Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила

САЩ и Китай работят по варианти за отговор след изстреляната ракета
17 апр 2017 08:44,
79
Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила
Снимка: Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила", предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Още по темата

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война, припомня БТА.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

САЩ, техните съюзници и Китай работят заедно по различни варианти на реакция след последното ракетно изпитание на Северна Корея, заяви вчера съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ARMAGEDON USA SA POLUDELI NE SVETA NO IM E ZA GLAVATA NE SI V CHAS ARMAGEDON
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ABSURD USA I KITAI SA NA RAZLICHNI POLIUSI PO S.KOREA NAGLI LYJI.KITAI NE DAVAT KOREA DA SE PIPNE CHE POSLE SA TE NE CHETE BG IZTOCHNIGI DAJE IMA KITAISKI VOISKI V S. KOREA
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54Ако стане ядрена война на Корейския полуостров, ще спечелят САЩ и Япония. Няма да я има мощната конкуренция на южнокорейската промишленост и хипотетичната заплаха от КНДР. Просто и ясно!САЩ с всички сили ще пречат на обединяването на двете Кореи, независимо дали го има Ким или го няма. Обединена Корея би станала световен играч!
55
0
 
8
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
НА ВСИЧКИ МЕСТА В СВЕТА ВЕЧЕ Е МЕД И МАСЛО,ЛИБИЯ,ИРАК,СИРИЯ,ИЕМЕН,ЕВРОПАТА С БЕЖАНЦИТЕ,БАЛКАНИТЕ,УКРАЙНА И Т.Н. С НАМЕСАТА НА САЩ,СЕГА СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМ ТРЪН В ОЧИТЕ,ПРЕДИ БЕШЕ ВИЕТНАМ ,КУБА,КОЛУМБИЯ, КОНГО И КОЙ ЛИ НЕ ОЩЕ,ТЕ СА НАЙ УМНИТЕ,НАЙ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ,СЛЕД ТЯХ ВОЙНИ И БИТКИ МЕЖДУ ПЛЕМЕНАТА ИКАКВО ЛИНЕ ОЩЕ.И НАЙ ВАЖНОТО,ЧЕ ЗА НЯКОИ ТОВА Е НОРМАЛНОТО,ТОГАВА НЕ ЧУДЕТЕ НА УРДОГАН,ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ,НЕ ЗНАМ КОЙ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ТОГАВА.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Не, не е размахвал нищо друго. Много дребните неща трудно се намират, а да се размахват - изключено! Да беше поне Долар, макар и свежонапечатан, а то пенс. За пенс никой няма да се наведе да го вдигне. Моят въпрос е: "Чий го дири Пенс на метри от демилитаризираната зона?". Провокация ли е или не? И ако Ким е противен, а той безусловно е, защо този трябва да ми е симпатичен?
53
1
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 52.Вчера САЩ са направили успешен опит с най-новата и модерна атомна бомба.Ден преди тях,Пхенян извърши неуспешен опит с балистична ракета,която може да се носи и ядрени бойни глави.Седмица преди това САЩ изтреляха 59"томахавки"срещу сирийска военна база с мълчасливото съгласие на Русия,Китай, ЕС и НАТО,по повод използването на бойно отровно вещество-зарин,незнайно от кого.Същите хвърлиха и"майката"на бомбите над Афганистан срещу бункери и подземия строени от тях самите.Светът полудя
52
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зад Пенс стоят Ю.Корея, Япония и Китай,това мисля е достатъчно в този конфликт относно баланса на силите в региона.
51
0
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Сега същия този пръст го завираме в едното място, миришем и облизваме с показно удоволствие.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЦЯЛАТА земя 3-4 пъти на паркинг"Альоу, реалния? Ти имаш ли си идея накъде отиваме, ако любимите ти кравешки изпраж.нения изстрелят ДОРИ ЕДНА ядрена ракета?
49
0
 
