Мераците на Ердоган – лидер на Турция, и на османския свят?

Дестабилизацията на страната ще се отрази на България
18 апр 2017 10:37,
121

Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на "България сутрин" той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма.

"Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят в Съвета за сигурност, защо християните управляват света", допълни Октай.

Той отбеляза, че в речта си в нощта, когато стана ясно, че Ердоган печели подкрепата на народа, той си е позволил да "насъска" привържениците си срещу опозиционната Републиканска народна партия.

"Още при споменаването на името на Кемал Калъчдаролу целият площад освиркваше. Същата вечер имаше много нападения по офисите на Републиканската партия", посочи Октай в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него има две направления, по които промените в Турция ще се отразят и на България.

"Дестабилизацията вътре в страната ще се отрази на Балканите чрез България, особено като граничеща с Турция", посочи той.

Вторият проблем, който Октай посочи е фактът, че загубата на референдума на Ердоган в 18 големи града в северозападната част на страната - като Истанбул, Анкара, Измир ще превърне президента в агресор в тези региони.

"Понеже загуби северозападната част, това ще породи агресия и ще даде отражение на границата с България", смята политическият анализатор и допълни, че страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
13
 
! Отговори
маке преди 7 години
до 12това е демократията двама нищо неможещи да казват на един можещ на къде да върви
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталин също беше Грузинец.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прадядо му е християнин. Ковач и железар. После синът на християнина става имам на селото. Самото село по османско време е с гръцко название. Ататюрк преименува селото. При размяната на население с Гърция нито един жител на въпросното село не се изселва в Гърция. Днес там няма християни. Къде са грузинците?
11
0
 
23
 
! Отговори
ист преди 7 години
Преди 80 години един с мустачки искаше същото.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А всъщност Ердоган е потомък на грузински християни. Според османските архиви прадядо му през 1856 година е живеел в понтийско село и плащал данък, такъв какъвто са плащали християните в империята. Съпругата на Ердоган е с еврейски корени. Прабаба й се е казвала Сара.
9
9
 
7
 
! Отговори
маке преди 7 години
мераци немераци скоро ке видиме Тюркие на два океана
8
0
 
16
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Скоро,по скоро от колкото сте си и помисляли проблемите ще се изсипят и върху територията на Република България.Хората които имат възможности и достъп до информация напускат Турция,вече има и такива които се изнасят и от България.
7
6
 
5
 
! Отговори
г преди 7 години
Тежка загуба и на ДПС. Все пак те ни доказаха,че са турска партия макар и опозиционна на Ердоган .
6
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 4За какво по-точно греша?Не е ли факт, че в договора за НАТО няма клауза за нападение вътре в съюза?Не е ли факт, че преди ВСВ Англия и Франция жертваха Австрия, Чехословакия и т.н. само и само Хитлер да не нападне тях?Нали знаеш, че историята има навика да се повтаря, както е казал Чърчил вечни приятели няма, има вечни интереси!
5
3
 
34
 
! Отговори
Шипка преди 7 години
Че то по Ердоганската доктрина, България е част от османския свят? Къде ни е армията??? В кой джоб потъна армията и икономиката ни, маmка му! Пак ли ще сме Опълченците на Шипка!?
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusГрешиш
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ще е повод за вдигане на цените.... ***....
2
0
 
41
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Само не разбрах НАТО какво ще ни помогне, Турция също е член, а съюза дава защита само срещу външен враг. Дано да греша, но стара европейска традиция е да се жертват по-малките държави в името на спокойствието на големите...
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре лидер на Оня свят.