За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
32
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Решението от референдума за президентска република влизав сила в 2019г. с редовни избори ,така че какъв е проблема ?Русия, САЩ ,Франция и мн. др са също президентски републики.За какво е тази паника, до 2019г си важат старите правила..
185
2
 
36
 
! Отговори
Спиридон преди 7 години
Ердоган се готви години за еднолична власт. Резултатите са като референдума на Слави. Предварително подготвен резултат. Болест за величие. Жалко за Турция.
184
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до ангелчоНапротив, младежо, явно не си бил роден и не си живял преди 27 г. И затова не си видял наистина плачевното ни състояние преди 1989 г. Не плачевно а трагедия ! Електричество - през 4 часа 3 дена в седмицата, вода - 3 дена в седмицата вечер, храни - с купони, бензин - също, по 10 л. на седмица , магазини - празни, телевизори по 1 тон - с бележки от ДРУГАРЯ, със списъци и спане пред магазините ... Да изреждам ли още , бебчо ??? Няма смисъл ! Явно си неудачник и няма да разбереш !
183
7
 
38
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
До Анонимен"Честито! Айде сега Турция на 3 части!"да прав си май натам отива работата Ердоган маи ще излезе просто един Тръмп - ***, лъжец и фурнаджийска лопата
182
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито! Айде сега Турция на 3 части!
181
3
 
35
 
! Отговори
до ангелчо преди 7 години
Ангелчо, *** задай въпросите си на онези дето преди 27 години по "демократичен" път докараха Бг до това критично състояние в което се намираме днес, при това без да ни питат.Но, се съмнявам, че ще получиш отговори на въпросите си!Караме я на доизживяване... и вече само Чудо Свише би могло да ни спаси!Кой знае, на всичко е Волята Божия!!!!!
180
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комшиите изперкаха напълно! Сигурно е резултат от традиционните гъзобръци, които си правят. Ама какво да ги правиш, такава им е културата!
179
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не става от турчорите и само ще се изколят помежду си или ще подпалят и България. 6 века само се карат кой да стане падишах с ееничарски преврати и убийства.
178
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция 1921-2017 мир на праха на аттатурк.
177
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските изселници глъсуват с НЕ.и се гордея с това, те са европеиското лице на Турция
176
2
 
35
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До VIVA EL MEXICOАЛО Мексиканчето, чета малко история бре , най-страта цивилизация е тракийската , земи където живеем ние сега , а ВИЕ къде сте , едни испанци Ви покориха и се предадохте , а ние 500 години ни мачкаха .................... НО ПАК СМЕ СИ НИЕ !
175
2
 
34
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До VIVA EL MEXICOЕЙ ПОСЛЕДОВАТЕЛЯ НЯГОЛЕМИЯ ВЗРИВ...............Когато НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ ЗЕМИ ,ВИЕ НЕ СТЕ ЗНАЕЛИ ЗА НАШЕТО СЪЩЕСТВУВАВАНЕ, добре че испанските конквистадори са дошли да Ви открият, че да разберем за вас, не че сте били незназначителни, но люлката на съврементата цивилизация сме ние БЪЛГАРИТЕ!!!ТОЧКА!!!
174
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мехико, санитарите ли ви пуснаха за Великден!?
173
2
 
36
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До висчки туркофобои !!!!Когато е имало България , Вие турчеещи се се люде , не сте знали къде се намира тази страна,тогава по нашите земи е имало Византийска империя, с която Вие сте нямали нищо общо, и не ми говорете какви сте бели преди , Вас ви нямаше па тези земи ,ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО-БЯЛГЯРИЯ Я Е ИМАЛО И ЩЕ ЯМИ ВОКЕВИ ВЕКОВ!!!!!!!ТАТУИРАЙТЕ СИ ГО НА РЪЦЕТЕ !!!!!ТУк една майка ни е раждала , и ако се наложи за нея ще сте мре,само ни пробвайте .............. !!
172
3
 
34
 
! Отговори
Гюзел ханъм преди 7 години
Много ме радват кадъните на 4-та снимка. Ауууу, страшни мадами, сигурно и с белиденс-а са на "ти".
171
1
 
41
 
! Отговори
До EVET преди 7 години
Свобода на словото е едно а да ти плащат от Турция и да ти диктуват какво да казваш е друго. Най-голямата *** подкрепя ДОСТ - войнстващата посредственост от вашите среди. Умните и кадърните се оправятдобре и без ДОСТ. На тях не е нужна тая партия. На алчните като теб и тези с болни амбиции им трябва. Трябва ви и финансирането което осигурява Турция. Вие сте си чиста проба предатели.
170
2
 
41
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
До VIVA EL MEXICOИспанците са достойни за уважение. Гонят до дупка арабите, гонят до дупка мю(юлманите. Но либерализма и тях ги погълна за съжаление.....
169
6
 
33
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До доктораЕрдоган спечели благодарение на кюрдите, пак са те излъгали!
168
9
 
34
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До ГуруА ти какво очакваш? да плюем по мюсюлманите, само и само да запазим отношенията на българи и турци ли в българия ли? това ли наричаш свобода на словото, - "EVET разваля отношенията на турци и българи защото ми казва истината в очите"
167
5
 
40
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Хора каква е тази омраза точно на великденЕдните велика османска империя ще правят на *** обиждат,че на всичко отгоре и ни били хранили 500 години(смях),другите с епитети като диваци и други А истината е следната-турция си има нов диктатор А е тръгнал да се перчи а са му свили сърмите големите. След това за туширане на напрежението-окупация на съседни територий с мюсюлмани(а познайте откъде).Хубава балканска война с много жертви и независим Кюрдистан