Напрежение с Пхенян и бомби над Афганистан – перченето на САЩ

Връщаме ли се в ерата на надпревара между Москва и Вашингтон?
Обновена: 17 апр 2017 11:40 | 17 апр 2017 11:13,
98

Напрежението между Вашингтон и Пхенян расте, а с него се засилва и "тракането" с оръжия. В неделя стана ясно, че успешно е завършил първият тест на усъвършенствана атомна бомба, с която САЩ обновяват ядрения си арсенал.

Aмериканската армия обяви още, че е използвала най-голямата си неядрена бомба - GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB), наричана още "Майката на всички бомби". С нея САЩ нанесоха удар срещу подземна база на "Ислямска държава" в Афганистан.

Това идва на фона и на напрегнатата ситуация между САЩ и Русия относно конфликта в Сирия.

"Връщаме се в една стара епоха, когато двете големи сили показват какво имат с такава цел - да покажат вече на оформящия се противник с какво разполагат, така че той да внимава", коментира пред Bulgaria ON AIR ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на военното разузнаване и министър на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взривили са празната ти глава.
26
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме е пушещата военно морска мощ наричана за краткост Кузя. Ако беше кон, отдавна щях да го застрелям тоя 'кораб' че да не се мъчи. След 59 томаховки, Русия изпрати нов кораб към Сирия. Ефектът беше колкото очакван, толкова и трагикомичен. Корабът едва успя да стигне до бреговете на Сирия и подаде сигнал SOS. Жалка работа...
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #21От Наполеон се е учил, от първия европеец.
24
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израелците показаха колкосо струва С300 и С400. В последните 2 седмици безнаказано израелски Ф35 атакуваха цели в и около Дамаск като дори взривиха една С300. Жестоко! Но пък държавичка като Русия дето една АМ не може да направи, да очаква някой да има високотехнологични оръжия е .. ами смешно :))))
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми С-400 е далеч от Иджис, може да мълчи.... Иджис къде беше, когато летяха карибите?
22
7
 
26
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
До16 американец ПроС си като чобански ***!Като си "Американец", що чиниш в български форум!?На всяка манджа- мерудия!Нахални, като конски мухи
21
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимчо след като видя дебелия, тутакси почна да се моли на Путин за военен съюз. Китай ясно заявиха, че Северна Корея е нарушила китайско корейски договор в който изрично се забранява на Северна Корея да разработва атомни и ядрени оръжия.
20
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Годината е 1968-***. Хамериканеца подкокоросва китаеца да нападне СССР и да си разделят след това плячката. А целта на хамериканеца е друга- да види какво оръжие ще изкара руснака срерщу китаеца! Защото много добре знаеше, че руснака ще смаже китайската армия, но се питаха с какво. И влизат китайските танкове навътре към Байкал и руснака ги предупреждава: братя китайци, върнете се по родните си земи! Ония продължават! Нещо светна! След това от китайските танкове остана стопен метал
19
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Аз пък не съм забравил гениалният и многоходов Жуков. Известен е че напредва върху труповете на собствените си войници. Например е разминирал минно поле с проста тактика. Командвал е атака и който оцелее - оцелее.
18
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе това говедарите не смеят да ударят Ким, а само лаят, камо ли на Русия да се издървят. Жалка работа.
17
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Въоръжена е с С300 и С400 които оглушително мълчат 59 пъти.
16
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравих името на японския остров, където краварите бият всички рекорди... стотици жертви за да го освободят, без да има кьорав японец на острова... Сами се изпотрепали.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак, кой го измисли това миналата година да подкрепим Тръмп, а не Хилари? Май Владимир трябва да предприеме някои кадрови промени в разузнаването!
14
25
 
4
 
! Отговори
Американец преди 7 години
Тука, явно се подвизават червени ибрици! На какво е способен б*да за една 20-то левка...
13
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да се връщаме в Студената война, само че този път Русия е силната, а не САЩ. В момента макар и по-малобройна армията на Русия е десет пъти по въоръжена и опасна отколкото армията на СССР. Краварите могат единствено да се съобразяват.
12
33
 
6
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Нефтът около 50 $ и малко надпревара във въоръженията и руската мечка ще е измършавяла и немощна!А , и дръжте санкциите на линия!
11
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Афганистан американската армия е дала повече жертви не от стрелбата на талибаните, а от собственият огън. Съотношение едно към три! Те затова и не планират сухоземни операции, защото не им трябва противник да се изтрепят.
10
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо минете на изпит в С. Корея, после заповядайте при Баба Меца, ако не са ви се охладили бозавите кратуни.
9
41
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Русия е едно голямо нищо в сравнение със САЩТръмп Велики даде на мужиците два часа да си съберат мешките и самоварите Руснаците нямат с какво да противодействат на 30 годишни томахавки
8
7
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
всички укази на трьмп са блокирани от ам сьдии и какво излиза вместо да се занимава с проблемите на хората вьтре в сащ нещата се изнесоха навьн сега стана ясно чевоенно пром комплекс на сащ назначи трьмп за президент и сега 680 милиарда за отбранатрябва да се усвояват а тьпите гмо мозьци в сащ да чакат годо ще вьрнем фабриките в америка нови работни места приказки за ид----ти