Мераците на Ердоган – лидер на Турция, и на османския свят?

Дестабилизацията на страната ще се отрази на България
18 апр 2017 10:37,
121

Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на "България сутрин" той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма.

"Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят в Съвета за сигурност, защо християните управляват света", допълни Октай.

Той отбеляза, че в речта си в нощта, когато стана ясно, че Ердоган печели подкрепата на народа, той си е позволил да "насъска" привържениците си срещу опозиционната Републиканска народна партия.

"Още при споменаването на името на Кемал Калъчдаролу целият площад освиркваше. Същата вечер имаше много нападения по офисите на Републиканската партия", посочи Октай в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него има две направления, по които промените в Турция ще се отразят и на България.

"Дестабилизацията вътре в страната ще се отрази на Балканите чрез България, особено като граничеща с Турция", посочи той.

Вторият проблем, който Октай посочи е фактът, че загубата на референдума на Ердоган в 18 големи града в северозападната част на страната - като Истанбул, Анкара, Измир ще превърне президента в агресор в тези региони.

"Понеже загуби северозападната част, това ще породи агресия и ще даде отражение на границата с България", смята политическият анализатор и допълни, че страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще продължат интелигетните турци да имигрират.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отоманците имат нужда от урок по термоядрен разпад.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третата световна ще започне от момента в който Ердоган пожелае Турция да стане Ядрена държава .Великите сили ще го търпят до тогава
31
0
 
10
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Яcтpeбa Ocмaнлиятa е на седмото небе с това заглавие, но да не забравя че от високо се пада най лесно и много боли!
30
2
 
6
 
! Отговори
Васалите мълчат преди 6 години
Между другото, какво правят васалите на Ердоган в ***? За сега и звук не са издали, може да са се *** докато чакат депешата от Ердоган с указанията.Сега е моментът ние българите да се освободим и да си освободим земята от чуждине васали и да си направим държавата както трябва. Докато още васалите са *** и нямат указания.
29
8
 
6
 
! Отговори
ДА БЪДЕМ СМЕЛИ преди 6 години
Само си представете до 10-тина години ще има Християнски Съюз включващ САЩ,Европа и Русия срещу Ислямски съюз включващ Турция и Ислямските Държави.А Войната!!!Толкова е ясна че вече не се коментира дали ще я има а кога ,как и по какъв начин ще се провежда!До преди 1 година думите Султан и Ердоган нямаше как да бъдат поместени в едно изречение.А сега!!!! Истината е тук на Българска и Гръцка територия ще бъдат разположени огромни западни войскови части и цялата патаклама ще започва от тук.
28
0
 
9
 
! Отговори
Да попитам преди 6 години
Какво е това "османски свят" и има ли той почва у нас ?!?!?
27
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
"той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма."Много точно казано ! Най - накрая накой се реши да го каже публично !!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което днес става в Турция стана в източна Европа и в частност в България преди 72 години. Тогава "цивилизована" западна Европа и САЩ конформистки си замълчаха и гледаха сеир. Единствено Северна Корея към момента се конкурира с Турция по критерии - тоталитаризъм. Трябва да проявим съпричастност към турския народ, познавайки екзистенциално чудовищната същност на тоталитарния режим.
25
0
 
10
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Къде е Османският свят????????????????????? И кои са държавите, които го представляват????????????????
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега поне ЕС ще знае, че между БГ и Турция има гра-ни-ца, а не някакъв разграден двор и трябва да се пази както си му е реда, а не да се гали мустакатия за всяка простотия и да се гледа на тях като на някакви полу - асоцирани, полу-кандидати, с които трябва да сме добре, щото еди какво си. А в самата Турция- т.нар. икономическо чудо заминава на кино без европейски инвестиции; кюрдите се надигат мощно; половината страна (и то младите) е за светска държава-срещу всичко това ще има грозни репресии
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЕРДОГАН СЕ ГРИЖИ ЗА ЕДНА ЧАСТ ОТ ТУРЦИЯ. И ТЯ Е КОЯТО ЩЕ УПРАВЛЯВА. Другата е на НАТО.
22
2
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Много скоро ще се стигне до преразглеждане на членството на Турция в НАТО но преди това Ердоган ще пожелае да стане Султан на Целия Ислямски свят и ще избие всички негови противниц.След като Отношенията на Запада и Турция се разрушат безвъзвратно ще се създаде Ислямска Държава но не тази която съществува в момента а Истинско Ислямско Обединение под ръководството на Ердоган .Е тогава вече ще се започне Третата Световна.Събитията се развиват толкова Бързо че това ще стане до 6-7 години
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИРАН Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР В КАКВО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА ЕРСДУХАНИЯ АКО ОЩЕ НЕ Е!!САМО, ЧЕ ИРАН ИМА ПРИРОДНИ БЛАГА ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕРСДУХАНИЯ!!!ТА В ЕРСДУХАНИЯ ХЕМ ЩЕ Е ГАДНО ХЕМ ЩЕ Е ЗНАЧИТЕЛНО БЕДНО!!!!!!!!!!!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusАко отворим член 5 от договореностите на НАТО се чете : Всяка атака на член от алианса се приема за атака над всички членове. Тоест няма значение дали атакуващата страна е член на самото НАТО или не. Ако нато си прави оглушки, при такава ситуация, то ще изгуби всичките си членове за отрицателно време. Та може да не е от безкрайна любов, то от поне от инстинкт за самосъхранение, НАТО няма да остави атака над свой член без отговор. Турция може да ходи да се теса.
19
1
 
12
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
На тези с мустаци трябва ООН да им забрани да управляват. Шегата настрана ще живеем в интересни времена за съжаление. Родът на Ердоган е от някакво малцинство в Грузия, но мисля че не са християни. Давутоглу е от кримските татари. Дано повече от енергията на султана се насочи към вътрешната опозиция за дълъг период от време защото инак лошо ни се пише. Изпуснахме момента когато Турция свали самолета на Русия и беше в международна изолация дано сега се възползваме и прекъснем връзките на МИТ
18
0
 
7
 
! Отговори
под прикритие юдеи преди 6 години
До Анонимен16Сталин е с еврейски баща.Бил е заточен за престъпление на остров Джуга/швили/,а от там бяга в Грузия
17
5
 
14
 
! Отговори
AWE преди 6 години
ЗАЩО ВСИЧКИТЕ НОВИНИ ВСЕ ЗА ЕРДОГАН? ЗА ОКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО? а ЗА НАШИЯ ЕРДОГАН РОДЕН -БОКО - НИЩО?А? ДА МОЖЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ДА СИ РЕДИ КАБИНЕТИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛИЦЕТО НА ИСЛЯМА Е ЕРДОГЬОН !! ИДЕАЛНО :DАКО ДО ГОДИНА НЕ ГО УБИЯТ ТОЗИ ЩЕ ЗАКОПАЕ ТАКА ИСЛЯМА, ЧЕ И СЛЕД 100 ГОДИНИ ЩЕ Е ПРЕЗРЯН ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!
15
0
 
8
 
! Отговори
Жулвио Текилас преди 6 години
Пази Боже, хора, които пият бира и замезват с джанки да управляват света !