За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
38
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
До VIVA EL MEXICOТи на какъв ли не се правеше тракиец беше по едно време, явно още не са ти установили диагнозата. Испания цивилизова Мексико, иначе и тия щяха да са като арабския свят в момента....
165
0
 
34
 
! Отговори
До 223 преди 7 години
Отговори с отговор на въпросите ми не с въпрос серсеминн !
164
1
 
43
 
! Отговори
Гуру преди 7 години
Всъщност пишещите тук Османлия и EVET са просто платени *** са ДОСТ. Предатели на собствения си турски народ живеещ в пределите на България. Всички привърженици на ДОСТ всъщност са такива. За едните трохи, които им подхвърля Ердоган са готови да жертват спокойния живот, който водят техните собствени хора в България. Видно е, че както тези ***, така и поддръжниците на ДОСТ целят единствено влошаване на отношенията българи-турци. С това целят да увеличат симпатизантите си.
163
7
 
35
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Резултата е ясен, Ердоган печели, защо - защото турците са решили така! Турчина в Измир е не по малко турчин от турчина в Ризе. А кой е интелигентен (кръстоносец) и кой не е интелигентен (вярващ мюсюлманин) не е ваша работа! така работи демокрацията
162
3
 
39
 
! Отговори
hahа преди 7 години
шегата настрана. поредния пример как важни теми не бива да се решават на референдуми.. и ако се решават то трябва да се приемат с поне 70% от гласовете, а не с 50,01
161
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От тюрк До ЯСТРЕБА"Защо всички интелигентни от еге, акдениз, тракия и включително Истанбул, Анкара и Измир гласуваха с НЕ"Кое точно е интелигентното в тези места?"Защо празните бюлетини се решиха по-време на гласуването да бъдеат признати с ДА, след като конституцията казва, че трябва да са невалидни"преди час извадиха котка от едната кутия с бюлетини и я броятха за НЕ! Това как ще коментираш?
160
6
 
37
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
До VIVA EL MEXICOМоля? Мексиканците са били диви аборигенски племена, (същите като турците между другото), докато испанците не са ги покръстили и очовечили. И с турците трябва да ги покръстят, че и тях да ги очовечят малко....
159
1
 
38
 
! Отговори
до хаха преди 7 години
Ама те не са построили нищо ,те са *** .Виж в Испания където са били арабите каква архитектура са оставили ,тука няма камък върху камък .Нашето мн ясно са го разрушили .
158
6
 
38
 
! Отговори
хаха преди 7 години
не се връзвайте на някакви племена. те тези не са народ а някакви муджахидини. освен това 50% гласуваха срещу референдума и им е сигурна гражданска война и изолация.
157
6
 
38
 
! Отговори
От тюрк До ЯСТРЕБА преди 7 години
Да кежеш нещо по два въпроса, че като гледам си много "обективен"1.Защо всички интелигентни от еге, акдениз, тракия и включително Истанбул, Анкара и Измир гласуваха с НЕ, а невежите от централен анадол с ДА ? Ти от тях ли си - няма лошо !2.Защо празните бюлетини се решиха по-време на гласуването да бъдеат признати с ДА, след като конституцията казва, че трябва да са невалидни ?Отговори на елементарните ми въпроси ако можеш - все пак си невеж може и да се затрудниш !АТАМ ИЗИНДЕЙИЗ ! ! !
156
8
 
38
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Щом българите са толкова глуупави да избират руски генерал за Президент, защо обиждате турците?Радев е предател, Ердоган е диктатор... и двата народа са проссти говведа.
155
4
 
37
 
! Отговори
hahа преди 7 години
ей фес я кажи константинопул кой го е построил? :)))))
154
3
 
39
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До 206Работливия турчин е пасал българите, а след това ги прибирал в обора за да ги дои и нахрани отново, затова българите са имали всичко, а днес овцете са на изчезване нямат дори и паша, и мръТ от глад и мизерия, оцеляват само тези дето успеят да избягат
153
6
 
40
 
! Отговори
^^ преди 7 години
Кемала им направи република ,разграничавайки се от османската империя ,а тоя се пише вече за наследник на нея ...мн хубаво ама тогава : дължите около 20 тр долара репараций за подтисничеството на 50 тина народа и докато не си оправите сметките ембарго и пълна изолация и тва е
152
5
 
35
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
До VIVA EL MEXICOКои по-точно сте вие?
151
5
 
35
 
! Отговори
До EVET преди 7 години
Толкова си ниско интелигентен че чак е трагично!Сигурно мързеливия турчин е пасал овцете а работливия българин е ходил да му ги взима да се нахрани през тези 500г хахахах
150
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее *** те булгари.те много загрижени били за турците
149
4
 
39
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Ама, че просто добитско племе са турците, избраха да дадат пълна власт на болен човек.... Трябва да бъдат избрани за най-тъ,пата нация на света...
148
4
 
35
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Мисля че трябва да има ново преброяване на населението в България. И всеки който се пише брат в Индия... турчин в турция . Без право на връщане. Поне 100 години. Надявам се новото правителство да се усети на време. Или някой Българин да предложи нов референдум без право на гласуване от турция и хора без завършен осми клас. Братята отпадат в четвърти.
147
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квадратна глава с пискюл що е то ?