Напрежение с Пхенян и бомби над Афганистан – перченето на САЩ

Връщаме ли се в ерата на надпревара между Москва и Вашингтон?
Обновена: 17 апр 2017 11:40 | 17 апр 2017 11:13,
98

Напрежението между Вашингтон и Пхенян расте, а с него се засилва и "тракането" с оръжия. В неделя стана ясно, че успешно е завършил първият тест на усъвършенствана атомна бомба, с която САЩ обновяват ядрения си арсенал.

Aмериканската армия обяви още, че е използвала най-голямата си неядрена бомба - GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB), наричана още "Майката на всички бомби". С нея САЩ нанесоха удар срещу подземна база на "Ислямска държава" в Афганистан.

Това идва на фона и на напрегнатата ситуация между САЩ и Русия относно конфликта в Сирия.

"Връщаме се в една стара епоха, когато двете големи сили показват какво имат с такава цел - да покажат вече на оформящия се противник с какво разполагат, така че той да внимава", коментира пред Bulgaria ON AIR ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на военното разузнаване и министър на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
18
 
1
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
"Российские "птички" падают. Индусы в шоке от российской техники.:))))))))))))))))))
66
15
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
Русия е смешна и жалка. "Самолеты падают, ракеты не летают, танки не ездят_Это русская армия"потърсете.:)))))))))))
65
4
 
11
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НЕ МОГА ,ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е ПЪЛНО САМО С АМЕРАКАНО ФИЛИ,КОЙ ИЗБИ БЪЛГАРИТЕ С БОМБИ В СОФИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА,В СИРИЯ РУСНАХА РАКЕТИ ЗА 130 МЛН,А УБИХА ДВЕ КОКОШКИ И ДВЕ КУЧЕТА,ТА РАЗПАЛИХА ВСИЧКИ ВОЙНИ В АРАБСКИЯ СВЯТ,ПАНАМА,КОНГО И КЪДЕ ЛИ НЕ.КАКВОТО СИ ИСКАТ ТОВА ПРАВЯТ С НАРОДИТЕ,МАЛКО ЛИ Е ТОВА,ЧЕ НИЕ СМЕ НА ДЪНОТО,ПЛАЩАМЕ С ЗЛАТО СВОБОДАТА СИ И СКАПИЯ ТОК,ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЪЛГАРОФОБИ.
64
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66 На Китай не му достигат единствено мацки. Познай от три пъти, кои са най-близо. За водата от Байкал, Путин вече почти клекна. В Пекин с нея щяло да се произвежда "ЧайнаКола"
63
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Смях... Глупости! Не е с дървени въглища, а с гюбре. Няма друг такъв в мире.
62
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великите сили на деня САЩ, Русия и Великобритания победителите от 2-та световна война, само не си помисляйте ,че Китай ще застане против САЩ в този конфликт, та нали, ако спре да работи САЩ спира и Китай, да не говорим за Япония и Южна Корея и др. , зад червените к.и.р.т.а.ц.и ще бъде само тЪвариЩ Путин
61
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и нищо не се чу за дзвероподобното безаналогово чудовище"Адмирал Грегорович". Потъна ли вече, или още го кърпят?
60
15
 
2
 
! Отговори
Смях... преди 7 години
Не знам дали е вярно, но казват че единственият самолетоносач на Русия работел с дървени въглища, защото като плувал изпускал гъст черен дим
59
7
 
2
 
! Отговори
НВО преди 7 години
До Анонимен 58 ....НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ ... ИЛИ СИ ЧЕЛ АПОКРИФНА РУСКА ЛИТЕРАТУРА ... ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1968 Г. РУСНАЦИТЕ ИЗПОЛЗВАХА НАЙ - ОБИКНОВЕНО КОНВЕНЦИОНАЛНО ОРЪЖИЕ - АРТИЛЕРИЯ СЪС ЗАГРАДИТЕЛЕН ОГЪН . - ТЕРИТОРИЯ ОТ 100 М . ПРИМЕРНО Е БИЛА ОБСТРЕЛВАНА СПОРЕД ДИСЛОКАЦИЯТА НА КИТАЙЦИТЕ . ТАКА С ПОСТЕПЕННО ПРИДВИЖВАНЕ НА ОГЪНЯ НАПРЕД НЕ Е ОСТАНАЛ ЖИВ КИТАЕЦ ... ТО СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ , ТО ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ...
58
6
 
17
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
Каква е тази фалшива класация. Щатите имали БВП от 17 трилиона, пък дълговете им минаха 20 трилиона долара. Значи са вътре с минус 3 трилиона.
57
3
 
18
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 7 години
Ако задокеанските чобани бяха толкова сигурни във военната си сила нямаше да говорят, а да действат и то радикално, фактът че само плямпат и от време на време се престрашават да пуснат и някоя друга бомба означава, че въобще не са толкова сигурни в победите си! Елементарно е!
56
6
 
18
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 7 години
С военната мощ на Русия положението е съвсем различно, ''аналитико''! Само една Топола и Италия я няма!
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ми поставяте минуси, реактивни снаряди с заряд от термит изпепели китайците в далечната 1968ма. Самия аз знам как гори пресовка от метал+метален окис.
54
6
 
17
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 7 години
Е, и, според теб в случая излиза че всички тези държави с по-голямото БВП от руското са и по-силни от Русия във военно отношение!? Смешен ***!
53
21
 
7
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 7 години
На класацията за БВП 2015 се вижда че икономическата "мощ" на Русия е по-малка от тази на Италия...И смешно и тъжно...
52
27
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Терминът перчене по подхожда когато се говори за кремълското джудже или приятелчето му Ким от С.Корея. При САЩ перчене няма . Най-мощната армия в света не се перчи, а наказва...
51
4
 
19
 
! Отговори
Лаик преди 7 години
Не, че имам претенции да разбирам от световна политика, но ми прави впечатление, че откакто Доналд Тръмп стана президент на САЩ, започна все по-усилено перчене, помпане на мускули и фукане "Кой е по-по-най". Господ да дава разум на лидерите, в чиито ръце е цялото човечество!
50
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
престъпниците от вашингтон са обречени .краварията е вече страна от третия свят ,както и останалите западни помийни ями
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕРМИТИ. Така се наричат смеси от прах на метали , често с праха на окисите на други метали, способни след тяхното запалване да поддържат високотермични процеси.Най-разпространеното запалително вещество е желязно-алуминиевият термит. За изготвянето му се използват алуминиев прах 75% и железен окис 25%. Реакцията на горене на термита може да се представи с формулата:3 Fe3O4 + 8Al = 4 Al2O3 + 9Fe +3,2MJ (774kcal)Термитът представлява прах със сив цвят и сребрист оттенък, не е взривоопасен и е у
48
23
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 7 години
Преди 60 години може би,но в 21-ви век в ерата на модернизирането и на технологиите ,руснаците просто нямат шанс ,освен да лежат на стари лаври.Просто гледайте обективно нещата.