7
 
! Отговори
А. Христов преди 7 години
...с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона..... АМИ ДА, ТЕ КОЙТО И РАЙОН ДА "СТАБИЛИЗИРАХА".. ТАКАВА СТАБИЛИЗАЦИЯ НАСТАВА, ЧЕ САМО РАЗРУХА КАМАНАЦИ ТРУПОВЕ И БЕЖАНЦИ...
48
0
 
15
 
! Отговори
с преди 7 години
САЩ, единствената държава ползвала атомни бомби срещу цивилно население, да маха пръст срещу ядрени програми, е все едно Лилянчето Павлова да говори за великденски пости.
47
1
 
12
 
! Отговори
**** преди 7 години
Тука като гледам някои хора как хвърлят атомни бомби,като че ли си хвълят пиратки,ако те си нямат на представа какво ще последва след това,хората които са отговорни да не се случи това,са много наясно.Така,че намалете гледането на филми.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ, техните съюзници и Китай работят заедно по различни варианти на реакция след последното ракетно изпитание на Северна Корея, заяви вчера съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.Те, САЩ и Китай и по други съвместни проекти започнаха МНОГО активна работа! Ще ги видим някъде зимата.
45
0
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До загубил войната.Не е спорно кой е победител и кой е победен в тази война(виетнамската имам на предвид ).Ако съдим по тази война,САЩ всъщност я загубиха,защото загубиха и един съюзник в Азия и той бе Южен Виетнам( популярен като Сеул),защото страната се обедени след свършека на войната там.Има вероятност и сега това да се повтори и с Корея,ако войната не е ядрена а с конвенционални оръжия.На война,като на война.Жертви има и от двете страни.Хиляди американци загинаха и"останаха"във Виетнам.
44
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Зъл КРАЛИ МАРКОТО НЕ СЪМ АЗ,НЯКОЙ ДРУГ ИЗПОЛЗВА ТОЗИ НИК,АЗ ПОДКРЕПЯМ ДОНАЛД ТРЪМП,СРЕЩУ ЖЪЛТУРИТЕ КОМУНИСТИ!!!
43
0
 
12
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Реалист В ядрената война не може да има победител,колкото и някои да се надява на победа.Пораженията върху Планетата Земя ще са десетки пъти по-големи и ще засегнат не само отделни континенти ами и целият свят.Така че самонадеяността за победа е глупост.Ако това не беще така,САЩ нямаше да търсят друго място на Планетата за да си "изхвърлят" старите ядрени ракети другаде а щяха да си ги унищожат в самите САЩ.Обедненият уран,нанася много повече щети на планетата,отколкото всички други дейности
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистУдарят ли ги на тяхна територия с атомно оръжие ще е края на.Кравария. Латентна смърт ще ги довърши завинаги...
41
7
 
0
 
! Отговори
загубил войната преди 7 години
До ArmagedonАмериканците може и да не спечелили война в Азия ама и другите не са я спечелили (ако говориш за Виетнам). Погледни само какво става - почти цели 40 години след края. Колко жертви, инвалиди и разрушени съдби. Това победители ли са?Ако лудия с перчема ги удари превантивно с атомно оръжие С. Корея ще стане на радиоактивна пустиня. Ако наистина се почнат както трябва нямат шанс...
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и вашата ера на перченето ЗАВЪРШВА!!!!Айде там, в оборите!!! Не сте за показване пред прилични общества, които САМИ СИ ЗНАЯТ КАК ДА ЖИВЕЯТ!
39
0
 
8
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 35.И аз много се надявам мъдростта на Китай да наделее над безумието на САЩ.Надявам се да не забъркат в Азия,а е напълно възможно и в целият свят,една самоунищожителна вопйна за цялото човечество.И Папата в Рим прдупреди за сдържаност,но никой не го чува.Може би наиостина ще се изпълни пророчеството,че Бог ще слезе отново на земята,но тогава когато човеците загинат.Изглежда че самоунищожението на човечеството е заложено по рано от самият свършек на света. Кой знае?.Дано да не е сега