Мераците на Ердоган – лидер на Турция, и на османския свят?

Дестабилизацията на страната ще се отрази на България
18 апр 2017 10:37,
121

Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на "България сутрин" той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма.

"Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят в Съвета за сигурност, защо християните управляват света", допълни Октай.

Той отбеляза, че в речта си в нощта, когато стана ясно, че Ердоган печели подкрепата на народа, той си е позволил да "насъска" привържениците си срещу опозиционната Републиканска народна партия.

"Още при споменаването на името на Кемал Калъчдаролу целият площад освиркваше. Същата вечер имаше много нападения по офисите на Републиканската партия", посочи Октай в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него има две направления, по които промените в Турция ще се отразят и на България.

"Дестабилизацията вътре в страната ще се отрази на Балканите чрез България, особено като граничеща с Турция", посочи той.

Вторият проблем, който Октай посочи е фактът, че загубата на референдума на Ердоган в 18 големи града в северозападната част на страната - като Истанбул, Анкара, Измир ще превърне президента в агресор в тези региони.

"Понеже загуби северозападната част, това ще породи агресия и ще даде отражение на границата с България", смята политическият анализатор и допълни, че страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
jersey преди 6 години
До 112Незнам дали знаеш, но Ататюрк е наполовина Българин по произход...Както и архитекта на големите джамии в София, Одрин и Константинопол!
73
0
 
4
 
! Отговори
ОСМАН преди 6 години
ОТ ЦЕЛИЯ ОСМАНСКИ СВЯТ ЕРДОГАН ОБИЧА НАЙ МНОГО БЪЛГАРИЯ.ВИНАГИ Е БИЛА ГАЛЕНИК НА ИМПЕРИЯТА...МАЛКО ЛИ ВЕЛИКИ ВЕЗИРИ БЪЛГАРИ ИМА.АМА НЕ НИ УЧЕХА В УЧИЛИЩЕ.....
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NQMA TAKYV SVQT OSMANSKI NQMA I DA IMA UMRQL E
71
1
 
6
 
! Отговори
expert преди 6 години
Все по-трудно е на Турция да се запази в сегашните граници. Въпрос на време е източната и част да се раздели между Кюрдистан и Армения. Не забравяйте, че 80% от територията на Армения е в границите на Турция. А след референдума става все по-реално крайбрежните градове, Истанбул заедно с европейската част да се отделят от ердоганска Анкара и да образуват Източна европейски насочена турска република. Такива са настроениета в тези градове след фалшифицирания реферндум. Аз одобрявам!
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно там в турция сериозно се обсъжда дали ще ни връщат под турско робство или да ни оставят на путин? ние само блееме
69
1
 
15
 
! Отговори
УВО 75 преди 6 години
Ние учихме навремето, че ГРАНИЦИТЕ на НРБ са СВЕЩЕНИ и НЕПРИКОСНОВЕНИ !Военната Клетва:" Защитата на Отечеството е въпрос на чест и дълг на всеки български гражданин" - И БЯХМЕ ГОТОВИ ДА ЗАЩИТИМ РОДИНАТА ! Къде е сега патриотичното възпитание на младежта ?
68
1
 
6
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
Западна Турция е културната и просветната за източната е ислямизираната и безпросветната!Логично е западна Турция да търси допирни точки с Европа а източна с Ислямска Държава,Катар и Саудитска Арабия!Доган може да има мераци на Балканите ама най-много да стане властелин на Диарбекир докато не го ликвидират от ПКК!
67
1
 
7
 
! Отговори
Donmeh преди 6 години
този селянин какво се прави, че не знае, че евреите управляват света:)
66
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В основата на трусовете в САЩ,ЕС и Северна Африка стои Русия.Тя обаче забравя,че чудовищата,които създава,ще се обърнат срещу нея и това ще е краят на путинова Русия.Едно от тях е и Турция.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ го крепят и ще стане президентски падишах както шейха на Саудитска Арабия.
64
1
 
19
 
! Отговори
Дюшеш 1 преди 6 години
До АнонименНарод, който не храни своя армия, храни чужда.
63
4
 
17
 
! Отговори
Дюшеш преди 6 години
До АнонименИ с какво, мармоте, ще ги спреш, да не си разделят Балканите? С 300-те ни души армия, единия ни самолет и двата ни танка ли? И кой ще ги спре? За Франция и САЩ Сирия е много по-важна, отколкото умираща България. Къде са ни т.н. държавници. До сега да си чул някакво изявлеие от български държавник? Скрили са се като мишки сигурно в бункери в Швейцарските Алпи при парите си. Къде е Бойко могъщи? Напълнил е гащеримона и мълчи като мишка. Кой ще ги спре, питам пак?
62
4
 
4
 
! Отговори
Дюшеш преди 6 години
До АнонименНе съм прокси-***, защо обиждаш? Разглеждам варианти.
61
14
 
6
 
! Отговори
Дюшеш преди 6 години
До УвиМоже пък да ни разделят по вертикал. Източната част на България за Русия, Западната за Турция, като към нея Турция може да си вземе и Северна Гърция и Македония и Косово и Албания и Ердоган си прави османския полумесец, както той иска. После смачкват и Гърция, естествено и Кипър. Така се врязва турско-руски клин в ЕС и ЕС бавно загасва, като остава реално само на изток от Елба. Това ли искаха Атака, Сидеров, Патриотите и войводите и вси "русофили"да влязат вогромния турски и руски пазар
60
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Хайде стига сме преписвали опорните точки на западните медии. По отношения на Турция трябва да си запазим добрите отношения, а не да тръгваме сляпо да защитаваме чужда позиция. Народът на Турция избра президентски тип на управление и точка.
59
0
 
5
 
! Отговори
Уви преди 6 години
До ДюшешСофия може и да я няма като приключат с нас...
58
1
 
5
 
! Отговори
Sad but true преди 6 години
До Анонимен - "Борисов как е охраняван"Колкото и да е нелицеприятно, Баце трябва да бъде пазен. Утре ако някой го опука ни чака хаос с неясни размери и продължителност. КОЙ ще поеме властта, шайката клoуни от Позитано ли? Или Слави Трифонов? Виж в Скопие в какъв ступор са...
57
6
 
2
 
! Отговори
Дюшеш преди 6 години
До ХахахахаА София в коя част ще оставят- в руската или в турската?
56
4
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
До Дюшеш"на кого ли ще се паднем?"Ние вече сме се паднали, брат... за ония 400 000 руски имота по Черноморието чувал ли си? Следващият анклав между Силистра и Кърджали български все по-малко се говори. Може да оставят Резервата да има къде да изритат братята-роми... А може и още по-елементарно - по билото на Балкана 50 на 50.
55
5
 
9
 
! Отговори
Дюшеш преди 6 години
От цялата работа спечели Путин и то дюшеш. Първо откъсна Турция от ЕС окончателно, второ ще си продава газта на Турция, на голям пазар чрез Турски поток, трето обкръжи Украйна, четвърто-ще се спогоди с Ердо да си подялят Балканите и пак ще стъпи в Европа, пето-реши си въпроса с преминаването на Проливите, седмо- намери си съюзник в Сирия срещу СОЩ и ЕС, която също ще делнат с Ердо в даден момент. Ние да му мислим-на кого ли ще се паднем?