От Берлин: Турция не трябва да напуска НАТО

Да не я тласкаме към изолация, заяви германският външен министър
18 апр 2017 10:15, Елка Василева
40
От Берлин: Турция не трябва да напуска НАТО
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Въпреки референдума в Турция, който ще даде огромни правомощия на президента й, тя не трябва да напуска НАТО, смята германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

"Ние искаме да държим Турция наблизо и да не я тласкаме към изолация по отношение на външните работи или още повече в посока към Русия", каза Габриел пред всекидневника "Билд".

Относно стремежите й за членство в ЕС германският външен министър каза, че "всичко зависи от Турция, но че тя не трябва да се дистанцира от Европа, защото не е и в неин интерес".

Зигмар Габриел изрази и тревога от това, че референдумът в Турция доведе до политическа поляризация на турците, живеещи в Германия. Той разкритикува разрушителното по думите му влияние на Анкара върху 3-милионната турска общност в Германия и заяви: "Ние няма да позволим разделение в германското общество".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДинкоЛавров е минало.Никой вече не вярва на лъжите на Путин,Лавров и Песков,дори и съюзниците им.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 29До 33Общите интереси на Русия и Турция са,налагане на диктатура в двете страни,изнудване и дестабилизиране на ЕС и САЩ.Путин е доволен,когато Ердоган крещи от Анкара,че е победил "кръстоносците"т.е.християнството.Путин е доволен от всичко,което дестабилизира ЕС.
26
5
 
4
 
! Отговори
хм! преди 6 години
От този форум сетава ясно, че русофилите у нас от днес са вече и туркофили. Само мисълта, че турция ще излезе от НАТО и ще попадне в прегръдката на русия, ги опиянява до безумие! Вече виждат България като провинция на турция! Боже! Боже!
25
2
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Щом не се сещаш е безсмислено да ти обяснявам.
24
6
 
7
 
! Отговори
Динко преди 6 години
До До 26Ако Лавров наистина успее да създаде съюз Русия-Турция вкл. военен, то с ЕС е свършено, а първо с нас като държава и народ. Обединена руско-турска армия не може да бъде удържана от нищо и Виена ще е само кратка спирка по пътя й до Ламанша. Защо ли, защо ли се оставихме да ни съсипят и армията и държавата? Скоростно трябва да ометем нашите политици, които ни предадоха на когото можаха. Революция ни трябва за самозащита и изриване на продажните ни политици.
23
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Глупостите които говори външният им министър очевиден говорител на германската управа, предвещава големи неприятности за ЕС. Толерантостта към диктатори винаги е имала катастрофални последици! Точно германците трябваше да са най-наясно с това! Самозалъгването на европейските политици навремето по отношение намеренията на Хитлер струваха на Европа стотици милиони избити! Тия сега са на път пак да повторят Историята ! ***, по-***, най-***, либерал....
22
2
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Макиавели е казал, че няма вечни приятели, има вечни интереси.В случая интереса може да оформи абсолютно всякакви съюзи.
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция може да размаже половин европа сама-за съжеление са силна виенна мощ!
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е лесно. Турция напуска НАТО. Прави съюз със Русия като в замяна на това, че изкарва най-мощната натовска армия в Европа от алианса Русия не се съпротивлява на референдума проведен в Кърджали. София се съпротивлява и праща войски в Кърджали и за 24 часа турският флаг се вее над парламента. НАТО мълчи понеже е лишено от най-силната си европейска армия. Русия + Турция са залък който ще задави алианса.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие с фашистките практики да забранявате едни митинги, а да подкрепяте други отдавна разрушителен единството бре Габи!
18
5
 
