Пенс: Съюзът САЩ-Япония е крайъгълен камък на мира!

Сто процента сме с вас, подчерта американският вицепрезидент в Токио
18 апр 2017 13:00, Елка Василева
18
Пенс: Съюзът САЩ-Япония е крайъгълен камък на мира!
Майк Пенс. Снимка: Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс отново подчерта в Токио значението на военния съюз между Япония и САЩ за мира и сигурността с оглед ядрената заплаха, която представлява Северна Корея, предаде Франс прес.

"Съюзът между САЩ и Япония е крайъгълен камък на мира и сигурността в Североизточна Азия", заяви Пенс на среща с японския премиер Шиндзо Абе.

"Сто процента сме с вас", подчерта американският вицепрезидент и увери, че страната му винаги се стреми към мир, предаде Асошиейтед прес.

Шиндзо Абе призова да се намери мирно решение на севернокорейската криза. "Крайно важно е да бъдат положени дипломатически усилия и да се потърси мирно решение", заяви Абе.

В същото време той добави, че няма никакъв смисъл да се води диалог заради самата идея за диалог и е необходимо да се упражни натиск върху Северна Корея.

Пенс пристигна днес на посещение в Япония - втори етап от негова десетдневна обиколка в Азия.

Преди това, в Южна Корея, американският вицепрезидент заяви пред журналисти, че е приключила "ерата на стратегическото търпение на САЩ" към ядрените амбиции на КНДР.

Днес Пенс повтори тази позиция и пред Абе. "Макар и всички варианти да са на масата, президентът Тръмп е решен да работи тясно с Япония, с Южна Корея, с всичките ни съюзници в региона и с Китай" за решаване на проблема, заяви вицепрезидентът на САЩ.

"Като държава винаги се стремим към мира, както прави и Япония, но както знаете и както знаят САЩ, мирът се постига, когато сме силни, и ние силно ще защитаваме с Япония и другите си съюзници мира и сигурността в този регион", подчерта Пенс.

Американският вицепрезидент и японският премиер се обединиха около мнението, че страните им трябва да убедят Китай да играе по-голяма роля за уреждане на проблема със Северна Корея, каза говорителят на японското правителство Коичи Хагиуда, цитиран от Ройтерс.

На работен обяд двамата потвърдиха, че Китай играе важна роля за решаване на севернокорейската криза и те трябва да работят за засилване на тази роля, заяви Хагиуда.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ЯпонияСАЩмайк пенс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
35
 
! Отговори
божигол преди 7 години
За русофила думата ''съюз'' не съществува.В неговата глава всичко е един голям вожд подобен на бог.Евроазийския съюз на Русия е от 6 държави,повечето мюсулмански и бедни.Някой да е чул изказвания на президента на Таджикистан,Казакстан,Беларус за света,за съюза им с Русия.Някой да е чул какво мислят казакстанци,беларусци,узбекистанци.Някой знае ли изобщо нещо за тези държави освен,че са съюзници на Русия.Има българи които твърдят че Путин бил техния президент,и говорят за окупирана Япония.Луди.
15
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Еххх какви късметлии се оказаха тия японци, да ги "окупират" САЩ!!!Не като нас, дето ни "асвабадиха" варварските орди от североизток.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенс ги подготвя за войната с СК и дебелчо.
13
3
 
40
 
! Отговори
д преди 7 години
Япония си е виновна щото нападна САЩ и после загуби войната .
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, да! Съюз с Япония? Какви съюзнически отношения могат да имат с окупирана страна? Съюз от сорта "я мълчете, че да изядете шамара", нещо такова се получава. Така и не искат да вденат, че не с Япония или Германия, все окупирани страни, а с една друга, което наистина ще гарантира мира. Ама самото споменаване на тази друга страна им докарва ортикарии...И повече от ясно е, че не искат да има траен мир, а непрекъснати войни от което печели задкулисието. А на тях не им пука за дълга...
11
1
 
38
 
! Отговори
с преди 7 години
Япония искаше нов азиатски ред ,да окупира Китай и да наложи на САЩ подобен сюзеренитет . После загуби ВСВ.
10
10
 
41
 
! Отговори
сащ преди 7 години
Хайде,хайде,Япония си изпроси бомбите.Какво диреха на Хаваите 1941.А в Югоизточна Азия и Китай .
9
13
 
41
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ДИАЛОГ СЕ ВОДИ С ХОРА ! С ПУТИНОВЦИ ,ЕРДОГАНОВЦИ ,КИМ ИР СЕНОВЦИ ДИАЛОГ НЕ СЕ ВОДИ ! ДАНО САЩ СТАВАТ СВЕ ПО-МОГЪЩИ ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ ПО ВОЕНЕН НАЧИН С ПУТИНОВЦИ,ЕРДОГАНОВЦИ И КИМ ИР СЕНОВЦИ ! С ДИАЛОГ НЯМА ДА СТАНЕ !
8
1
 
41
 
! Отговори
наистина преди 7 години
Преди всяка голяма война всички говорят колко важен е мира. Толкова важен ,че се отваря цяла световна за да го запазят за идните поколения.Лицемерието на човека минава всякакви граници.
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нямат мили чувства рискуват да се превърнат в първата страна двойно ударена с атомни бомби.
6
3
 
46
 
! Отговори
крив Пенс преди 7 години
Тези обаче найстина си вярват, че японците имат мили чуства към тях
5
5
 
54
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Е, на това му се вика съюзник ! Хвърля ти две атомни бомби над цивилни градове и после ти обяснява колко важен съюзник си за него ! ..С такива "съюзници" като хамериканците на японците не им трябват врагове.Апропо САЩ ще запалят отново война далеч от техните граници. Потърпевши ще бъдат всички от региона в това число и съюзниците им от Южна Корея и Япония ...
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
QPONCITE VI OBICHAT KOLKOTO KRAVA UMRQLO TELE AMI MYLCHI.
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате как интереса превръща атомнобомбардирана и атомнобомбардираща в миналото страни в първи съюзници.
2
0
 
48
 
! Отговори
бааа го преди 7 години
Само И-то му липсва на Пенс!
1
4
 
54
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Хаха, това с Япония не е съюз, а окупация, същата работа и с Германия ;)