослушните, за послушните има курабийки!
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 111Извода е че си слабоумни к
80
9
 
2
 
! Отговори
до 107 от славянин преди 7 години
Така е, Северна Корея от 7 десетилетия е от блокирана от тежки санкции, а южна Корея не е! Всеки може да си направи съответните изводи!
79
3
 
16
 
! Отговори
КРАВАРСКО ШУБЕ преди 7 години
АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП СЕ ОТКАЗА ДА НАНАСЯ РАКЕТНИ УДАРИ ПО ОБЕКТИ В С.КОРЕЯ С ЦЕЛ УНИЩОЖАВАНЕ НА РЕЖИМА НА КИМ ЧЕН-УН.ТОВА ПИШЕ ДНЕС АСОШЕЙТЕД ПРЕС. ВМЕСТО АТАКА ВАШИНГТОН СА ИЗБРАЛИ ТАКТИКАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК КАТО ЗА ЦЕЛТА ЩЕ ТЪРСЯТ СЪДЕЙСТВИЕТО НА РУСИЯ И КИТАЙ.СПОРЕД ИЗТОЧНИЦИ ОТ БЕЛИЯ ДОМ СЪВЕТНИЦИТЕ НА ТРЪМП РАЗГЛЕДАЛИ ПОДРОБНО ВСИЧКИ ВАРИАНТИ И НАКРАЯ СА ОЦЕНЕНИ ОГРОМНИТЕ РИСКОВЕ ОТ ПРЯК ВОЕНЕН КОНФЛИКТ И Е ВЗЕТО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА НА СТРАТЕГИЯТА.
78
3
 
6
 
! Отговори
до Шоп преди 7 години
Що бе Шопе, да не би това да е прецедент в човешката история?На това му казват Монархия или Диктатура!И дори днес си съществува например в Близкоизточните монархии!Що се касае до ракетите с голямото "Бум-Бам" Ей го на, и С.Арабия работи в тази посока - в тясно сътрудничество с Пакистан и С.КореяА и да не забравяме казуса:или имаш ядрено оръжие и никой не ти се меси във вътрешните работи, или го нямаш, и тогава чакай Неканени Гости Демократи!Кутията на Пандора беше отворена от САЩ през 1945
77
7
 
7
 
! Отговори
до шоп от славянин преди 7 години
Така е, при американските чобани който не слуша техните директиви за ''правилно развитие'' е санкциониран, краден, бит и тероризиран! Те затова и поддържат такава ''скромна'' армия с такъв ''скромен'' военен бюджет, за да бият и тероризират всеки отказал да следва посоченият от тях ''единствено правилен път''!
76
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата са много прости. Има две Кореи - северна и южна. От СК много хора искат да идат в ЮК но никой не ги пуска, даже ги гърмят по границата. В ЮК ги пускат да ходят навсякъде по света, включително и в СК, но никой не иска да ходи в СК. Не е нужно да си много умен за да си направиш съответните изводи.
75
7
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Има една догма за правото на съществуване на една държава и един народ, наложена от ''башдемокрацията'' - послушната либерал-демокрация! Който я следва ще бъде привилегирован, който откаже да я следва, ще бъде обявен за ''тоталитарист'', ''диктатор'' и ''тиранин'' и в най-мекият случай ще му бъдат наложени тежки санкции! Затова конкретно Южна Корея е подпомагана и закриляна от ''башдемокрацията'', а Северна Корея - санкционирана и тероризирана! Послушание и непослушание!
74
2
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Бил съм там разликата между фалшивите новини от Пхенян и реалност е огромна.Подредена скромна къща.Всеки си знае мястото.Ким Ир Сен далече преди появата на зелените разпорежда кратко и ясно:До като съм жив искам да пия вода от всички корейски реки.Помислете кавалерия е виждал този човек в средата на 60 те години.
73
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
В крайна сметка България ли е в Златния милиард или Северна Корея?Или Южна Корея?Има едно нещо, което прави държавите богати.Това е статутът на "най-облагодетелствана нация в търговията със САЩ".Ако САЩ решат да те издигнат - захлебваш.А при рузките с вини е обратно - има статут на "най-драна от *** нация"...
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ мълчат за 40 ракети и пак дават банкети.
71
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен 98Добре де, ти искаш да произвеждаш ракети и да излизаш от страната с изходна виза ли?Или да няма избори, а да имаме един бай Гошо примерно, който да царува 30 годин и после да предаде властта на сина си за още 30?
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 94 от славянинИ сега аз като съм вклчен в Златния милиард, да си разплета чорапите ли заради Кимчовците ?
69
1
 
2
 
! Отговори
до 94 от славянин преди 7 години
Може, има държави включени в ''златния милиард'' и такива твърдо изключени от него, те каквато и демокрация да прилагат, винаги ще бъдат ''лоши'' и ''деспотични'' и съответно наказвани затова от ''башдемократите''!