1
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 6 години
До УууТи не си на себе си. Точно това написах: че докато Турция е член на НАТО България е защитена от турска агресия според устава на НАТО.ПАК ТИ КАЗВАМ ,МЕ МИСЛИШ , А ПЛЯМПАШ !НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ТУРЦИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО ,А Е ВАЖНО БЪЛГАРИЯ ДА Е ЧЛЕН НА НАТО ! БЪЛГАРИЯ ДОКАТО Е БЛЕН НА НАТО ЩЕ БЪДЕ ЗАЩИТАВАНА ОТ НАТО НЕЗАВИСИМО КОЙ Я НАПАДА И НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТУРЦИЯ Е В НАТО ИЛИ НЕ ! КАК ДА ТИ ГО ОБЯСНЯ ПО ПО-ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ,ЯВНО МИСЛЕНЕТО Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗА ТЕБЕ ?!
17
1
 
3
 
! Отговори
Ууу преди 6 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪТи не си на себе си. Точно това написах: че докато Турция е член на НАТО България е защитена от турска агресия според устава на НАТО. Излезе ли Турция от НАТО-България пада веднага под турско. Не ми се говори с теб и изобщо не искам да ти задавам въпроси, защото ти нямаш връзки между мозъчните си биотокове, ако изобщо такива ти протичат в мозъка.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ЕС беше тласкал Турция накъдето трябва и както трябва, сега нямаше да се вайка, че не трябвало да я тласка, където не трябва. Тотално сбъркана история - за няколко десетилетия приеха милиони турци в страните си, обсипаха ги с благини, натъпкаха със стотици милиарди евра инвестиции в самата Турция, куп облекчения им дадоха като държава - кандидат, сега ОЛЕЛЕ!
15
1
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Наивнико,Турция е много по-ценна за НАТО от нас!Прословутият член 5-ти е за външно нападение с/у страна от алианса!При турска агресия Европа ще започне консултации и дипломатически совалки и толкоз, а през това време България ще стане част от Турция,така че пак ще сме си в НАТО!
14
0
 
7
 
! Отговори
Кво преди 6 години
НАТО ви гони бе?НИКОЙ няма да си мръдне пръста за България!Какво направи НАТО през 74-та (ако не греша) когато Турция отне чисто гръцка територия в Кипър и си направи васална република?Гърция са галениците на Европа и никой не се намеси,вие си мислите,че някой ще тръгне да ни спасява!Наивници!
13
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪТурция не може да превземе Сирия, защото 1. Сирия има армия (Бг няма) 2. За Сирия имат апетити САЩ, Русия, Франция, Англия и войските им са там, вкл. китйски и ирански. 3. Сирийците вярват на Асад, не го изоставят и имат боен дух (българите не вярват на политиците си и нямат боен дух вече). 4. Сирия има договор за военна помощ с Русия, Бг няма. 5. Сирия не е член на НАТО и затова Турция можеше въведе войски на територията й.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдееее, започнаха отстъпленията! Да се извади Турция от НАТО е най-правилно. И без това икономиката и се тресе, туризма замира, лирата се обезценява всеки ден. Като цените станат невъзможни, инфлацията огромна защото Откачалника ще печата пари, самият народ ще го измете. Не гледайте по телевизията "огромното одобрение" на изборите. Това са платени наивници на които им се каза, че били "велика" нация. Колко им трябва само. Утре те ще обесят Откачалника защото ще искат обещаното.
11
9
 
8
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
***. Ако Турция излезе от НАТЖ, това е страховито за България. До сега не е имало война между натовски държави. След излизането на Турция от НАТО завземането на България от Турция ще стане за половин час. Бойко му направи и магистралите на Ердоган, да не харчи, а войска ние нямаме. Това е ужас!
10
6
 
9
 
! Отговори
IC XC преди 6 години
Турция трябва да напусне НАТО. Една крайно ислямска държава няма място в НАТО!
9
5
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 6 години
Не ставай смешен! Китай с Русия е като съюз между орел и рак. С. Корея се ежи, но се усеща, че това им е макса. За Иран не мисля, че имат файда от ежене, тъкмо им се понармализираха отношенията със Запада. Единствено Турция ме притеснява. Не заради друго, но е нестабилна и по-малко предсказуема.