В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата

Най-добрите ресторанти са ангажирани за чуждите дипломати
Обновена: 16 апр 2017 14:29 | 16 апр 2017 13:41, Камелия Цветанова
164
В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТААлооу Северна Корея искаше храна от Зимбабве допреди няколко години... Ако не са на милостта на Китай вече да бяха загинали.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Ей я северна корея прав ти път да живееш в райя. Ама не ти стиска.
66
2
 
3
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 7 години
Това го кажи на онези ''пацифисти'' с военният бюджет колкото на целия останал свят и със стотиците си военни бази по целия свят!
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Така е демокрацията е виновна за всичко. Демокрацията е винвона, че българина я разбра като анархия и всеки прави каквото си поиска. Това че народа е глъпав и със селски манталитет няма нищо общо нали. Как може в други демократични държава да има висок стандарт на живот, образование и тн а при нас не може? Демокрацията им е друга така ли или просто народа им не е малoумен?
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Василев"Какво изнася на световните пазари Северна Корея???"Безценните мисли на Ким 1,2,3...Вчера си ги купих и сега ги чета с удоволствие
63
3
 
6
 
! Отговори
До 84 преди 7 години
На вас пууттинистите само бомби и ракети са ви в главите. Запрете се малко, бе!Ходи в С.Корея като било по хубаво от тук. Иначе ти е хубаво да обикаляш Европа без визи...да взимаш милиарди от европрограми...чуждестранни компании и т.н.Но...С.Корея била супер, а ние и ЕС сме зле.Никой не те спира. Хващай пътя. Ще си имаш и бомби и армия с униформи и военни паради, на които да ходиш задължително. А, ако случайно решиш да не се появиш...тогава...малко ще ти се постъжни.
62
4
 
3
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 7 години
Не поставяй следствието преди причината - ако ''башдемократите'' отвъд атлантика не натрапваха ''демокрацията'' си с ракети и бомби по целият свят, такива като севернокорейците нямаше да имат нито ядрено оръжие, нито да заплашват наглеците с него! Преди още ВСВ да беше приключила наглосаксите вече планираха как да унищожат СССР, който ги спаси от Хитлер, затова докато това нагло племе съществува на планетата ще има и ядрени държави!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
истината е, че бай Тошо изсмукваше максималното от "съюза", без да дава кой знае какво на среща. Стратегическата ни позиция позволяваше да е внедряват максимално бързо откраднатите западни технологии, както и иновациите във ВПК. До ден днешен промишленият шпионаж върви с пълна сила и с държавни протекции Не т.н. социализъм не беше идеален, но историята е за това да се УЧИМ от грешките си. Сравнено с тогава - сега, свободата ни е много по-ограничена.
60
4
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 7 години
Ами ходи в С.Корея като е мн хубаво. Много говорите, но не виждам вълни от желаещи да отидат там. Все към лошите европа и америка.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 75Имам далечни роднини от Южна Корея.Няма защо да ме лъжат.И на мен и на тях им е все тая с тази разлика ,че никой в Южна Корея не се чувства комфортно със съсед който когато не иска да изпепели САЩ с атомни бомби иска да ги пусне на тях.А и не са само бомбите.
58
2
 
3
 
! Отговори
до 70 от славянин преди 7 години
Идеология ''чучхе'' пази чистотата на нацията, идеологията ''либерал-демокрация'' унищожава нациите!
57
3
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До умен гущер стига льга бе гущи в Правец не се правеха Български компютри а изйопирани епьли Барбара сьс софтуера Български компютри сто процента патентно чисти се правеха в Пловдив.В тези компютри имаше само един диод. 1N4001 румънско производство.Целия хардуер и софтуер бе Български.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77Като почнете да говорите глупости и нямате равни :)
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф от кога СК имала метро а модерна българия сега го строяла... ми що партията ви майка не го построи за 45 години бе? Ко чакаха? Или понеже на село на никой не му трябва нали зако им е аре на чавдарите.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 67, сигурно си бил там та знаеш или пък познаваш източният манталитет и традиции ? Много лесно даваш мнения на хиляди километри - тези искат това, онези искат онова..
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви *** и разбирачите.Тия ако случеха на управник можеше да са конкуренти на ЮК, ама прасчо е впрегнал целия народ да го защитава и храни.
52
2
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Идеологията чучхе по принцип си е обикновен национал-социализъм, така че не знам какво толкова се пънете да ги защитавате. За тях всички некорейци са тор.Особено европеидите.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде целия *** на амбразурата, в защита на демократичния севернокорейски народ. И най вече на неговия вожд...Жалка катинка.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На картинки са супер а в действителност обикновените севернокорейци биха си продали душата за да отидат да живеят в Южна Корея.Дори и в Китай са съгласни само и само да не са в Северна Корея.Проблемът е че според местните закони всички роднини и понякога приятели на забегналите са съучастници в държавна измяна и ако имат невероятен късмет ще са само с доживотен затвор.
49
3
 
1
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Руснаците от Далекоизточния военен окръг бяха минали на японски употребявани автомобили, та се наложи Путин да вдигне митата трийно, за да си купят и малко лади...